Van Dam komt veehouders met foutieve GVE-gegevens tegemoet

Staatsecretaris Martijn van Dam komt ongeveer 1.000 melkveehouders tegemoet die voor eind april nog geen duidelijkheid hebben over hun GVE-gegevens met betrekking tot het fosfaatreductieplan. Deze ondernemers zullen niet eerder beboet worden voor eventueel te weinig afgevoerde dieren dan wanneer hun dossier is behandeld.

Deel dit topic

Reacties

Koekalf
Geld dit ook voor veehouders die nog wachten op een besluit inzake de knelgevallen regeling?
Groen1
@Koekalf Lees topic Fosfaatreductieplan: klachten over administratie RVO
Koekalf
Geurts vind zelfs dat een beslissing hierover pas voor 1 juni duidelijk moet zijn.
En hoe moet je dat dan tot die tijd doen met de afvoer van koeien?
+1
ejb
@Koekalf afvoer koeien is natuurlijk geheel voor eigen risico.
koeman
Kloppen bij jullie de gegevens wel allemaal die op Z-net zijn ingevuld bij ''mijn fosfaatreductie''?
Er wordt bij mij een gemiddelde berekend wat ruim 2 gve hoger ligt aan melkkoeien dan wat ik zelf heb lopen. Jongvee klopt wel, alle IenR gegevens zijn bijgewerkt. Het werkelijk aantal is in april nooit zo hoog geweest als dat RVO nu het gemiddelde aangeeft. Het aantal is zelfs een week 5 melkkoeien lager geweest als het gemiddelde. De stallijst klopt wel precies met wat zij aan aantallen hebben en agrovision op mijn pc (en dus in de stal). Ik heb al gebeld maar bij het fosfaatreductie loket kunnen ze niet de stallijst zien en dus niet aangeven welke dieren niet zouden kloppen. En de berekening op Z-net is leidend bij de boeteberekening.
jg
Dit is een van de redenen waarom de rechter het reductieplan last ploffen?
IJsseldelta
Toch wel weer toevallig, net na het bericht van Flinth.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , dieren , veehouders , melkveehouders , dam en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0