Illustratie van:

Jako tank - Vacuum werkt niet goed

Hallo,

Onze jako mesttank krijgen we sinds gisteren niet meer vol omdat de drukmeter meteen aangeeft dat de tank helemaal vacuum gezogen is. Het eerste waar ik aan dacht was de bal bovenin de tank die de mest van de vacuumpomp moet scheiden, maar dat is allemaal zuiver en zou niet weten waarom hij de bal plotseling wel de hele tijd in de slang zuigt zodat de drukmeter aangeeft dat de tank volledig vacuum is gezogen. Ook heb ik het vatje tussen de vacuumpomp en de pot met de bal gecontroleerd of hier iets in zat maar dit is ook niet het geval.

Weet een van jullie wat ik verder kan controleren?

Met de vacuumpomp zelf is denk ik ook niks aan de hand want blazen doet hij wel nog goed en hij zuigt ook gewoon vacuum, maar de vacuum komt niet in de tank aan.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Wimsumar
Beste BartFarming: Vermoedelijk zit wel de vochtvanger (het vatje tussen pomp en tank) vol. Draai de aftapplug eruit en prik dan met een schroevedraaier o.i.d. de koek op de bodem "lek".
Ook zou de rubber spiraalslang ( tussen de pomp en tank) aan binnenzijde (onzichtbaar) bij elkaar kunnen zuigen.

AANVULLING:
De kraan op de pomp wordt hydraulisch omgezet van zuigen naar persen en v.v. neem ik aan? Wellicht wordt deze kraan onvoldoende doorgedraaid naar zuigen.
BartFarming
@Wimsumar nee, de pomp moet (helaas) handmatig worden omgezet. Maar hier zit geen probleem in. Heb vandaag alle stukken omstebeurt los gedraaid om het een en ander uit te sluiten. Het lijkt mij te zitten in de slang van de vochtvanger naar de bovenkant vd tank. Alhoewel ik bij aanzuigen de slang niet bij elkaar zie zuigen.
casejxu
@BartFarming kan zijn dat de binnen laag los laat en als een terugslag klep gaat werken in je slang
BartFarming
@casejxu Ja dat verwacht ik ook, in de midden van de slang zitten wel een paar scheurtjes dus wellicht dat daar het euvel zit. Aangezien ik me het niet kan voorstellen dat die bal die bovenin zit iedere keer dat ik wil gaan zuigen terwijl dit eerst nooit was en omdat alles rondom de bal gewoon zuiver was.
Wimsumar
Beste BartFarming:

Quote Reactie van @BartFarming:
de pomp moet (helaas) handmatig worden omgezet.

Laat je de overdruk in de tank na legen eerst wel ontsnappen?
Als je de pomphendel te snel omzet, en er zit nog iets druk in de tank, dan vliegt vaak de afsluitbal voor het gat.
BartFarming
@Wimsumar Ja, de overdruk laten we er eerst aflopen tot je geen lucht meer hoort lopen en de drukmeter gewoon op nul staat. Dit is het probleem ook niet. Er is een nieuwe slang besteld dus nou maar even afwachten. Altijd jammer dat dit nou net bij de laatste tank gebeurt 😉
Favorit614
@BartFarming je kunt natuurlijk ook een zwaardere bal in de beveiliging zetten.
Maar aangezien het nu pas regelmatig gebeurd , zou ik eerst Wim zijn advies overnemen
fendt311
Hadden wij ook vaak last van. Maar kwam meestal door te ongeduldig zijn met overzetten van blazen naar zuigen. Maar hebben dit opgelost door er een 2e bij op te zetten en kunnen nu de pomphendel hydraulisch overzetten zodat je de druk in het land er al uit kan gooien en hem vacuum heb bij de put en nu gaat het prima.

(klik om te vergroten)

BartFarming
@fendt311 Nee dat ongeduldig overzetten is het probleem niet, laten altijd eerst de drukmeter tot het nulpunt komen. Wellicht dat die dubbele slang voor ons ook een optie is alhoewel ik eerst gewoon een nieuwe enkele slang wil proberen aangezien het voorheen ook altijd goed heeft gewerkt.
hoest
Onze tank heeft hier sinds vorig jaar ook last van maar als ik hem op 540 e stationair volzuig heeft hij er geen last van, Op de 1000 toeren stand slaat hij er gelijk voor.
BartFarming
@hoest Wij zuigen hem sowieso nooit vol in de 1000, meestal in de 540 of 540e.
+2
BartFarming
Zojuist de slang tussen de vochtvanger en en de beveiliging met de bal vervangen.. En met succes! Alles werkt weer naar behoren. Hij zal dus inderdaad inwendig in de slang vacuüm hebben gezogen.
casejxu
@BartFarming gelukkig maar!! Leuk als de oplossing altijd weer word vermeld 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Jako tank en hebben de trefwoorden mesttank , mest , jako , jako tank en tank geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0