Illustratie van: JohnDeerenr1

'Vleesfraude Brazilië legt scheve handelsverhoudingen bloot'

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik is in het licht van het vleesfraudeschandaal verbaasd over de opstelling van de Braziliaanse autoriteiten die de voedselveiligheid in de Europese vleesindustrie wantrouwen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Porky
Ik ben ook verbaast ; je hoort er niemand over, onze linkse NPO is ook erg stil, opvallend,want als dit in Nederland was gebeurd dan was de wereld te klein geweest, ze zijn niet te beroerd om de Nederlandse agrarische sector de nek om te draaien als er ergens misstanden zijn, en nu? Geen enkele reactie, geeft wel aan wat een hypocriet zooitje is . Waarom hoor je bv mvr Hertsenberg nu niet? Die is nooit te beroerd een misstand aan de kaak te stellen.
Gerron
@Porky Dit was afgelopen maandag op tv:
npo.nl/radar/03-04-2017/…
MARTIJN G
@Gerron waarschijnlijk heeft hij geen tv.
Pluto
In 2013 stond er een artikel in de boerderij over deze manier van vlees verwerking, door handels afspraken met de EU was het niet mogelijk als individueel land hier tegen protest in te dienen. Andere export bedrijven en of landen van de EU hadden te grote belangen om de vlees import stil te leggen. Simpel gezegd ruilhandel!!.
Als je een auto koopt moet hij voldoen aan de eisen van het land waar hij naar toe gaat.
Met voedsel moet het voldoen aan de eisen waar het vandaan komt.
Gerron
@Pluto Aangezien je nogal wat uitspraken die je vervolgens niet wil toelichten hier op dit forum doet weet ik niet of dit klopt. Maar als het wel klopt dan is het juist goed dat de media hierover bericht zodat de consument zelf kan beslissen.
Leo,s vriend
@Gerron Klopt, maar ik herinner me iets over gezouten, ingevroren kipfilet uit Br. dat hier als vers verkocht mag worden, HANDELSOVERWEGINGEN.
Kan het helaas niet terugvinden.
Gerron
@Leo,s vriend keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2016/…
Bij iets dat ingevroren is geweest en hier als vers verkocht wordt denk ik eerder aan vis en gehakt. Maar ik kijk nergens meer van op.
Gerron
@Gerron Er zijn natuurlijk nog wel die vage produkten met een laagje panneermeel zodat je niet kan zien wat voor vlees je koopt....
Groen1
Aflevering van lang geleden, Keuringsdienst van Waarde Gehakt
keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2004/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , voedselveiligheid en brazilië geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0