Koe reguleert eiwitopname

Een koe reguleert in de praktijk de eiwitopname tijdens het vreten. Dat komt naar voren uit de bouwsteen Bijvoeding van het project Amazing Grazing.
Wanneer de koeien eiwitarme bijvoeding krijgen, vreten ze dit minder. Het resulteert vooralsnog niet in de opname van meer gras. Melkkoeien kunnen bij een onbeperkt aanbod van kwalitatief goed weidegras maximaal 26 kilogram meetmelk produceren zonder enige vorm van bijvoeding. Voor het realiseren van hogere melkproducties is bijvoeren met krachtvoer, eventueel in combinatie met ruwvoer noodzakelijk. Koeien houden van gemak en passen daarom hun graasgedrag aan wanneer zij bijvoeding krijgen. Koeien geven dan de voorkeur aan 'gemaksvoedsel' dat ze eenvoudig kunnen opnemen aan het voerhek, waardoor ze minder grazen. De kans is groot dat de dieren steeds meer ruwvoer aan het hek opnemen en steeds minder gaan grazen, waardoor de grasopname afneemt. In zo'n situatie is het wenselijk om de vers grasopname te blijven stimuleren en de bijvoeding te beperken.

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

MARTIJN G
Het lijken wel mensen. Gemak dient de ....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , koeien , krachtvoer , voerhek , melkkoeien , dieren , grazen , ruwvoer , meetmelk , amazing grazing , weidegras en bijvoeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0