Aanpassing regel grondgebondenheid

Las zojuist dat een aantal bedrijven door het hanteren van een lagere fosfaatnorm nu toch grondgebonden zijn
Wie weet hier meer van?

Deel dit topic

Reacties

+1
Herbert
Volledig terrecht jah... Ik zit met mijn productie per koe iets onder dat gemiddelde wat ze aanhielden, maar daardoor wel precies grondgebonden. Dat hogere gemiddelde gaf net wat extra fosfaatproductie waardoor ik een paar kilo boven mn plaatsingsruimte kwam, en dus niet grondgebonden zou zijn..
weideboer
@Herbert of het terecht is of niet dat laat ik het midden. Maar als je de laagsten weghaald uit de rij heb je nieuwe laagsten die ook wel een reden kunnen bedenken om ook gecompenseerd te willen worden

" gij komt hier niet uit he"🙃
Grensboertje
Ik zit ook met een lagere productie, maar zie nog nergens iets aan gegevens hierover staan. Moet dat op Zuivel NL site komen of waar kan ik dat nu vinden?
Janst
Van Dam heeft vorige week in een brief aan de kamer gemeld dat er toch ook uitgegaan mag worden van de werkelijke fosfaatnorm. Hierdoor worden naar schatting zo'n 750 bedrijven alsnog als grondgebonden gezien.
Alleen regel is nog niet definitief omdat t nog niet in de staatscourant heeft gestaan. Zolang dat niet het geval is zal zuivelNL er ook niet over communiceren denk ik.
Die boeren krijgen VOOR 1 april bericht .
Grensboertje
@Detukkeroettwente Zal mij verwonderen, aangezien voor 6 maart Zuivel NL ook gereed zou zijn 😂
cjw73
@Grensboertje een bericht sturen zal nog wel lukken maar zuivel nl wordt een stuk moeilijker vanwege de privacy wetgeving.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grondgebondenheid en grondgebonden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0