Daling weidevogelstand vlakt af

De afname van het aantal boerenlandvogels is recent afgevlakt. Van herstel is echter nog geen sprake, ondanks alles wat de laatste jaren is gedaan op het gebied van agrarisch natuurbeheer.

Deel dit topic

Reacties

danielle-hekman
Ik hoorde gisteren in Heerenveen...in 1600 geen weidevogels in Nederland. Dankzij de boeren en bemesten van de grond kwamen er weidevogels....het is maar hoe je het bekijkt of wanneer je de peildatum zet..
dwers
Quote Reactie van @danielle-hekman:
Dankzij de boeren en bemesten van de grond kwamen er weidevogels

Ja natuurorganisaties verschralen/verruigen de boel zo dat dat landschap weer net zo is als toen.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @danielle-hekman:
Ik hoorde gisteren in Heerenveen.

Wat mij ook opviel is ,dat volgens de wageningenman landbouwgrond in staat is om alle geproduceerde co2 van de laatste eeuw van fossiele brandstof op te nemen in de grond ,althans het koolstofgedeelte.
Titus de Wolff
Het is wel onfatsoenlijk van Sovon om dan alles maar op één hoop te vegen. Je hebt sinds 1960 boerenland zonder enige vorm van natuurbeloning, boerenland met natuurbeloning en boerenland van natuurorganisaties. Dat land heeft men er voor bestemd om die functies over te nemen. Dat land zou er op afgerekend moeten worden hoe de stand van de vogels is. En wat het kost.
Voetbalvelden reken je er ook niet op af hoeveel weidevogels er nog zitten.
Hier is de daling wel gestopt, er zitten al 22 kieviten te broeden.
groeier
Veruit de belangrijkste oorzaak ivm de afname van weidevogels enkele jaren geleden, heeft te maken met dat de natuurlijke vijanden vertienvoudigd zijn in aantal. En de boer is daarvan de laatste jaren grof de dupe van geworden, met het mes op de keel moeten boeren de weidevogels redden, maar het probleem is niet de boer, maar de Kraaien, steenmarters enz.... Dus zo blijven we water naar de zee dragen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , natuurbeheer en Agrarisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0