Boeren draaien zelf op voor deel van schade door ganzen

Als de schade die ganzen aanrichten op gangbaar agrarisch land niet snel afneemt, draaien boeren over een jaar zelf op voor de helft van de kosten.

Gedeputeerde Johannes Kramer legt vandaag gedeputeerde staten een nieuwe ganzenaanpak voor. Hij zet in op een afname van de schade van 5 tot 10 procent, zodat de provincie toe kan met een budget van 10 miljoen euro per jaar.

Buiten de foerageergebieden moeten boeren vanaf 1 november zelf al 20 procent van de schade betalen.

Lees meer »

weideboer

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+1
Boertje25
Geld dan ook de regel, wie betaald bepaald?
Porky
Word tijd dat er eens een vliegtuig naar beneden donderd, graag met veel " beleidsmakers " dr in
dwers
Was zondag even met de auto aan het toeren ook even op de workumerwaard gekeken, daar waren nog volop ganzen alle land was gewoon nog wit zo kort houden ze het als je daar boer bent dan is het gewoon niet meer leuk, 75% kan wel afgeschoten worden.
Groen1
De Nederlandse Melkveehouderij Vakbond is ontevreden over de nieuwe ganzenaanpak in Friesland. Volgens de NMV krijgen boeren niet genoeg mogelijk om de ganzen te laten verjagen. 'Boeren moeten lijdzaam toezien hij zij voor duizenden euro's schade oplopen.'

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…
harke
@Groen1 zolang er niet betaald wordt gewoon neerknallen die ganzen
+1
cjw73
@harke dat maken ze de jagers wel onmogelijk door allerlei regels en wetten.
Kortom de schade komt op rekening van de boeren.
Pluto
Wanneer er ganzen foerageren zijn de andere weide vogels voorgoed vertrokken!. Even als hazen en konijnen. Dit is het gevolg van een keuze door onze beleid makers , zij menen de expertise te hebben om dit soort stommiteiten te kunnen uithalen . Het zei zo en ik doe er geen moeite meer voor!!!.
weideboer
Groen1
@weideboer Je link is leeg
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden kramer , ganzen , boeren , platteland , akkerbouw , schade en euro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!