Illustratie van: JohnDeerenr1

Genetische Evaluatie Stieren stopt per 1 januari 2018

De Europese wetgeving bepaalt dat GES vanaf 1 november 2018 niet langer een erkenning mag hebben voor het schatten van fokwaarden. De stichting heft zichzelf daarom op 1 januari 2018 op en legt de bal bij CRV. De laatste staat echter onder druk omwille van belangenverstrengeling door commerciële en stamboektaken.

Deel dit topic

Reacties

+1
bella
Dan heeft crv helemaal de vrije hand om de cijfertjes van zijn eigen stieren nog wat meer op de poetsen.
+1
MARTIJN G
@bella Triest dat de andere partijen niet willen meebetalen aan een gezamenlijke fokwaarde schating. Altijd makkelijk om CRV hiervoor de schuld te geven.
arjankok
@bella er zijn nog meer stamboeken dan nrs dus die zullen met elkaar toch wel tot een geloofwaardige fokwaarde SCHATTING moeten komen , lijkt me dat RVO dit wel in de smiezen heeft
noordhollander
Deze materie is niet nieuw al diverse malen is verzocht om een onafhankelijke instantie, die cijfers produceert en publiceert de voorzitter van een voetbalclub fluit immers niet de wedstrijden van zn eigen team..........trouwens dit geldt niet alleen voor fokwaarden, die al in arnhem gemaakt werden schrijft Veerkamp, maar ik denk voor alle koeiencijfers.............Als je de rapporten van de WUR leest over deze zaak kun je zien dat ze er in Arnhem echt een knoeiboel van maken!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , melkvee , crv en stieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN