Ik wil de waarheid weten

Beste boeren,

Zoals jullie vast weten is er de laatste tijd veel commotie over het consumeren van dierlijke producten. Vanuit voornamelijk Noord-Amerika worden steeds meer mensen aanbevolen om veganistisch te gaan eten: niet alleen geen vlees en vis maar ook geen eieren en zuivel. Boeren worden stuk voor stuk als dierenbeulen afgebeeld. Maar dat is niet het beeld dat ik in mijn opvoeding van ze heb gekregen.

Ik ben twintig, mijn hele leven in een stad opgegroeid, en in beperkte mate met het boerenleven in aanraking gekomen. Ik ben van mening dat een mens een omnivoor is: vlees, vis en zuivel horen in ons dieet thuis. Ook ben ik van mening dat het prima mogelijk is om dieren humaan te kweken én te slachten. Maar gebeurt dat in Nederland wel?

Het laatste wat ik wil is als kip zonder kop de media volgen en boeren boycotten (door dierlijke producten te laten staan) terwijl dat helemaal niet terecht is. Dus mijn vraag: mag ik eens bij iemand komen kijken hoe de koeien/varkens/kippen er bij staan en behandeld worden? Ik wil eens de stemmen van de andere kant horen dan alleen die van bijvoorbeeld de dierenbescherming!

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Deel dit topic

Reacties

Gerron
In de natuur worden de meeste dieren LEVEND opgegeten. Grotere dieren worden eerst zeer stressvol opgejaagd voordat ze een zeer pijnlijke dood sterven.
Bij boeren zijn de dieren beschermd tegen vijanden in een optimaal leefklimaat en de dood is snel en zo pijnloos mogelijk.
Dus wat is nou erger?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlees , kip , vis , eieren , zuivel , slachten en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0