Royal A-ware zoekt 100 miljoen kilo melk extra

Royal A-ware zoekt nieuwe melkveehouders, vanwege de groeiende vraag naar kaasspecialiteiten is. Er is ruimte voor zo'n 100 miljoen kilo melk extra, meldt het kaasbedrijf uit Heerenveen.

Deel dit topic

Reacties

+1
KuikenenKoe
Kom op dames en heren van a-ware
gas er op
gewoon een dubbeltje de liter meer betalen dan de rest ,dat is meestal de beste prikkel
+2
mlkvhoudr
Dan worden de bel hamels misschien ook nog enthousiast 😉
Jaap40
Aware zoekt melk voor speciaal kazen, de lijn die in 2018 gaat draaien. Een melkprijs gerelateerd aan de speciaal kazen zal best extra melk in de fabriek brengen.
Er wordt ook gesproken over verschillende melkstromen. Dan ook verschillende melkprijs!! Of dat gaat gebeuren? Zo ja, dan is er extra belangstelling.
weurding
Quote Reactie van @Jaap40:
Aware zoekt melk voor speciaal kazen,

weidemelk neem ik aan? 😉
weideboer
@weurding ga daar maar van uit. Ook zal er wel een duurzaamheid check plaatsvinden.

Enige wat me wel wat bevreemd is het volgende, A-WARE is een nieuwe speler in een niet nieuwe markt. Die markt is ook niet exceptioneel gegroeid dat er zomaar voor nieuwe aanbieders ruimte is. Dus door concurrentie wringt je als het ware je er tussen. Dan vraag ik me mezelf af, deden al die andere fabrieken, groot en klein het zo slecht of is er iets wat straks naar boven komt dat je denkt, ohhhh, zit dat zo? Ben benieuwd, of ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden
Noorderling
@weideboer
A-Ware zat toch al in de kaashandel?
De inkoop wordt vervangen door eigen productie en hiermee zetten ze de concurrentie voor het blok, die mogen een andere bestemming gaan zoeken.
weideboer
@Noorderling wie zal dan het boetekleed uiteindelijk moeten dragen dan? met mooi weer kan iedereen mooi hooi maken, maar je leert iemand kennen als het tegenzit. Dan heeft FC het goed gedaan, toch?
hookwood
@weideboer Aware is geen nieuwe speler in de kaasmarkt. Voorheen kochten ze echter hun kaas bij RFC en DOC onder andere. Nu maken ze die zelf.
+2
arie.j
@hookwood
Uit Melkvee kopieer ik een stukje
----"'Correcte melkprijs'
Royal A-ware biedt melkveehouders naar eigen zeggen 'een correcte melkprijs met daarbovenop een kwantumtoeslag, kwaliteitstoeslag, duurzaamheidspremie en weidepremie'. Haar melkprijzen (en dus ook niet de gemiddelde uitbetaalde melkprijs over de achterliggende jaren) maakt het bedrijf niet openbaar. "----
Geen openbaarheid willen geven over de melkprijs kun je wel correct vinden, maar is het m.i. niet.
+2
brabo
Quote Reactie van @arie.j:
maar is het m.i. niet.

voor hun is melk gewoon een grondstof, en ik ken weinig bedrijven in ander sectoren die elk jaar hun inkoopsprijs van hun grondstoffen bekend maken.
Het is mijn inziens juist vreemd dat hierover elk jaar openlijk door alle melkinkopers hierover wel gecommuniceerd wordt.
cjw73
@weideboer ze zitten al 100 jaar in de handel en ze willen met hun eigen fabriek gericht produceren in wens van de klant.
En verder kopen ze nog steeds de helft in om te verkopen.
+1
weideboer
@cjw73 handel is handel? dus gewoon commissie mensen. zit de winst niet aan de verkoopkant dan maar aan de inkoopkant? begrijp me niet verkeerd, concurrentie is goed, maar wil je als melkveehouder een lijfelijk onderdeel zijn van die concurrentie. De invloed is minimaal
+1
cjw73
@weideboer laat ik het zo zeggen. Ben elke dag nog tevreden dat ik het zinkende dmk schip verlaten ben.
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
@weideboer laat ik het zo zeggen. Ben elke dag nog tevreden dat ik het zinkende dmk schip verlaten ben.

Zou ik in jou geval ook zijn.
Maar een overstap naar FC zou nog leuker zijn geweest.
cjw73
@arie.j weet ik niet. Is niet realistisch. Het is niet eens mogelijk en al zou het al kunnen om zoveel entree geld te lappen past mij zeker niet. Dus wat blijft er dan nog over.
joop zwf
@cjw73 Dat zinkend schip wordt waarschijnlijk over genomen door Arla. Die doet het op dit moment wel aardig
kuilhapper
@joop zwf Waarom zou je als Arla zijnde met een slecht draaiende , en leeg lopende cooperatie willen fuseren? Op de duitse markt is niets te verdienen, en mededinging zal ook wel weer z'n bedenkingen hebben. Ook denk ik niet dat de Arla leden op DMK zitten te wachten, de DMK leden daarentegen wel...
cjw73
@joop zwf denk niet dat dat goedkeuring krijgt van de Europese mededingings autoriteiten. En verder zal arla voorlopig wel even rustig doen want die zal eerst wel even afwachten wat voor gevolgen de brexit met zich mee brengen voor hun, want dat is een belangrijke afzetmarkt voor hun.
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
@arie.j weet ik niet. Is niet realistisch. Het is niet eens mogelijk en al zou het al kunnen om zoveel entree geld te lappen past mij zeker niet. Dus wat blijft er dan nog over.

Dat de mogelijkheid er niet is weet ik, met de eigen leden hebben ze al halswerk genoeg om de extra melk te verwerken en toch het percentage melk dat in producten met toegevoegde waarde gaat wat te laten stijgen.
Dat evt. nieuwe leden flink wat intreegeld zouden moeten betalen weet ik ook.
Dat laatste is naar de bestaande leden natuurlijk ook begrijpelijk en eerlijk.
Maar zelf zou ik er me er toch het beste bij voelen (bij Cono of Rouveen natuurlijk ook).
Maar daar ben ik dan ook iemand met cooperatieve gevoelens voor.
cjw73
@arie.j mijn coöperatieve gevoelens zijn 0,0 . En cono zit hier niet in de buurt en rouveen kom ik als opstaller ook niet bij.
mlkvhoudr
@cjw73

Melkprijs aware over maart al bekend?
cjw73
@mlkvhoudr allang volgend week komt die van april al. Alleen weet het niet meer precies want heb de mail al verwijderd.
mlkvhoudr
@cjw73

32,99 bij 7 ton volgens boerderij met 1,75 duurzaamheidstoeslag/weidegang maar ik hoor t altijd liever van een leverancier zelf

berichtgeving van boerderij klopt vaak niet
cjw73
@mlkvhoudr sorry kan je er nu niet aan helpen. Want wil niet zo wat roepen.
+1
brabo
@cjw73 de mail van jouw melkafnemer wordt als spam behandeld 😮
+1
cjw73
@brabo nee mailbox opgeruimd !!!
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
@arie.j mijn coöperatieve gevoelens zijn 0,0 . En cono zit hier niet in de buurt en rouveen kom ik als opstaller ook niet bij.

Opstallers hebben op zich weinig keus bij veranderen. A-Ware is één van de weinigen dacht ik waar je nog bij overstappen terecht kunt.
Wat een coöperatie betreft, het is natuurlijk maar net wat men er van maakt.
Maar het gevoel alleen voor de winst nodig te zijn en daarbij geen afspraak over de prijs of leveringsvoorwaarden op enige termijn te kunnen maken zou ik niet ideaal vinden.
joop zwf
@arie.j Bij A-ware 36.50 met 4.40 vet en 3.56 eiwit. Premie zoals duurzaam kwantum worden met de afrekening van december verrekend. Dit was februari
mlkvhoudr
@joop zwf

Daar gaan we dus al weer. Totaal andere uitbetalingsprijs dan boerderij weer geeft.

En daar komen toeslagen dus nog over heen? Ook weidetoeslag?
arie.j
Quote Reactie van @joop zwf :
@arie.j Bij A-ware 36.50 met 4.40 vet en 3.56 eiwit. Premie zoals duurzaam kwantum worden met de afrekening van december verrekend. Dit was februari

Heb liever een controleerbare onafhankelijke en vergelijkbare jaarprijs
kaas
@joop zwf maart plus 0,50 dus 37 euro en april word begin volgende week bekent gemaakt ga uit van een plus
cjw73
@kaas dan verwacht ik toch wel bijna 38 over april. Zit in februari al bijna op 37
+1
mlkvhoudr
@kaas nette melkprijs dan. Zitten jullie al boven bel leerdammer waarschijnlijk.
mlkvhoudr
@mlkvhoudr

inderdaad behoorlijk boven bel leerdammer die komt op 36,34 uit inclusief weidegangtoeslag over maart
Groen1
@kaas april plus 0,20
klompen
@kaas wat voor gehaltes in of ex btw, weide toeslag eventueel nabetaling ?
kaas
Ja de markt hadden ze al

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkvee , melkveehouders , a-ware en heerenveen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0