Boze boer zal moeten bijdraaien

Elke nieuwe milieuregel maakt boeren boos. In discussies met hen laat scheidend staatssecretaris Van Dam zich niet ontmoedigen. ‘Het is geen ambitie maar pure noodzaak.’

Hierin lijken een boer en een politicus op elkaar: het werk gaat altijd door. Dus al is Martijn van Dam staatssecretaris in een demissionair kabinet, al heeft ‘zijn’ PvdA verloren bij de verkiezingen, al moet hij zelf een andere baan zoeken, het werk gaat door. Nu ja, een déél van het werk, want een reeks van onderwerpen waarmee Van Dam zich als staatssecretaris voor landbouw op het ministerie van economische zaken bezighield is door de nieuw geïnstalleerde Tweede Kamer controversieel verklaard.

Of het nu gaat over gewasbeschermingsmiddelen, mest, koeien in de wei of weidevogels – de Kamerleden willen er pas weer over praten als Van Dam is opgevolgd door iemand anders. Tot die tijd wordt er niets besloten. Dus rest de staatssecretaris een vrij abstract onderwerp als de toekomst van het Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid. Toch is dat samen te vatten in een concrete vraag: wat eten we in de toekomst en wie produceert dat op welke manier?

trouw.nl/groen/…

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Van Dam kijkt straks omhoog met de woorden ,mijn god wat heb ik gedaan. En met de vraag, Wie eet er in de toekomst en wie gaat het voedsel verdelen??.
spotmelker
@Pluto Misschien komt van Dam wel met 5 broden en 2 vissen op de proppen?
Pluto
Het gezegde ,kamer leden zijn ook mensen!. heeft een negatieve klank. Hier regeert de arrogantie van het machtig denken te zijn o.a. door anderen te dwingen jou standpunt te verdedigen en uiteraard te aanvaarden. Er is in de huidige kamer geen enkel persoon te vinden die niet via familie of dubieuze constructies hun bezittingen hebben veilig gesteld !!.
Greidboer
@Pluto Hier spreekt niet veel vertrouwen uit in kamerleden. Persoonlijke frustratie?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , landbouw , koeien , landbouwbeleid , pvda , weidevogels , verkiezingen , eten , boer , wei , gemeenschappelijk landbouwbeleid , toekomst , tweede kamer en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0