Agrifirm: pinken groter bij meer melkpoeder

Een melkpoederconcentratie van 15 procent in plaats van 12,5 procent levert pinken op die op 24 maanden leeftijd 2 centimeter groter zijn en in de eerste lactatie meer melk geven.

Deel dit topic

Reacties

uike
Te weinig omzet??
robbies
@uike Het valt mij de laatste tijd op dat Agrifirm zich wel nadrukkelijker als probleemoplosser manifesteert. Laatst ook zo'n bericht dat het fosfaatprobleem ook getackled kan worden met meer krachtvoervervangers. Ik denk dan dat dat best wel wat eerder geconstateerd had mogen worden. Ik voer er niet van en nooit gedaan ook, maar ik stoor me er wel aan
devaluwe
@robbies Klopt. Ik denk dat de opmars van ForFarmers zorgen baart voor Agrifirm. Ze zijn actiever in het veld en in de media, waarschijnlijk speelt de overname van Vleuten & Steijnvoeders door Forfarmers ook mee. Toch een 300.000 ton die uit de fabriek loopt
weideboer
@robbies in verzadigde markt ga je proberen te scoren op details. Aan de voorkant winnen ze klanten aan de achterzijde verliezen ze. Zo werkt dat!!!!
+3
kaas
@weideboer volgens mij verspelen ze veel klanten de laatste jaren aan de achter kant de brok is matig en duur
Porky
@kaas heb helemaal niks met welke zgn coöperatie dan ook
weideboer
Te veel tijd
ricardo
Voeren hier sinds een paar maanden ruim 18% minder problemen sinds die tijd volgens agrifirm konden we nog beter hun poeder gebruiken en dan onbeperkt voeren, dat was geen succes kalveren wilden de aangezuurde melk niet drinken en kregen veel problemen gewoon weer ons eigen poeder met 51% mmp
jan w
@ricardo
En dan zit er nog weer verschil in welke magere melkpoeder ze erin doen. De goedkopere, waar het eiwit niet goed van opgenomen kan worden of de duurdere waar het eiwit wel van opgenomen wordt. Zijn ook nog weer 3 varianten van magere melkpoeder.
+7
hans1980
Volle melk das het beste
+1
Erco
@hans1980 volgens de mening van hans1980 😉
tok achterhoek
Als je niet te vette melk hebt is dat het beste
jan is hobbyboer
Wat een resultaat zeg, 2 hele centimeters extra.
+2
Noorderling
Heb de koeien liever 2cm kleiner en meer melk. Als je niet kritisch naar de hoogtemaat van de stieren die je gebruikt kijkt kun je elke 10 jaar wel een nieuwe stal bouwen en de dieren zijn steeds meer onderhoudsvoer nodig.
Porky
@Noorderling Ja dat klopt helemaal, ze weten in stallen van 15 jaar oud nu al niet hoe ze liggen moeten, maarja zulke praat verkoopt hè, En daar is het ze om te doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkpoeder , melkvee en pinken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0