Actie Wakker Dier tegen 'oneerlijke' dood biologische koeien

Wakker Dier tekent protest aan tegen de oneerlijke dood van zesduizend biologische melkkoeien. Zij moeten naar de slacht vanwege een absurde milieumaatregel van de overheid tegen het mestoverschot, aldus de actiegroep.

Deel dit topic

Reacties

+3
milkman2
En die andere koeien dan? Wakker dier je moet je diep schamen een koe is een koe.
gerrie-hul
@milkman2 In 2001 geen w.d. gezien ook niets over gehoord Waarom nu wel en toen niet
milkman2
@gerrie-hul Wakker dier is een actiegroep tegen de intensieve veehouderij.
+1
boer aad
De biologische boeren die gegroeid zijn na 2 jullie 2015 moeten niet zo zeuren gegroeid is gegroeid en een koe is een koe . Als ik flink had geïnvesteerd in een nieuwe stal wordt ik ook niet ontzien. Wij zijn zelf denk ik al 20 jaar niet gegroeid met aantal melkkoeien wel produktie
+3
brabantboer1
Mee eens, bio koe of niet het blijft ontzettend zonde. Daarbij is en blijft het, het gevolg van het niet handelen van de overheid. Zij hebben alle informatie in handen (vergunningverlening, CBS, I&R gegevens ect. ect.) om zo iets aan te zien komen en hadden al vanaf 2013 hier naar moeten handelen en onderhandelen met Brussel. Dit is niet gebeurt. Vanaf 2 juli 2015 is bij de sector bekend gemaakt dat het goed mis was. Maar er gebeurde niets van uit de overheid. Het is zwak om hier bij te zeggen dat de boeren dit zelf gedaan hebben, dit is niet iets van een individuele boer, maar hoort bij de taken van de overheid. Immers de overheid bepaalt ook hoe hard we mogen rijden, dit is toch ook niet iets wat je aan de automobilist over laat!!!!!!
En nu nog steeds laat de overheid het bijna 4 jaar na dat de eerste signalen zijn opgevangen het afweten. Want wat weten we nu uiteindelijk over de fosfaatrechten? De pijldatum en verder nog niets.

Het is jammer dat wakker dier alleen opkomt voor de bio boer, want bij wie dan ook, het is ontzettend zonde dat goede gezonde dieren vanwege overheidsbeleid moeten vertrekken als zij het met de informatie die zij bezaten hadden kunnen voorkomen.
-Jan-
Quote Reactie van @brabantboer1:
Maar er gebeurde niets van uit de overheid.

Dat komt alleen maar doordat de landbouworganisaties vertelden dat het allemaal begrensd zou worden door de grondgebondenheid en mestnormen,hoe dom kun je zijn en nu worden er boeren en koeien het slachtoffer van een probleem wat ze helemaal niet zelf gecreeerd hebben,van Dam heeft dat leuk bij de landbouw neergelegd en nu zijn de rapen gaar omdat er zg cowboys zijn die het niet toevertrouwd is om los te lopen
+1
Leo,s vriend
@-Jan- nee, Jan, die cowboys zijn het probleem niet, de grote massa van de bedrijven die er 2 tot 10 koeien bij is gaan melken zijn het probleem.
Groen1
@Leo,s vriend DINSDAG, 22 DECEMBER, 2015
Op 1 april 2015 telde Nederland 1,62 miljoen melkkoeien. Dat blijkt uit CBS-cijfers. Het aantal melkkoeien steeg afgelopen jaar met 3,1 procent. Ook hielden de Nederlandse melkveehouders meer jongvee aan (+2,4%). Het aantal melkveebedrijven daalde juist. Op 1 april 2015 noteerde CBS in totaal 18.300 melkveebedrijven, een daling met 1,7 procent in vergelijking met een jaar eerder. Gemiddeld telt een Nederlands melkveebedrijf negentig koeien. Het CBS telde op 1 april 2015 355 melkveehouders met bedrijven met minstens 250 melkkoeien.

donderdag 03-11-2016
Het aantal melkkoeien in 2016 stijgt met ruim 7 procent. Op dit moment lopen er ruim 1,74 miljoen melkkoeien in Nederland rond. Dat blijkt uit de voorlopige uitkomsten van de Landbouwtelling 2016 van het CBS. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is het aantal melk- en kalfkoeien tussen 2015 en 2016 toegenomen met 121.000 dieren. Het aantal melkveebedrijven daalde dit jaar onder de grens van 18.000. In totaal zijn er nu nog 17.890 bedrijven in de melkveesector actief. Meer koeien op minder bedrijven betekent ook meer koeien per bedrijf. In 2016 waren er 511 bedrijven met 250 melkkoeien of meer, een stijging van bijna 44 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.
Leo,s vriend
@Groen1 dat is precies wat ik schreef, laten we voor het gemak uitgaan van 250 gemiddeld bij die grote jongens, dan zijn er daar 40000 bij gekomen, de grote bulk( 80000) stuks zit dus bij jou en mij.
Porky
@Leo,s vriend Nee die cowboys zijn wel het probleem ,niet een boer die 10 koeien meer heeft, hier zit er ook Eén, ging van160 naar 400 koeien, en VOOR 2 juni 2015 hè, maarja die zit dan ook in LTO (langzaam ten onder) bestuur, dus met voorkennis. En dat zijn dan " de voormannen " dat er nog mensen zijn die daar lid v zijn is mij een raadsel, die doen werkelijk geen ene kut voor je, ze zitten dr bij en laten dr kop hangen ,die vieze baantjes jagers
+2
Leo,s vriend
@Porky Nou nou, jij beweerd nogal wat, kan je dat hard maken ? zo niet, ophouden.

En de rest van je reactie is ver onder elk fatsoenlijk peil.
Leo,s vriend
@Porky nou ,geloof me nu maar, laatst stond hier op 1 van de discussies( kan em helaas niet terugvinden ) een mooi staatje met alle groeipercentages per bedrijfsgrootte, en daarin kan je exact lezen dat grote bulk van de groei bij de 1 tot 10 koeien groei bedrijven zit.
-Jan-
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
de grote massa van de bedrijven die er 2 tot 10 koeien bij is gaan melken zijn het probleem

Groei in die grootte binnen je bedrijfsgrond en vergunningen heb ik totaal geen meoite mee
Leo,s vriend
@-Jan- klopt, , maar jij weet net als ik dat vrijwel iedereen die gegroeid is, nu meer mest moet afzetten.
Vraag het je loonwerker maar.
-Jan-
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
iedereen die gegroeid

Ik ben ook iets gegroeid maar wel binnen de latente ruimte die ik had en blijf ook daarna nog grondgebonden
Leo,s vriend
@-Jan- das mooi, heb je ook niks met al die regels te maken.
cornelissen
@-Jan- Waren we dat allemaal maar ,waren er geen of amper problemen en ons imago niet ter grabbel gegooid. Nu is het beeindigen van het melkquotum op een drama uitgelopen
Dre van Helmond
Als het aan wakker dier licht word er geen een dier meer in gevangenschap geboren .
Mensen moeten opgesloten worden
Bio boeren hebben trouwens weinig last van de maatregels .
+2
brabantboer1
@Dre van Helmond wat een onzin dat bioboeren hier geen last van zouden hebben. Een bioboer die ook een stukje heeft uitgebreid die moet even goed terug in koeien. Trouwens iedereen heeft er last van. Ook als je niet gegroeid bent moeten de meeste 4 procent terug en daarnaast een hoop geregel en gepuzzel er bij.
+1
Dre van Helmond
@brabantboer1 Een Bioboer die niet gegroeid is moet dit jaar helemaal niets.
+3
dwers
Overheid had na MQ alleen de bedrijven moeten laten uitbreiden die nog plaatsingsruimte op hun grond hadden, maar zelfs dat kon niet omdat de grote jongens deze ruimte al in "gebruik" hadden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkvee , mestoverschot , protest , melkkoeien , overheid en slacht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0