Illustratie van:
5

John Deere G - Wie heeft ervaring met ploegbesturingen?

Heb een john deere 7730 en varioploeg. Trekker is isobusklaar en heb een volledig gps rtk-systeem die ik zou kunnen gebruiken om te ploegen. Wat heb je nodig? Welk merk kan met de john deere terminal? Met met welk merk kan je uitgeren of kan je dat met allemaal?
Dank

Deel dit topic

Reacties

Er zijn voor zover ik weet 3 merken die dit kunnen. De meest eenvoudige en waarschijnlijk ook de goedkoopste is meijworks, dit is een extern kastje met losse kabels. De tweede is trac control, wordt beziend via de terminal zelf. De derde is de iSteer besturing van jd zelf. Deze kan uitgeren en wordt via de terminal bediend. Persoonlijk vind ik die laatste het beste, met een extra hardware pakket kin je evt ook een sideshift aansturen op een zaaimachine bijvoorbeeld
@RobinBos Het recht ploegen klinkt al prachtig, het uitgeren nog beter. Bij deze van jd heb je dan die isteer licentie nodig waarschijnlijk? Maar heb je ook een extra regelventiel nodig, want heb al elektrische regelventielen. Wat zit er dan verder nog bij in het hardware pakket?
@967BJW klopt, je hebt een activatiecode nodig en een hardware pakket. Dat hardware pakket bevat een kabelboom, computerbox, potmeter, ventiel en montage materiaal. Eventueel kun je kn plaats van dat ventiel een elektronische aansturing krijgen voor het trekker ventiel

De ploegbesturing maakt gebruik van de ontvanger op de trekker. Als een trekker werkelijk greenstar of autotrac ready is dan zit er ook een aansluiting voor de ontvanger.
Bij de werktuig besturing zoals op de zaaimachine heb je een tweede ontvanger nodig. De kabel in het hardware pakket hiervoor bevat ook een aansluiting voor een ontvanger.
@RobinBos
Zou ook nog de bekabeling voor de SF nodig hebben op de trekker want deze is niet aanwezig denk ik..
Werken met trac control werkt perfect op een steyr. Ook kan deze uitgeren

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere G en hebben de trefwoorden ploegen , gps , trekker , john deere , ervaring en merk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0