Knelpunten fosfaatreductieplan opgelost

Valt weer wat mee, maar jammer dat dit vooraf niet voorzien is:

Er komt een oplossing voor knelpunten rond grondgebondenheid en meer peildata voor bedrijven met jongvee-opfok of vrouwelijk vleesvee in het fosfaatreductieplan. De definitie voor grondgebondenheid in 2015 wordt gelijk aan de berekening in de wetgeving voor fosfaatrechten. Ook worden knelpunten bij de export van fokvee opgelost die ontstaan door het fosfaatreductieplan. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…
Grasbaal

Reacties

dwers
Net nog even op zuivel nl gekeken, bedrijfsgegevens stonden er al een week op maar zijn nu weer verdwenen aantal stuks vee en grondgebondenheid staat er nog wel op maar klopt nog steeds niet, je blijft lachen.
cjw73
@dwers dat is hier ook zo. Staat nu bij mij. U adresgegevens zijn niet bekend bij zuivel nl en alles is nu weg.
dwers
Quote Reactie van @cjw73:
dat is hier ook zo. Staat nu bij mij. U adresgegevens zijn niet bekend bij zuivel nl en alles is nu weg.

Net nog even gekeken vandaag staan de bedrijfsgegevens er wel weer op, koeien en grondgebondenheid klopt nog steeds niet.
Wilbert
Mooi dat de definitie van grondgebondenheid wordt gecorrigeerd 😄
+2
koetje 33
Nog steeds zitten een flink aantal bedrijven compleet klem ivm 't fosfaatreductieplan die totaal niet hebben bijgedragen aan het fosfaatoverschot. Wie gaat daar iets aan doen aan deze waanzin??
paulus2
@koetje 33 verklaar je nader. met de nieuwe voorstellen moet iedereen die niet gegroeid is toch aardig uit de voeten kunnen.
+1
jozo
@paulus2 ben zelf in 2016 omgeschakeld van melkveebedrijf naar jongvee opfokbedrijf, dieraantallen gelijk gebleven maar gve gehalveerd. 5 maanden door omstandigheden leeg gestaan en op teldatum15-12 bijna leeg. Werkt niet fijn als je vanaf augustus je jongvee weer moet opruimen.
cjw73
@jozo geldt dan niet gewoon de gve normen van 2 juli.
jozo
@cjw73 Was het maar zo'n feest dat ik de referentie van 2-7-2015 mocht benutten, maar als niet melkleverend bedrijf val je terug op de teldatum 15-12-2016 of de gemiddelde aantallen van vergelijkbare maanden april juni augustus oktober en december van 2016.
eric1
@jozo maar hoe zit het dan met het fosfaat die je op peildatum 2 juli 2015 gekregen hebt. of is deze nu ook van 15 december?
jozo
@eric1 Het referentie aantal van 2-7-2015 word op 1-1-2018 omgezet naar fosfaatrechten, maar nu voor het fosfaatreductie plan gaan ze uit van 15-12-2016 of die genoemde maanden van 2016.
Wat voor mij betekend dat ik nu mag uitbreiden naar 100 stuks jongvee om over 3 maanden terug te moeten naar 8 hetgeen ook niet echt werkbaar is
Todi
@jozo En dat noemen de pipo s nu knel gevallen opgelost.
paulus2
@jozo Als de omstandigheden er naar waren, lijkt me dat iets voor de knelgevallen regeling
jozo
@paulus2 Waren [gelukkig] geen omstandigheden van ziekte of overlijden van mens of dieren waarvan in de knelgevallenregeling word gesproken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden export , fokvee , vleesvee , 2015 , grondgebondenheid , tweede kamer , fosfaatrechten , dam en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!