De SGP wil aanpassing van de regels voor het gebruik van hoogwerkers bij #asbestsanering

Wie weet waarom deze regels aangescherpt worden??, zijn er teveel ongelukken gebeurt??. Dus ook het monteren van nieuwe daken mag niet op deze wijze??:

In schriftelijke vragen aan minister Lodewijk Asscher (SZW) en staatssecretaris Sharon Dijksma (I&M) stellen ze de aangescherpte regels van de Inspectie SZW aan de orde. Die leiden er toe dat in veel gevallen geen werkbak aan een hoogwerker meer gebruikt kan worden voor het verwijderen van asbestdaken.

'Wanneer je als overheid de verplichting oplegt om te saneren, moet je er ook voor zorgen dat de mensen in het land deze verplichting uit kunnen voeren. Dat is nu absoluut niet het geval', stelt Dijkgraaf vast.

Snel om tafel
Hij wijst erop dat asbestsaneerders de daken van binnenuit moeten gaan saneren. 'Alsof dat veilig is. Integendeel. Bovendien gaat sanering dan veel langer duren. De Inspectie SZW moet als de wiedeweerga met asbestsaneerders om tafel gaan zitten om de regels werkbaar te maken.'

De Kamerleden willen van Asscher en Dijksma weten hoeveel ongevallen de afgelopen jaren zijn gebeurd door gebruik van onveilige hoogwerkers. Ook willen ze informatie over de gevolgen van de aangescherpte regels, onder meer voor het tempo van asbestsanering.

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Het lukt zo ook niet om aan de eisen te voldoen daar heeft dat werkbakje niks mee te maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , overheid , dijksma , regels , sharon dijksma , sgp en lodewijk asscher geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0