Gas in de pens

Ik had laatst een schaap dat in eens een bolle buik had en at niks tot weinig . Een halve dag later lag hij verdacht stil. Ik heb nog met mijn vinger de pens gezocht (door er op te kloppen ) en toen met een naald in de pens geprik en er kwam inderdaad gas uit .nu is mijn vraag wat is de doodsoorzaak volgens jullie ?
sven-faes

Laatste  |  

Reacties

Lauwen
Moet eens met een naald in jou pens steken?
Gerron
Teveel mais gevoerd?
sven-faes
Ik voer alleen maar gras 900 vem 70%procent ds en 0.6 kg krachtvoer per dag
aldert
Scherp in.
jan is hobbyboer
Als je het wil weten moet je hem naar de GD sturen. Misschien krijg je dan een oorzaak. De rest is alleen maar gissen. Voordat ie dood is even contact opnemen met je dierenarts en overleggen over de symptomen kan ook nog wel eens helpen, maar afwachten is niet altijd de beste oplossing
sven-faes
Bedankt dat jullie meedenken .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden gas , schaap , pens , gezocht en lag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!