Gros melkveehouders blij met reorganisatie bij LTO

Het gros van de melkveehouders en akkerbouwers is blij met de reorganisatie bij LTO. Dat blijkt uit de wekelijkse poll op Melkvee.nl en Akkerwijzer.nl.

Deel dit topic

Reacties

weideboer
Op basis van wat, is er een nieuw beleidsplan die alles anders maakt?
+1
puntertje
Zoals altijd en overal zijn het vooral die 'ervaren' mensen (lees: mensen met eelt op hun zitvlak) zelf die menen onmisbaar te zijn. Ik denk niet dat er actiegroepen komen om de Keesjes en Hansjes toch vooral in hun torentje te laten zitten.
robbies
@puntertje ik zie wel iets in een producentenorganisatie voor de melkveehouderij. Als melkveehouderij gaan we toch de varkenshouderij achterna.
cjw73
Ze hebben vast de vrienden geraadpleegd. De rest wordt niet gevraagd.
hans1980
Gaan ze stoppen?
+1
Jaap40
Lto bestuurders die zich met voorkennis van extra fosfaat referenties zouden hebben voorzien dienen het veld te ruimen.
Jaap40
Hmmm weinig reactie. Toen was het stil?
weurding
@Jaap40 het gros is niet groot meer..........
Jaap40
@weurding hoe bedoel je?
weurding
@Jaap40 gros is blij met reorganisatie, maar er wordt weinig gereageerd 😉
+1
Porky
@Jaap40 ja je hebt helemaal gelijk, heb het hier al x gezegt, hier zit er ook één die v 160 naar 400 koeien ging, in LTO ( langzaam ten onder ) zit ,en allemaal vóór 1 juni 2015, met voorkennis dus, maar zelfs tegen een GROTE vriend/collega boer ,zn bek hield, een dat zijn dan je " voormannen" nee hoor v mij heb je 100% gelijk
+1
Leo,s vriend
@Porky alweer, kan je dat hard maken ? hou anders alsjeblieft op.
puntertje
@Leo,s vriend Je begint een beetje op de Rijksvoorlichtingsdienst te lijken die altijd ontkende dat Prins Berhard vreemd ging. De pers die dat schreef werd verboden op persconferenties.
robbies
@Leo,s vriend There are no tanks in Baghdad?
Jaap40
@Porky natuurlijk heb ik de feiten van de acties van dergelijke bestuurders niet. Feit is alleen dat omgeving natuurlijk de ogen ook open hebben.
Als kleine veehouderij sector weten we met zijn allen verrekte goed over wie we het hebben. Maar ik noem natuurlijk geen namen.
Juridisch staan ze sterk. Maar als bestuurder ongeloofwaardig.
+1
Wilbert
@Jaap40 tuurlijk...
Eerst werd hier ene Kees R beschuldigd, maar die was het toch niet... En nu weer iemand anders?
Er waren enkelen die de het iets eerder wisten dan 2 juli. De rest kon het al zien aankomen door het dreigement van Dijksma in maart om dier of fosfaatrechten in te voeren.
kaas
Ik denk dat lto binnen 20 jaar onder de 50 % zit die lid is van lto nu is het tussen de 65 en 70 %
gerrie-hul
@kaas ik mis het commentaar van Arie j
brabo
@gerrie-hul
die zit toch weer op vakantie in Israel of daar ergens
gerrie-hul
@brabo daar heb je toch ook Internet
+2
Farmer_
@gerrie-hul Klaagmuur.
weurding
@Farmer_ geen firewall....... 😅
Frans1
Quote Reactie van @Farmer_:
Klaagmuur.

HAHA, de voorloper van het prikkebord 😁
+4
marcel r
@kaas Heb je een alternatief voor LTO?
Dus een organisatie die regelmatig bij de gemeente, provincie, waterschap, EZ en de politieke partijen aan tafel zit, om hier de kennis over de landbouw uit te dragen.
Of wil je het liever aan de politiek over laten????
+1
robbies
@marcel r zolang ze er tegenover zitten heb ik er geen problemen mee. LTO gaat nu op de stoel van de beleidsmaker zitten.
twente6
@marcel r
beter politiek dan lto. De lto kwam met de zogenaamd goede plannen om het quotum eraf te halen enz, nee met romijn en die zooi ben ik helemaal klaar.
+1
Leo,s vriend
@twente6 onzin! de EU heeft besloten om het quotum er af te halen, sommigen waren er tegen( terecht of niet terecht) en de lto heeft afgewogen dat verzetten blijkbaar geen zin had, en heeft het feit aanvaard en geprobeerd het beste er van te maken, of dat gelukt is..... daar kunnen we over discussiëren.
+3
robbies
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
to heeft afgewogen dat verzetten blijkbaar geen zin had,

Dit geloof je toch zelf niet hé??? LTO heeft keihard geroepen dat het quotum kostprijsverhogend werkt, dat Nederland haar ideale concurrentiepositie niet kan uitnutten en nog talloze andere argumenten op tafel gegooid om maar van het quotum af te komen. Ze hebben zelfs nog gepleit voor ruimere vereveningspercentages in de jaren in aanloop naar het quotumvrije tijdperk. Ik geloof er geen snars van dat er binnen LTO ook maar één minuut gediscussieerd is of het verstandig is om het quotum af te schaffen.
+1
pieta
@robbies Op de vergaderingen indertijd vergeleek LTO het melkquotum met een stoel waar drie poten van werden weggezaagd en feitelijk alleen de beperking overbleef. Daarnaast hadden we de quotumkosten.
m uut m
@pieta
Dus wel qoutem kosten en geen fosfaatrechten kosten.
Hoezo het qoutem hebben we destijds ook gekregen.
pieta
@m uut m Ik geef maar weer wat LTO toen zei. Mijn mening was toen al anders. Quotumkosten zijn een keuze en tijdelijk. Het wegvallen van derogatie is geen eigen keuze en niet tijdelijk.
Luc_
Zo rond 2000 (jaartal weet ik niet meer precies) ben ik bij een discussieavond van het GAJK geweest waar Sieta van de NMV een pleidooi hield voor het afschaffen van het melkquotum.
twente6
@Leo,s vriend
zeg het verkeerd, lto was voor het afschaffen. het is idd zo dat lto uiteindelijk niet leidend was.
Leo,s vriend
+3
hans van toos
Je kunt ook gewoon lid zijn van de LTO en geen grote stal gebouwd hebben hoor,ben je zelf bij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkvee , melkveehouders en poll geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0