Vrije ruimte Rapid Exit melkstal.

Omdat we grote holstein koeien hebben die uit de melkstal gegroeid zijn gaan we de afmetingen aanpassen. Een punt is dat de koeien niet meer zonder hun rug stoten in en uit de melkstal kunnen. Ook wordt de er de schijtplaat gescheten, Omdat ik deze ga verhogen hoor ik graag van de geen dit in een Rapid Exit melken hoeveel ruimte jullie hebben tussen de vloer en keerbuis cq mestgoot. Alvast bedank.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Gewoon je koeien gaan meten. Die keerbuis zit er voor je eigen veiligheid, is een redelijk standaard maat. Mestgoot een 30cm hoger. Wel zorgen dat je onder die goot kunt staan, anders raken spenen snel te ver weg en moet je altijd rekken om aan te sluiten.
Ricochet
Hier 70 cm vrije ruimte. Putdiepte is 105. De keerbalk zit dus 175 boven de putvloer zodat de gemiddelde melker er vlot onderdoor kan kijken. Heb de indruk dat het zo goed afgesteld staat. Veestapel is zwartbont holstein met iets bovengemiddelde hoogtemaat.
Reaguurder
Zou gewoon even de plaatselijke dealer vragen die hebben er meer ervaring mee
Hier 78 cm ruimte tussen vloer (stand) en keerbuis (onderkant mestgoot)
Putdiepte 111 cm (gem. ivm aflopende put vloer)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken , melkstal , holstein en rapid exit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0