Knelgevallenregeling en reductie

Heeft er iemand nog ervaringen met RVO en knelgevallen of nog ergens anders een idee/ingang?

Wegens zowel ziekte als sterfte willen we hier een beroep op doen (staat sinds afgelopen vrijdag open), maar in gesprekken met RVO tot op heden wordt duidelijk dat deze regeling geen opschorting van de reductiedoelstelling tot gevolg heeft. Tot een besluit is genomen over al dan niet knelgeval zijn (en iedereen (RVO, adviseur,etc) heeft begrip en ziet dat gunstig in), moet er wel worden voldaan aan de reductieregeling.
We hebben de dubbele pech dat de veestapel pas na 1 oktober 2016 weer is gegroeid door extra aanhouden van jongvee gedurende de ziekteperiode wat daarna pas afkalfde
Farma_boerke

Kies voor grondgebonden!

Landbouwgrond te koop of te huur. Dagelijks nieuw aanbod met diverse percelen.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

Sunny K
Gezien de zeer trage overheid en de eigen ervaring ermee vrees ik dat je adviseurs gelijk hebben
dwers
By RVO binne se sa traach as poppe stront.
Harry K
"Tot een besluit is genomen over al dan niet knelgeval zijn moet er wel worden voldaan aan de reductieregeling"

Nou, kijk daar net ff wat anders tegenaan.
Wanneer je jou houd aan de reductieregeling, dan zal er ook geen melkgeld worden ingehouden.
Wanneer er wel melkgeld wordt ingehouden omdat je reeds van je knelgevallenreferentie uitgaat, dan is je een boete opgelegd alwaar een besluit aan ten grondslag ligt. Tegen dat besluit kun je bezwaar en beroep aantekenen. Om dat te versnellen kun je tijdens de bezwarenfase een schorsingsverzoek indienen bij het CBb om het zo snel mogelijk aan een rechter voor te leggen. Voordeel is dat je minder lang hoeft te wachten (dan wanneer je pas in beroep gaat tegen een afwijzing van RVO op jouw bezwaar, welke heden ongewis is wanneer deze daar over zal beslissen) op duidelijkheid, en de rechter de mogelijkheid openlaat jouw wettelijk wel in het ongelijk te zetten, maar gezien de omstandigheden de boete kwijt te schelden.
En een verder niet te onderkennen voordeel is dat je dan ook je zuivelfabriek kunt dagvaarden wegens het onrechtmatig inhouden van melkgeld. Dit is belangrijk omdat zij ook de bonussen ermee betalen, en het onduidelijk is hoe/of deze je jouw onterecht ingehouden melkgeld weer kan/mag en zal terugbetalen.
Ik weet dat de fabrieken stellen dat ze slechts regelgeving toepassen in opdracht van de overheid, maar daar zullen ze zich bij een rechter in de huidige vorm niet achter kunnen verschuilen. Binnen NZO/ZuivelNL wordt hier ook over vergaderd.
bio boer
Nou daar zat ik dus ook mee die eerste 5% gaat nog wel later daar word het meer dan moeten mijn goeie koeien weg dus hoop maar dat ze snel zijn met de knelgevallen regeling
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden 2016 , jongvee , ziekte , rvo en ervaringen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!