Boer overlijdt na confrontatie met stier op boerderij in Toldijk

Triest nieuws, blijft altijd oppassen geblazen!
Bij een bedrijfsongeval aan de Holtslagweg in het buitengebied van Toldijk is vanochtend een man overleden. Het slachtoffer kwam om bij werkzaamheden op een boerderij.

ad.nl/binnenland/…

Deel dit topic

Reacties

Ouwe Gerrit
Domme boeren.
+10
ejb
@Ouwe Gerrit jij weet dus precies wat er gebeurd is gezien jou reactie.
Ik wil via deze weg de nabestaanden condoleren en veel sterkte toewensen.
MJvW
@Ouwe Gerrit Domme Gerrit
+1
cjw73
@Ouwe Gerrit domme reactie gerrit!!!
+4
Porky
@cjw73 zo dom nou ook weer niet, moesten vd winter stier bij boer laden v slacht, "meneer" de boer zou hem wel ff op wagen zetten ,want de stier was hem gewend, komt niks v in zei vee rijder,wegwezen jij, we laden hem los,zo dr op ,en dan schot er tegen, werd bijna ruzie met die boer, was dus eigenwijs, en in mijn ogen behoorlijk dom. Zijn nooit te vertrouwen,en in een wagen kan je geen kant op. En boeren die zeggen hij is mak en doet niks zijn oerdom
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Porky:
hij is mak en doet niks
Het zijn juist de maksten die het gevaarlijkst zijn.
+1
cjw73
@Porky zal allemaal wel maar zo'n reactie plaats je niet eens uit respect voor de nabestaanden hoor!!
En voor de rest is het mij ook wel bekend, heb ook vee geladen en iemand waar ik in het verleden gewerkt heb is ook gedood door zijn eigen stier.
+2
achterhoeker2
@cjw73 porky weet het beter...
Porky
@achterhoeker2 weet t niet beter, maar als je denkt " hij doet niks en kent me" dan ben je dom bezig, dat heeft niks te maken met beter weten. Ze zijn NIET te vertrouwen, en natuurlijk is het erg voor de nabestaanden, helaas gebeurd het elk jaar weer.
Porky
@achterhoeker2 dus als je de raad van een veerijder in de wind slaat, die wel ff meer ervaring heeft met stieren laden dan ben je in jou ogen een flinke vent? Nou volgens mij hebnje dan nog minder hersenen dan dat er in een knakworst zitten, .
oldhuus
Quote Reactie van @Porky:
stier bij boer laden v slacht

Juist gehandelt, deze stier wilden ze ook net in de veekar jagen:
lc.nl/friesland/…
pa
Quote Reactie van @Ouwe Gerrit:
Domme boeren

Gerrit..... ga je schamen.....nu!!!!!!!!!!!!
+2
Gerron
@Ouwe Gerrit Zoals Maxima tegen Wim Lex zei: Een beetje dom. Het is bekend dat het gevaarlijk kan zijn maar toch maar proberen. Wat mij opvalt op dit forum is dat bijv. een topic over een omgevallen mesttank verwijderd wordt uit respect voor het slachtoffer terwijl het juist een goede waarschuwing is! Praat er over hoe ongelukken voorkomen kunnen worden.
[@Ouwe GerritZEER ongepast garriet, Co verwijderen !!!
Ouwe Gerrit
@Detukkeroettwente

Mijn oom is ook een keer helemaal in elkaar gebeukt. Alles gebroken.
Eentje in het dorp vonden ze hartstikke dood in het land. Werkte bij de bedrijfsverzorging. Moest werken bij een boer met die rot beesten op z,n erf.. Ik ken nog wel een paar gevallen.
Ook dom, machines zonder aftakas bescherming. Het gaat ook een keer fout. Wordt eens wakker eigenwijze domme boeren. Dom.
weurding
@Ouwe Gerrit ben je ook boer gerrit of agrarier?
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
ben je ook boer gerrit of agrarier

inseminator...
Ouwe Gerrit
@weurding Tuinder. Heb als jochie ook bollen geraapt. Liep er bij een boer ook zo'n stier in het land. Ach die doet niks, was het dan. Maar achteraf onverantwoord.
weideboer
@Ouwe Gerrit tis wat ongelukkig om zo binnen te komen. Als dit... En als dat.... achteraf ver ver hiervan vandaan zal iedereen zeggen, hoe dom... maar nu is het een collega en uit respect voor hen die hij nu achterlaat, had deze topic helemaal niet geplaatst moeten worden. Maar dat is mijn mening
Gerron
@weideboer Als binnenkort NOG iemand op deze manier op deze manier overlijdt omdat er niet gewaarschuwd is en dit topic niet geplaatst was... Vind je dan nog steeds dat er uit respect voor de slachtoffers niet over gepraat mag worden?
weideboer
@Gerron das pas een niet al te slimme opmerking. Lees goed....uit respect voor diegenen die hij nalaat.

(Discussie gesloten!)
kaas
Diep triest een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.
en gerrit als jij voor de aardigheid een blokje om rijd en je rijd je dood dan ben je ook dom
+1
Porky
@kaas ook dit is domme praat, een stier is NOOIT te vertrouwen
dorpsrandhoeve
Een ongelukje zit inderdaad in een klein hoekje. Daar heb je zelfs geen stier voor nodig. Mij is het gelukt om in een goeie maand tijd tot 2 keer toe te grazen worden genomen door een koe. En afgelopen week is in wanroij ook een ongeluk gebeurt in de stal. omroepbrabant.nl/…

Dat kan je zomaar gebeuren als je met dieren werkt, er is helaas altijd wel risico.
pieta
@dorpsrandhoeve In onze oude buurt is ook zo'n ongeluk gebeurd. Ik meen dat die vrouw 22 gebroken ribben had.
+1
dorpsrandhoeve
@pieta Ik hoorde net van iemand dat die man in Wanroij overleden is. Ook triest.
+3
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @pieta:
In onze oude buurt is ook zo'n ongeluk gebeurd

Mijn vriendin heeft afgelopen herfst ook de enkel gebroken door een losgekomen (grupstal) koe die haar ineens aanviel. Ze heeft toen nog veel geluk gehad dat ze zich over de voerbak gevallen was en zich daar kon beschermen. Ongeluk zit dus inderdaad in klein hoekje, koe was 15 minuten daarvoor nog gewoon gemolken, niets aan het handje, gewoon normale rustige koe die zonder beugel gemolken werd. Dus gevaar is niet altijd vooraf te voorzien. Gelukkig loopt m'n vriendin inmiddels weer en is er geen blijvende schade. Koe was 's avonds trouwens al vertrokken.
+2
Hakselaar
@jan is hobbyboer Ongelukje met je vriendin doet mij wel aan de korte film Anna 2 denken
pieter p
@jan is hobbyboer Zo hebben we hier ook een aantal jaar terug gehad, mijn vrouw ging even bij de pinken kijken het leek of er was mis was.
Toen ze in het hok stond kwam er gelijk een pink op haar af en drukte haar tegen een scheidingshek aan.
Ik hoorde haar schreuwen en zag zelf toen dat ze met een koprol over het hek werd gelandseerd, deze pink heeft ook niet lang meer in de stal gelopen daarna, enkele rit gehad naar slachthuis.
zeppmann
Sterkte voor de familie ! Helaas gebeuren dit soort dingen té vaak.
torrarica
Stieren zijn en blijven levensgevaarlijk al lijken ze nog zo mak.
kaas
@torrarica ja een kettingzaag of een auto of vliegtuig ook dan kan je niks meer moet je op de stoel zitten blijven maar dan kan de zolder ook na beneden komen door een aardbeving
dorpsrandhoeve
@kaas Dat is zo. Als hetkomt dan komt het.
+3
oldhuus
@kaas
Een kettingzaag zit een uit-knop een rem op en kun (moet) je beschermende kleding voor dragen, doe je dat niet je zult echt niet de eerste zijn, net als trekker lostrekken met ouwe kettingen of gare staalkabel, op de o.k. of revalidatiecentrum zien ze je al aan komen heb je er weer zo een, een auto net zo zitten ook gordels en airbags in, als je die nou draagt of de airbags uitschakelt of met drank op gaat rijden is je eigen keus, de gordel heeft mij al een paar keer heel wat koppijn of erger gescheeld. Net als die koe van JIH, hier gaan zulke z.s.m. de klep op, niet mixen als er mensen in de stal zijn en alle deuren gordijnen los etc. etc. Overbuurman had gelukkig een oude overall toen die in de aftakas kwam hij was die in een halve seconde kwijt. Paar dorpen verderop al 2 man omgekomen met een stier, 1 liep in een weiland het was de eigenaar zelf, andere zouden ze net opladen voor de slacht..
jan w
Waarschijnlijk met het toiletteren van een ( vlees ) stier voor een keuring
MARTIJN G
Ik zag op de foto Blonde d'Aquitaine koeien met grote hoorns. Een onverwachte beweging met de kop kan dan fataal zijn. Sterkte voor de familie.
+2
weurding
Sterkte voor de nabestaanden, maar helaas, ongelukken met stieren en mestmixen zullen zich blijven voordoen, ondanks meerdere waarschuwingen
+4
oldhuus
@weurding
Ik wens de nabestaanden ook veel sterkte toe. Echter dergelijke ongelukken gebeuren toch meerdere keren per jaar, waarvan lang niet alles in de krant komt. Het lijkt mij prima dat dergelijke berichten geplaatst worden, dit is bovendien geen condoleanceregister maar een discussieforum, veel mensen zijn nauwelijks op de hoogte van gevaren. Stel dat er 1 ongeluk minder door zou gebeuren. In mijn kennissenkring heeft ook 1 de vader verloren en 1 het van dichtbij meegemaakt, nu waren het de eigenaren zelf maar het kan ook een erfbetreder overkomen.
nieuwsblad.be/cnt/dmf20161109_02563883/
nu.nl/opmerkelijk/4447116/…
omroepbrabant.nl/…
twente6
@oldhuus
sterkte voor de nabestaanden, dit is echt verschrikkelijk. Het is moeilijk oordelen als je het precieze verhaal niet weet, echter verongelukken ieder jaar meerdere boeren door een stier. Wat mij stoort, is dat er nog steeds vele boeren zijn die er niet anders van worden, die naief blijven roepen: 'mijn stier is zo lief, die doet dat niet'. Zolang boeren zo blijven denken blijven dit soort ongevallen helaas gebeuren. Helemaal voorkomen kun je ongelukken als deze niet, maar het begint met erkennen dat die beesten onbetrouwbaar en levensgevaarlijk zijn. Door hun huisvesting extra te verhogen, door ze vast te zetten als er een koe bij in gaat, nooit bij in de wei gaan. Dat zijn maatregelen die de kans verkleinen dat dit gebeurt.
+1
Ook vanuut het twentse mijn oprechte deelneming.
MARTIJN G
Bericht van Facebook.
facebook.com/Veeteeltvlees/…
+3
Groen1
Beste prikkers, deze gebeurtenis is in en in triest. We dienen normaal en met respect voor elkaar om te gaan of te reageren. Oprechte deelneming aan zijn vrouw, gezin en familie.
Discussie gesloten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier , boerderij , boer en overleden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0