De prijs van melk

Ik denk niet dat Sieta de volgende minister van Landbouw wordt, ben wel benieuwd wat haar volgende stap wordt..

Door Tjeerd Bischoff:


Ik was onder de indruk van haar scherpe verstand, het vuur waarmee ze haar standpunten over het voetlicht wist te brengen en haar betrokkenheid bij wat er hier en aan de andere kant van de wereld gebeurt. Ik zou er niet gek van opkijken als ze nog eens minister van Landbouw werd.

Op een grijze decemberdag ben ik op bezoek bij Sieta van Keimpema, op haar boerderij in Grou. Sieta van Keimpema is boerin en voorzitster van de Dutch Dairymen Board, een bond voor melkveehouders. Ze is de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws geweest als woordvoerster van Nederlandse en Europese actievoerders die strijden voor een eerlijke melkprijs. In Brussel hebben ze onlangs de voorgevel van het kantoor van de Raad van de EU bespoten met een ton melkpoeder.

Ik ben hier om met haar te praten over ons nieuwe project Koning van het Grasland. Sieta blijkt een geboren vertelster. Onder het genot van een kop koffie en uitkijkend over het land, waar onder een grauwe een hemel een kreupele ree zich langzaam langs een rietkraag voort beweegt, luister ik naar haar verhalen.

Meer: toneelgroepjanvos.nl/de-prijs-van-melk/

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vuur , landbouw , melk , melkpoeder , grasland , melkprijs , boerderij , melkveehouders , boerin , sieta , brussel , koffie en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0