Melkstal zonder melkklauwen bij maatschap Dikkerboom-Lemstra-Terpstra

Maatschap Dikkerboom-Lemstra-Terpstra uit het Friese Scharnegoutum investeerde vorig jaar in een nieuwe melkstal. Daarbij kozen ze voor een 2x12 zij-aan-zij melkstal zonder melkklauwen, waarbij de tepelbekers uit de vloer omhoog komen. Het is de derde melkstal die met deze techniek is uitgevoerd. Melkvee.nl maakte er een video van.

Deel dit topic

Reacties

Gerron
Op deze manier valt troep die op die witte blokken ligt in de tepelbeker. Vervang die witte blokken door een bredere plaat die schuin naar voren afloopt en ook zo wegschuift maar dan met meer tussenruimte en je hebt dat probleem niet meer. Ook kan de vloer dan vlakker dus de koe kan makkelijker draaien.
cs-agrar
Dat blijft daar onder helemaal niet zo schoon als hij zou willen. Maar goed, hoop voor ze dat het mee valt
moduulbouw
Mooi systeem, niet perfect, maar beetje door ontwikkelen. vlakker afwerken, minder vuil gevoelig maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee en melkstal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN