Naar een pro-landbouwregering?

De ochtend na de verkiezingen lijkt een pro-landbouwregering van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een logische optie.

Lees meer »

MelkveeNL

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

hans van toos
Is wel de wens van velen hier.
paul1
Hangt er vanaf wat voor minister/staatsecretaris we krijgen
+5
HansBa
@paul1 Das waar , maar we zijn iig van Van Dam af!!!!
Coen
@paul1 , VVD-er Jan Huitema als Minister van Voedsel c.s. is toch niet verkeerd ?
newholland6640
@Coen

Vind de ideeen van jan huitema ook niet je van het
cjw73
@newholland6640 ach veel minder dan dammetje kan het ook niet meer worden.
Wilbert
Ben benieuwd hoe je groenlinks als grootste winnaar buiten een kabinet houdt... Klaver zal het zelf ook graag willen.
oldhuus
@Wilbert
Die zijn ze niet nodig, VVD+CDA+D66+CU = 76 zetels
VVD+CDA+D66+SGP+FVD = 76 zetels
VVD+CDA+PVV+CU= 77 zetels
Linkse partijen (incl D66 en 50pl) is maar 68 zetels.
newholland6640
@oldhuus

Ik zie in plaats van fvd eerder de CU plaats nemen
puddingbroodje
@oldhuus een kabinet met 76 zetels is een wel heel krappe meerderheid!
newholland6640
@Wilbert

Klaver wil graag een links kabinet
twente6
@Wilbert
klavertje riep zelf al dat het lastig werd met vvd en groen links samen, verder staat het cda dichterbij de vvd en is buma en klaver ook geen groot werk. D66 staat dichter bij klavertje maar die willen maar al te graag regeren dus die zullen niet per se klavertje erbij hoeven hebben en daarbij neemt vvd het voortouw.
Wilbert
@twente6 D66 zal graag GroenLinks erbij hebben. Het cda graag de cu. GroenLinks is de grote winnaar, daar zal als eerste mee gesproken worden. Met als alternatief cu in het achterhoofd kan cda / vvd het regeerakkoord grotendeels invullen, GroenLinks heeft niet veel te willen dan. Het is bekend dat de cu haar verantwoordelijkheid wil nemen als ze worden gevraagd.
In 2007 hebben ze met formatie zichzelf overschat en gegokt dat de ChristenUnie niet wilde regeren...
dnpp.ub.rug.nl/dnpp/pp/…
Dus GroenLinks kan meedoen voor de vorm en om D66 gerust te stellen. Een paar symbolische zaken (groene energie / onderwijs / internationale samenwerking etc) kan de vvd dan "weggeven".
vedder
Houdt er rekening mee dat we voor VVD slechts linzenmoes zijn.
newholland6640
@vedder

Altijd beter dan pvda GroenLinks of iets in die hoek
+1
vedder
@newholland6640 Daar kun je dus door VVD gewoon aan overgeleverd worden
newholland6640
@vedder

ik denk dat dat met cda en cu in een coalitie nog wel mee zou vallen.
vedder
@newholland6640 Dat kan, maar het is ook al eens tegengevallen, CDA kan overigens ook zo een hork uit de hoge hoed trekken ( ik heb er wel op gestemd trouwens )
+2
newholland6640
@vedder

Dat is afwachten. je weet toch nooit hoe het loopt. Droomscenario voor landbouw zou toch wel zijn vvd D66 cda met cu en sgp.

het is nu gewoon afwachten.
oldhuus
@puddingbroodje
Dan doe je de SGP er bij in, heb je er 79, in geval van nood FVD = 81.
De rooien zijn we sowieso van af.

@newholland6640
Die zette ik ook bovenaan, maar mochten die niet willen dan kun je ze nog met SGP/FVD vervangen.
jordi 1455
@oldhuus ik denk dat de FVD niet mee wil doen met het partijkartel.
+1
dorpsrandhoeve
@jordi 1455 Ik denk dat baudet juist wel mee in de picture wil staan, en niet in de achterste banken van de kamer wil verdwijnen.
Wilbert
@dorpsrandhoeve inderdaad, baudet kickt op aandacht, dus in de picture 😄
twente6
@oldhuus
nadeel met veel kleine partijen is dat de kans op mislukken ook groter is. Afgelopen kabinet is ook in minderheid geeindigd. vvd 33 cda 19 d66 19 cu 6 en dan sgp 3 maakt 80, voor de landbouw het beste en denk dat cu en sgp meer slikken dan fvd, die zullen zich sneller afsplitsen denk ik
dwers
Quote Reactie van @newholland6640:
Droomscenario voor landbouw zou toch wel zijn vvd D66 cda met cu en sgp.

Bij D66 staan ze nogal gauw met de spuit klaar, en daar moet de CU niet veel van hebben.
de hoef
@vedder vvd is zo slecht nie
vedder
@de hoef We kunnen natuurlijk terugdenken aan Martijn van Damned van de pvda, maar waar was Henk Kamp, zijn baas, om hem tot de orde te roepeñ
+1
Coen
@vedder , Kamp gaat (net als Rutte) alleen maar voor het Grootbedrijf, de VVD heeft niets met familiebedrijven in MKB en Land- en Tuinbouw 😞
oldhuus
@Coen
Heel Europa word zo door de multinationals geregeerd, cultuurtje komt gewoon overwaaien uit de USA. Het is te hopen dat TTIP en CETA er niet door gedrukt worden. Kijk de documentaire Food Inc. maar eens, dat is wat de EU landbouw dan te wachten staat. Oekraïne is gewoon een kolonie voor de multinationals, daarom moest dat verdrag er doorgedrukt worden.
+1
arie.j
Quote Reactie van @oldhuus:
@CoenHeel Europa word zo door de multinationals geregeerd, cultuurtje komt gewoon overwaaien uit de USA. Het is te hopen dat TTIP en CETA er niet door gedrukt worden. Kijk de documentaire Food Inc. maar eens, dat is wat de EU landbouw dan te wachten staat. Oekraïne is gewoon een kolonie voor de multinationals, daarom moest dat verdrag er doorgedrukt worden.

Ook al gehersenspoeld door de linkse leugenaars?
Dat TTIP of CETA nu zo goed voor boeren zijn wil ik niet beweren maar dat we hier door multinationals worden geregeerd is te dwaas voor woorden.
Oekraïne is land vol corruptie, maar dat het verdrag er voor de multinationals moest worden doorgedrukt, dat zijn verhalen van de Partij voor de Dieren en andere uiterst linkse lieden die graag alles wat ze niet zint verdacht maken met complotverhalen
cbs.nl/nl-nl/nieuws/…
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
Ook al gehersenspoeld door de linkse leugenaars?Dat TTIP of CETA nu zo goed voor boeren zijn wil ik niet beweren maar dat we hier door multinationals worden geregeerd is te dwaas voor woorden.Oekraïne is land vol corruptie, maar dat het verdrag er voor de multinationals moest worden doorgedrukt, dat zijn verhalen van de Partij voor de Dieren en andere uiterst linkse lieden die graag alles wat ze niet zint verdacht maken met complotverhalen

Wat van de grootste voorstanders voor de EU in het europarlement hebben bijbaantjes bij grote bedrijven.Overigens is de EU vrij groot en ondoorzichtig en daar kan corruptie goed gedijen, verder worden tegenstanders van de EU constant voor nazi's uitgemaakt en hopen ze dat de Brexit fataal zal aflopen voor de UK. De EU zegt voorvechter van democratie te zijn maar geven een dictatuur in eenwording als Turkije kans op een lidmaatschap. Het is niet heel toevallig dat de beurzen omhoog gingen toen bleek dat de PVV niet de grootste was.
+1
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
Wat van de grootste voorstanders voor de EU in het europarlement hebben bijbaantjes bij grote bedrijven.Overigens is de EU vrij groot en ondoorzichtig en daar kan corruptie goed gedijen, verder worden tegenstanders van de EU constant voor nazi's uitgemaakt en hopen ze dat de Brexit fataal zal aflopen voor de UK. De EU zegt voorvechter van democratie te zijn maar geven een dictatuur in eenwording als Turkije kans op een lidmaatschap. Het is niet heel toevallig dat de beurzen omhoog gingen toen bleek dat de PVV niet de grootste was.

Tegenstander van de EU constant voor nazi's uitmaken nog wel.
Dat Erdogan of en Trump er een handje van hebben tegenstanders vals te beschuldigen en met modder te gooien dat weten we Jij doet mee blijkbaar mee
Bij Geert Wilders zijn scheldpartijen overigens vrij gewoon, dat is bekend.

De beurs na de Nederlandse verkiezingen flink omhoog?
Nou dat mocht niet zo veel naam hebben, na verkiezing van Trump ging het veel meer omhoog.
Aan normale argumenten heb je niet genoeg?
jordi 1455
@arie.j mijn uitspraak is op waarheid gestoeld
dailymail.co.uk/news/article-3664704/…
Trump en Wilders hebben gewoon een grote mond, maar hun tegenstanders hebben dat net zo goed. Over mijn fatsoen hoef je geen zorgen maken want ik stemde gewoon SGP.
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
mijn uitspraak is op waarheid gestoelddailymail.co.uk/news/article-3664704/…Trump en Wilders hebben gewoon een grote mond, maar hun tegenstanders hebben dat net zo goed. Over mijn fatsoen hoef je geen zorgen maken want ik stemde gewoon SGP.

Waar ze in Engeland elkaar voor uit plegen te maken heb ik niet 100% helder, maar we hadden het over de Nederlandse verkiezingen en over tegenstanders van de EU , mensen die dus voor een Nexit zijn.
En dat die door anderen constant voor nazi's worden uitgemaakt is onzin.
Wanneer je over fatsoen praat, dan ga je dat niet neerschrijven.
Dat een bepaald hokje rood maken automatisch inhoud dat iemand heel fatsoenlijk is, daar is nog wel wat op af te dingen.
jordi 1455
@arie.j als je mijn tekst leest heb ik het over Europarlementariërs die in Brussel zitten en in Nederland gebeurt het ook. Het enigste dat ik je duidelijk wil maken is dat politiek soms een smerig spel is de politici denken vaak hoe trap ik mijn tegenstander de grond in zodat ik groter wordt en mijn tegenstander niet meer serieus wordt genomen. De Amerikaanse verkiezingen was 1 groot moddergevecht over en weer werd er met modder gegooid

nos.nl/artikel/…
telegraaf.nl/binnenland/24980099/…
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
als je mijn tekst leest heb ik het over Europarlementariërs die in Brussel zitten en in Nederland gebeurt het ook.

Dan weet jij meer dan ik, nog niet van vernomen en geloof er wat betreft Nederland niets van.
Er kan natuurlijk altijd ergens iemand ontsporen maar ik verzeker je dat zoiets bij politici in het Nederlandse parlement niet is voor gekomen
De linken die jij nu geeft gaan helemaal niet over kritiek op uittreden uit de EU
jordi 1455
@arie.j Volgens mij wil je het niet zien, wilders is al eens met Hitler vergeleken o.a door Kuzu. telegraaf.nl/tv/nieuws/…
Overigens gooi jij net zo goed met modder.
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
Volgens mij wil je het niet zien, wilders is al eens met Hitler vergeleken o.a door Kuzu. telegraaf.nl/tv/nieuws/…Overigens gooi jij net zo goed met modder.

Jij kan blijkbaar niet erg lezen, je blijft niet bij het onderwerp.
Je beweerde dat tegenstanders van de EU constant voor nazi's werden uitgemaakt.
Nu ga je met linken werken over heel iets anders, nl. over Wilders zijn islam standpunt, alsof dat hetzelfde zou zijn.
jordi 1455
@arie.j ik had je een voorbeeld gegeven maar dat deed je als iets wat in Engeland gebeurde, het Guy verhofstadt die over nazipropaganda sprak. hln.be/hln/nl/…

Ik krijg het idee dat we hier niet uitkomen.
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
j ik had je een voorbeeld gegeven maar dat deed je als iets wat in Engeland gebeurde, het Guy verhofstadt die over nazipropaganda sprak. hln.be/hln/nl/…Ik krijg het idee dat we hier niet uitkomen

Wees eerlijk, in Nederland worden voorstanders van een Nexit om die reden niet voor nazi's uitgemaakt
Jij beweerde dat het constant gebeurde, nee dat zijn we dus niet eens.
jordi 1455
@arie.j oke jij wint.
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
e.j oke jij wint.

Winnen vind ik niet zo'n leuke uitdrukking, het is geen wedstrijd.
Wat ik vooral bedoel is dat je de dingen niet moet overdrijven wat dit betreft, dat verscherpt tegenstellingen, en heeft soms een tegengesteld effect .
Voor de rest kan ik de tegenzin wat betreft de EU wel wat begrijpen.
Maar terug naar de tijd van voor de EEG zou niet meevallen.
En wat rustige afbouw van een aantal EU bevoegdheden zou ik verre de voorkeur aan geven
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
En wat rustige afbouw van een aantal EU bevoegdheden zou ik verre de voorkeur aan geve

Dan moet er wel de wil zijn daar in Brussel, al hoewel ze het al niet meer voor onmogelijk houden, maar ik denk dat er eerst wat Exit's moeten komen voordat het doordringt in Brussel dat de EU in huidige vorm niet houdbaar is, maar mensen als Guy Verhofstadt denken dat meer EU de oplossing is voor elk probleem.
+4
nederlandse boer
' pro-landbouwregering van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie'.

D66 met 0 (lees nul!) landbouwaffiniteit ook in het rijtje?? Volgens mij gaat hier iets faliekant fout..............

Alles beter dan D66/(GroenLinks). Dan maar alsnog Wilders een kans geven!
twente6
@nederlandse boer
met pvv heb je een tijdbom in het kabinet. Die gaat zoals in 2012 een keer ontploffen en dan zul je bij de volgende verkiezingen zien dat vvd cda pvv cu afgestraft worden en dan zit je met een links kabinet. Pechtold is allang blij dat die een kans krijgt in de regering. Daarbij stemt pvv ook alles tegen boeren, die helpen ons ook niet. Heb ik het nog niet eens over het uit de eu stappen gehad. d66 had spijt van de motie over weidegang, geloof ik niet maar laat ze dat maar waarmaken en alsnog afwijzen
bella
Liever de pvv erbij dan d66, daar hebben we als eens een landbouwminister van gehad en dat was niet echt een succes.
+1
arie.j
Quote Reactie van @bella:
Liever de pvv erbij dan d66, daar hebben we als eens een landbouwminister van gehad en dat was niet echt een succes.

En dan Graus op landbouw? Bewaar me zeg.
Van D66 ben ik ook geen fan, maar er zal een meerderheid moeten komen.
Groen1
@bella Bijna geen een partij wil samen met P.V.V. regeren. Kans is ook erg groot omdat Wilders
"geen" water bij de wijn wil doen voor zijn achterban en soms door zijn wispelturige houding hij er voor kan zorgen dat de regeringscoalitie uit elkaar valt, wat ook niet wenselijk is
Todi
Mee regeren is altijd moeilijk. Zie de pvda, Dus cda pas op.
newholland6640
@Todi

Dat is een ongeldige conclusie. VVD staat er goed voor toch?
jordi 1455
@newholland6640 ze hebben wel zetels verloren.
+3
Grasbaal
De grootste winst is dat we geen links kabinet krijgen, hoe ze het rechts-midden kabinet gaan invullen maakt mij niet zoveel uit als de PVV maar niet meedoet...
+1
de hoef
@Grasbaal jij bent nog nuchter in elk geval
Pluto
Het beleid is door de jaren heen niet opzienbarend veranderd en als er echt wat moet gebeuren, moet je topambtenaren vervangen , zij bepalen het programma en de staatssecretaris was slechts woordvoerder of loopjongen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Pluto:
et beleid is door de jaren heen niet opzienbarend veranderd en als er echt wat moet gebeuren, moet je topambtenaren vervangen , zij bepalen het programma en de staatssecretaris was slechts woordvoerder of loopjong

Slecht opgelet, Bleeker was op veel punten een tegenpool van de huidige man.
En Veerman zou weer een heel ander beleid hebben gevoerd.
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
zij bepalen het programma
Tegenwoordig bepaalt de LTO/NZO het programma, zij dragen beleid aan die de ondergang van de landbouw bespoedigen. Van Dam hoeft alleen maar in te koppen.
jan is hobbyboer
De kans dat door de te vormen regering de noodzakelijke structuurwijzigingen in de melkveehouderij weer 4 jaartjes voor ons uitgeschoven worden is nogal groot. VVD en CDA zijn voorstander van een industriematige melkveehouderij terwijl D66 en CU waarschijnlijk druk zijn met het uitvechten van hun 'levensvragen' (euthanasie, abortus, acceptatie homo's etc.) dat die de landbouw als bijzaak zullen zien. Dus eenieder die nu nog geen 250 koeien melkt gaat het waarschijnlijk lastig krijgen de komende jaren, volgas LTO/NZO beleiid.
jordi 1455
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
VVD en CDA zijn voorstander van een industriematige melkveehouderij terwijl D66 en CU waarschijnlijk druk zijn met het uitvechten van hun 'levensvragen' (euthanasie, abortus, acceptatie homo's etc.)

Als de punten waar D66 en CU met elkaar overhoop liggen buiten het regeerakkoord wordt gehouden zou het gekibbel wel minder zijn.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @jordi 1455:
e punten waar D66 en CU met elkaar overhoop liggen buiten het regeerakkoord wordt gehouden zou het gekibbel wel minder zijn

CU en D66 hebben van die punten juist een speerpunt van hun campagne gemaakt, dus helemaal negeren lijkt me wensdenken. Dan loopt het met deze 2 partijen net zo af als met PvdA, die hebben ook 4 jaar lang een liberaal beleid gesteund en dachten daar wel mee weg te komen. Hele fractie past nu in een volkswagen busje.

Opmerkelijk van democratie en deze verkiezingsuitslag is wel dat het wel eens zo kon zijn dat 80% van de bevolking, die niets met de in mijn ogen nogal prehistorische ideeën van het christelijk deel van de bevolking mbt levenseinde, abortus en homo's/transgenders hebben, wel door deze kleine minderheid gegijzeld gaan worden. CDA, CU en SGP hebben maar 20% van de zetels.

Om even het bruggetje naar de landbouw te maken, beetje analoog aan hoe de gewone boeren op het moment gegijzeld worden door de grote groeiers die er zo'n bende van gemaakt hebben.
arie.j
@jan is hobbyboer
Pardon Jan, de prehistorie is de vóór christelijke tijd in jou geschiedenis visie.
Hoe kunnen dan de ideeen uit die tijd christelijk zijn?
jordi 1455
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
die niets met de in mijn ogen nogal prehistorische ideeën van het christelijk deel van de bevolking mbt levenseinde, abortus en homo's/transgenders hebben, wel door deze kleine minderheid gegijzeld gaan worden. CDA, CU en SGP hebben maar 20% van de zetels.
Je kan beter de christelijke partijen hebben dan de goddeloze socialisten. overigens is de Nederlandse grondwet op het christelijke principes gebaseerd. christenen zijn tegen abortus en levenseinde omdat ieder mensenleven voor hen heilig is.
+1
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
Als de punten waar D66 en CU met elkaar overhoop liggen buiten het regeerakkoord wordt gehouden zou het gekibbel wel minder zijn.

Dat zal D66 graag willen maar CU niet omdat dan de meerderheid in de 2eKamer beslist en ze dus niets voor hun deelname aan de regering krijgen.
Overigens denkt hier ieder zo ongeveer dat VVD en CDA het onmiddellijk eens zullen zijn
Dat kon nog wel eens wat tegenvallen, tenminste wanneer Buma zo wijs is zich niet geheel aan Rutte uit te leveren.
Die heeft er toch al een handje van om met de borst vooruit als dé premier alle pluspunten op zijn rekening te schrijven .
Laat Buma er voor zorgen dat het CDA niet op die manier gelijk de PvdA wordt leeggezogen.
twente6
@arie.j
t.o.v. de pvda staat cda dichter bij de vvd, anderzijds had pvda maar 3 zetels minder en is het verschil tussen vvd en cda 12 zetels. Ander punt is ook weer dat pvda in zijn eentje naast de vvd stond, dat kan nu al niet. vvd gaat dus niet volledig zijn zin krijgen.
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
Dat zal D66 graag willen maar CU niet omdat dan de meerderheid in de 2eKamer beslist en ze dus niets voor hun deelname aan de regering krijgen.Overigens denkt hier ieder zo ongeveer dat VVD en CDA het onmiddellijk eens zullen zijnDat kon nog wel eens wat tegenvallen, tenminste wanneer Buma zo wijs is zich niet geheel aan Rutte uit te leveren.

De VVD heeft het CDA nodig om aan een meerderheid te komen, daarmee kan het CDA zijn voordeel mee doen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkvee , cda , vvd , verkiezingen en d66 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!