Kosten jongvee opfok

Wat kost momenteel het opfokken van jongvee per dier/per dag? Mensen met een opfokbedrijf, kunnen die contactgegevens achterlaten?

Deel dit topic

Reacties

weideboer
Tussen niks en veel. Ligt er aan wat u wilt, wees misschien wat specifieker
+3
jongveehouder
Wat verwacht je. Overal hangt een prijskaartje aan.
+1
kaas
Goede opfok ben je tussen de 2 en 2,5 euro kwijt
Todi
Als je de boete ziet bij 1 gve teveel en daar onder blijft is het nooit teveel. smily.
+1
koetje 33
@Todi
Aan 4,- euro per dag zit je zo met wat mais voeren erbij.
+1
demelkboer
Hier Betaald ik 2 euro. Gemiddeld kalven binnen 24 maand. Je kunt beter iets meer betalen dan lang betalen
+1
koetje 33
@demelkboer
Blijven dan de dieren/fosfaatrechten op je eigen naam staan of breng je 't voer van je eigen land naar het opfokbedrijf of ga je de mest halen?
demelkboer
@koetje 33 alles behalve de pinken zijn van de opfokker. Ik betaal enten 6 euro magneten en de rietjes. Hij regelt verder alles.

Hij heeft ook de rechten. Maar ik heb door het uit besteden in 2015 100 koeien meer gemolken en dus ook rechten voor 100 koeien meer.

We zijn beide spek koper. Hij heeft qoutim verkochten en rechten. Ik de stal vol
+1
fokker
Ik fok voor 2 melkveehouders jongvee op en wij kopen de vaarskalveren aan van de melkveehouder en geven hem het recht van eerste koop dit vinden wij het prettigste werken.Op dit moment kom ik dus niet aan het daggeld wat hier boven staat maar er zijn ook andere tijden geweest en die komen ook weer terug.
BSboer
Ons jongvee gaat volgende week naar duitsland, quarantaine periode zit erop, vrij van ibr/bvd. Incl. transport, extra bloedtappen, insemineren komen de kosten nog onder de 2 euro per dag.Blijven daar wel binnen, tot 1 jaar op stro daarna in ligboxen. Ruimt lekker op voor de gve telling en volgend jaar ook geen fosfaatrechten voor nodig.
groeier
@BSboer
Blijft dat die Duitser in 2018 ook nog doen voor die [prijs 😉
DutchDairyFarmer
@groeier die Duitser heeft natuurlijk niks met fosfaatrechten te maken zoals opfokkers hier
groeier
@DutchDairyFarmer
Maar wij wel 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jongvee en opfok geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN