Illustratie van: JohnDeerenr1

‘PvdD haalt stemmen voor 95 procent op emotie binnen’

€˜Vijf procent van de Partij voor de Dieren-campagne om kiezers binnen te halen, is gebaseerd op reële argumenten. De andere 95 procent van de campagne is puur op emotie gericht.’

Deel dit topic

Reacties

+6
MARTIJN G
Waarom wordt er in Nederland wel gesproken over rechts populisme maar niet over links populisme?. Waar moet ik anders Groen Links en de PvdD onder voegen?
Groen1
Partij voor de Dieren vindt kiezer in de stad

Voor de aanhang van de Partij voor de Dieren zijn principes heel belangrijk. Geen water bij de wijn, geen compromissen, zeggen kiezers.

nrc.nl/nieuws/2017/…
friesboertje
@Groen1
Als je zo gek bent op dieren, waarom ga je dan in de stad wonen. Hmm.
+2
twente6
@Groen1
het zegt genoeg, de stemmers hebben geen ruk verstand van dieren. Ze worden helemaal gehersenspoeld en zijn blijkbaar zelf te kortzichtig om na te denken of dingen na te zoeken op internet. Het is te gek voor woorden, helemaal het feit dat haar man zelf biologisch slager is. Overduidelijke belangenverstrengeling.
+3
Wilbert
@twente6 de gemiddelde PvdD aanhanger / activist is jonge vrouw, hoogopgeleid en vaak in dienst van (semi-)overheid of werkloos. Omdat ze of een pretstudie hebben gedaan of niets snappen van werken / naïef zijn...
Door de PvdD te steunen voelen ze zich moreel verheven boven anderen, welke vleeseten en de wereld vervuilen.
arie.j
Quote Reactie van @Wilbert:
de gemiddelde PvdD aanhanger / activist is jonge vrouw, hoogopgeleid en vaak in dienst van (semi-)overheid of werkloos. Omdat ze of een pretstudie hebben gedaan of niets snappen van werken / naïef zijn...Door de PvdD te steunen voelen ze zich moreel verheven boven anderen, welke vleeseten en de wereld vervuilen.

Heb jij een onderzoek gedaan naar stemmers/aanhangers van de Partij van de Dieren?
Anders wel even aangeven waarom we jou veronderstelling moeten aannemen.
Misschien heb je gelijk, maar met vooroordelen komen we immers niet verder .
arie.j
Quote Reactie van @Wilbert:
de gemiddelde PvdD aanhanger / activist is jonge vrouw, hoogopgeleid en vaak in dienst van (semi-)overheid of werkloos. Omdat ze of een pretstudie hebben gedaan of niets snappen van werken / naïef zijn.

Aantal stemmers op de Partij van de dieren is meer dan verdubbeld.
Dat het aantal jonge vrouwen met die kenmerken zich in 4 jaar ook meer dan verdubbeld heeft lijkt me niet waarschijnlijk.
jordi 1455
@Wilbert ik denk dat heel wat van die stemmers in 2012 op de PVDA stemden.
+3
vedder
We mogen blij zijn dat het slachthuisfilmpje na de verkiezingen is verschenen
arie.j
Quote Reactie van @vedder:
We mogen blij zijn dat het slachthuisfilmpje na de verkiezingen is verschenen

Zo is dat, en dat ook boerenvertegenwoordigers niet aandringen op veel strengere controle voor nakomen van voorschriften in slachthuizen mogen ze zich ook wel eens aantrekken.
Dit was dan België natuurlijk, maar het enige wat je van boeren vertegenwoordigers (en dan bedoel ik die in het parlement zitten) nu hoort, is dat ze er zich van zoiets distantiëren .
Maar spannen zich ook daadwerkelijk in om te zorgen dat zulke dingen via betere controle regels nooit meer kúnnen voorkomen? Dat is niet alleen dierenbelang, maar ook is dat groot boerenbelang
Verder vind ik het van een VVDer een beetje gemakkelijk om kiezers van een andere partij weg te zetten als alleen maar emotie stemmers omdat hij met die partij niet kon samenwerken.
De standpunten van een deel van de bevolking konden helaas wel eens blijvend behoorlijk anders zijn dan veehouders willen.
Greetje
@arie.j Zo is dat, Pvdd is een stabiele factor van betekenis geworden in de nl. politiek en ze gaan zeker dingen in beweging zetten of we 't nou leuk vinden of niet.

Ik zou zeggen: laten we wat doen met deze wetenschap
paul1
@Greetje ja, laten we vegetarier worden, daar zijn ze op uit .
+2
arie.j
Quote Reactie van @paul1:
@Greetje ja, laten we vegetarier worden, daar zijn ze op uit .

Nee, neem ze de wind uit de zeilen.
Dat door te o.m. zorgen dat het op dierengebied op de bedrijven en op de slachthuizen niets aan te merken valt. Ook niet als zgn. incident.
En zorg dat de voorschriften , zeker in slachthuizen, op sommige punten net iets strenger zijn dan elders in de EU of Europa.
Of je het er mee eens bent is van minder belang, maar je tegenstanders onderschatten en doen alsof die niets te betekenen hebben is gewoon dom.
Wanneer je alle propaganda van Wakker Dier en de Partij van de Dieren van de laatste jaren neemt dan kun je alleen maar bewondering voor hun effectieve methoden hebben.
Laten we er van proberen te leren ipv. het geringschattend af te doen als alleen maar wat emotie.
MARTIJN G
@arie.j Dat de slachthuizen in Nederland beter en daardoor duurder zijn dan onze buurlanden is nu net het probleem. Waar goedkoper geslacht kan worden hebben het meeste aanbod en het goedkoopste eindproduct. Mede dankzij onze overheid wordt slachten elders goedkoper. Hoeveel varkens worden van de Achterhoek niet in Duitsland geslacht.
arie.j
Quote Reactie van @MARTIJN G:
j Dat de slachthuizen in Nederland beter en daardoor duurder zijn dan onze buurlanden is nu net het probleem. Waar goedkoper geslacht kan worden hebben het meeste aanbod en het goedkoopste eindproduct. Mede dankzij onze overheid wordt slachten elders goedkoper. Hoeveel varkens worden van de Achterhoek niet in Duitsland geslacht

Nee, dat is niet het probleem.
Het probleem zou zijn als hier Nederland een dergelijk schandaal als in België zou komen met daarbij de veronderstelling dat het bij de rest van de slachthuizen in Nederland niet veel beter is.
De Duitse slachterijen werkten in recente verleden goedkoper door lagere lonen (Oost-Europeanen zonder minimum loon).
varkens.nl/minimumloon-in-duitse-slachterijen/
Dat schijnt nu veel minder te zijn, dat ze daar minder voorschriften hebben kan ik slecht geloven.
En het is daar ook niet alle winst bij die slachterijen
zie boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/…-
twente6
@paul1
de sector werkt zichzelf tegen doordat vele boeren last hebben van grootheidswaanzin. 100 koeien is niet goed genoeg meer, moet 400 zijn. Kan me voorstellen dat mensen meer het idee van een fabriek krijgen, imago holt achteruit doordat dieren niet meer naar buiten kunnen. Koeien kunnen best binnen zitten als je het goed uitlegt, nu is de uitleg: we hebben te veel dieren dus dat gaat niet. Voer voor pvdd
Groen1
@twente6 Wethouder Joan Veldhuizen van Bladel heeft donderdagavond haar ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Ze vindt dat het college van burgemeester en wethouders onverantwoorde gezondheidsrisico's neemt door verdere groei van de veehouderijen toe te staan.
'Ik kan mij niet vinden in de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de ambitie voor het inperken van gezondheidsrisico's door intensieve veehouderijen. Het college stelt namelijk voor om onder voorwaarden uitbreiding toe te staan', zegt Veldhuizen. In gemeente Bladel kunnen nog 35 bedrijven uitbreiden, waardoor het aantal dieren zal verdubbelen. Het aantal varkens kan groeien van ruim 121.000 naar ruim 330.000. Voor kippen gaat de berekende toename van 460.000 naar meer dan een miljoen. Voor vleeskalveren geldt een potentiële verviervoudiging.
Veldhuizen wijst op het vorig jaar verschenen rapport 'Veehouderij en Gezondheid Omwonenden' (VGO) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarvoor werden verbanden onderzocht tussen veehouderijbedrijven en gezondheidseffecten. Dit voorjaar worden de resultaten van een landelijk vervolgonderzoek verwacht. 'Ik kan geen verantwoordelijkheid nemen voor verdere toename van de veestapel en de risico's die daarmee gepaard gaan. Het gaat hier over de gezondheid van onze inwoners. Daar maak ik mij ernstige zorgen over', aldus de wethouder. 'Ik heb dan ook besloten om, met pijn in het hart maar vanuit volle overtuiging, mijn ontslag in te dienen.'

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…
twente6
@Groen1
vooral de varkenssector ligt al jaren op zn gat, boeit me ook weinig wat die sectoren doen. Gaat mij om het melkvee, die gaan dezelfde kant op. Heb laatst van iemand uitleg gehad over hoe het toendertijd met de varkenssector liep met de rechten e.d. (ben zelf niet van die leeftijd). Angstvallig veel gelijkenissen.
+2
mlkvhoudr
@Greetje

Ik ben het zelfs nog wel een heel eind met de pvdd standpunten eens. Ze zijn me te extreem. Maar kan er best een eind in mee gaan.
Todi
@vedderHo Ho Dit is gedaan door een burger die allen heftig verharden. Die belachelijke mis handeling heeft niks met de boeren te maken.
vedder
@Todi Het helpt wel onze markt naar de bliksum. Wij worden de blubber gecontroleerd terwijl wij zelfs ook nog maatschappelijke controle hebben ( de polder is gewoon open ) In potdichte slachterijen kan ieder gewoon zijn gang gaan. We staan er niet veel bij stil, maar we zouden eigenlijk ook moeten weten waar onze koeien naartoe gaan, we kunnen dit kennelijk niet aan overheden en CEO's overlaten.
weideboer
Stem op PvdD is ook een proteststem tegen de gevestigde orde. Dan maar een aaibaarpartij
+1
j h p
@weideboer De wolf in schaapsvacht, of zoals we hier ook wel eens zeggen; die hebt gien hoare op de koez'n maar prikkeldroad.
Pluto
Het selectieve verhaal ook wel framing genoemd is hun specialiteit . Leer er mee omgaan en maak gebruik van hun miskleun en val ze aan op de leugens hoe frustrerend ook.
puntertje
Quote Reactie van @Pluto:
framing

Laat dat nou niet het exclusieve domein van de PvdD zijn, bijv. de SGP doet het bij veel onderwerpen (abortus, euthanasie etc.) precies zo.
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
Laat dat nou niet het exclusieve domein van de PvdD zijn, bijv. de SGP doet het bij veel onderwerpen (abortus, euthanasie etc.) precies zo.

Oei, en zou het teveel gevraagd zijn om even te vertellen wat framing is met misschien wat voorbeelden? Voor is het mij een onbekend woord, maar ik zal wel een domme boer zijn 😉
Wanneer het alleen maar aangeeft dat politici graag verhalen houden die ze belangrijk vinden en die in hun kraam passen dan is het een zeer algemeen iets.
puntertje
Quote Reactie van @arie.j:
Oei, en zou het teveel gevraagd zijn om even te vertellen wat framing is met misschien wat voorbeelden?

Dat staat er.
+1
danielle-hekman
Daarom vind ik het belangrijk dat er meer informatie word verstrekt aan deze groep mensen. Ze geloven er heilig in wat er door de pvdd word voorgeschoteld. Daarom moeten wij meer inzicht geven in hoe het echt zit!!
Maar het is een groep die lastig te benaderen is!!
+1
j h p
@danielle-hekman Maar ook slecht tot niet voor rede vatbaar, mijn ervaring is dat je 1 op 1 nog wel wat kunt bereiken, uitleggen/vertellen hoe, wat en waarom je iets doet en meteen de PvdD/WD leugens hard weerleggen.
De PvdD stemmers die ik ken zijn over het algemeen nogal emotioneel beschadigd en proberen dat zwaartepunt te verplaatsen door zich vast te klampen aan de PvdD/WD verhaaltjes, het leid de aandacht af van hun eigen sores. (het lukt ze niet om aan hun eigen problemen te werken, dus gaan ze maar plaatsvervangend zorgen maken om die arme hulpeloze diertjes).
fozzybear
Het waren wel BURGERS die die handelingen in die slachterijen uitvoerden. Geen varkensboeren
huub
Linkse stemmen zijn allemaal gebaseerd op emotie, het CPB maakt immers gehakt van hun plannen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN