Brabant als mestput ?

Vandaag in de krant ! Dat moeten we onze medeburgers niet aandoen . We moeten de mest bewerking op het eigen bedrijf naar 70-90%ds ipv 35% (de softe manier) maar op de harde manier die 5-10 keer sterker is nl hydraulisch zijn we meteen van veel vracht af en maken er een uniek product van. Ceranex wordt geproduceerd met de Moxytechnologie. Dit is een vorm van verstening van het organisch materiaal is recyclebaar, brandwerend en weerbestendig. Hebben de eigenschappen van minerale bouwstoffen zoals brandwerend en druksterkte en ook zoals houtachtige producten, zoals buig- en treksterkte. Kunnen we meteen gebouwen brandveilig maken en tegelijk het mestprobleem oplossen.
Innoveren

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

dorpsrandhoeve
Gelul weer, je blijft met de stikstof zitten dan en voert de fosfaat af. Met een procent of 30 voer je meer stikstof af.
oldhuus
Ja is weer domweg op DUUR(zame) wijze organische stof afvoeren, terwijl het milieu die juist zo hard nodig is om stikstof en nitraat vaste te kunnen leggen. Scherp zand houd zo weinig voedingsstoffen vast hé.
+8
Jaap40
Allemaal gasten die willen verdienen aan een gecreëerd probleem van de veehouderij die er in werkelijkheid niet is.
Innoveren
Het is nodig dat we de overmaat aan mineralen afvoeren niet zo als het kan maar zo als het moet
en daarom is het goed dat de provincie meewerkt aan mest bewerkingsbedrijven. Alleen er wordt veel te veel met mest gesleept dat geeft overlast kost veel en het kan ook anders. Door katalysatoren kunnen ook N S P enz de dunne fractie bewerken en in de vaste fractie stoppen de rest bevat dan niet veel mineralen meer en kan kort bij toegediend worden. De ruwe celstof kan dan hoog waardige bouwstof worden. Tevens wordt de chemisch reactie dan stil gelegd dus geen verlies meer van NH3 CH4 H2S en andere gassen. Zo kun je op maat afvoeren of zelf deze droge meststof gebruiken met een stalmeststrooier 3-4 ton per ha naar gelang de behoefte van het gewas.
josl
@Innoveren wonderboy. Waar staat dat ding?
+1
weurding
@josl die meststrooier? weet wel een adresje 😂
+1
dorpsrandhoeve
@josl Ach man, we zijn al zoveel "Innovatie's" tegen gekomen de laatste 30 jaar in Brabant. Die man moet eerst maar eens laten zien dat hij iets heeft dat werkt. Er zijn immers al genoeg dure investeringen die weinig zode aan de dijk zetten (zoals in odiliapeel bijvoorbeeld).
Jack Rijlaarsdam
@Innoveren Mooi verhaal. Voorlopig is er nog geen plaat Ceranex verkocht: novalignum.nl/index.php/

Ook staat mest niet in het rijtje grondstoffen: novalignum.nl/leesverder.php/?page=101

Jij schermt vooral met minder gesleep van mest. Ik vraag me af wat je met de dunne fractie gaat doen die overblijft na het scheiden.
dewittemotor
Zet er gewoon Friesland mestput boven, als je geen betere titel weet.
+2
dwers
Quote Reactie van @dewittemotor:
Zet er gewoon Friesland mestput boven

Jammer he dat Brabant bekend staat om zijn intensieve landbouw, en fryslân om zijn weidse velden en frisse lucht .
ronny 2
@dwers waar iedereen wegtrekt
dwers
Quote Reactie van @ronny 2:
waar iedereen wegtrekt

Heerlijk toch, houden wij lekker de ruimte.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , uniek , vracht , mestput , brabant , gebouwen en mestprobleem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!