SGP dagblad bekritiseert massale slacht hoogdrachtige koeien

Ongeboren kalveren sterven mogelijk een verstikkingsdood als de moederkoe wordt geslacht. Dat gebeurt niet honderden keer per jaar, zoals slachterij VION vorig jaar registreerde, maar zeer waarschijnlijk veel vaker. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Deel dit topic

Reacties

arie.j
Alhoewel veel van de SGP leden het Ref. Dagblad lezen heeft de SGP toch echt een ander partijblad , hier is het niet ongewoon dat ook bv. CDA leden (en Raadsleden) die krant lezen.
Wilbert
@arie.j dit keer geen inhoudelijke reactie?
arie.j
Quote Reactie van @Wilbert:
dit keer geen inhoudelijke reactie?

Ik reageerde op een niet juiste kop, niet toegestaan?
Ten onrechte wordt gesuggereerd dat een kritisch artikel van een journalist in die krant dus wel afkomstig zou zijn van een politieke partij.
Verder is controle op nakomen van regels bij slachterijen helemaal niet verkeerd, zeker met deze verplichte fosfaatafvoer.
KuikenenKoe
Ai ,ai , ai, het fundamentalistische clubje van arie gaat wederom weer helemaal los

arme ,arme, arie moet zich nu alweer op zijn oude dag in alle bochten gaan wringen om hier een draai aan te geven
arie.j
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
Ai ,ai , ai, het fundamentalistische clubje van arie gaat wederom weer helemaal losarme ,arme, arie moet zich nu alweer op zijn oude dag in alle bochten gaan wringen om hier een draai aan te geven

Ha, ha,
Nou het het artikel, dat overigens veel langer is dan in melkvee staat, is niets mis mee hoor, en daar wil ik best achter staan.
Maar de suggestie over een SGP krant, wat net zoiets is als bij een Telegraaf artikel over 'die VVD krant' gaan schrijven, dat is weer eens soort vooroordeel om het artikel bij voorbaat in een bepaalde hoek te plaatsen.
weideboer
Ach, na morgen of anders volgende week weten we waar alle partijen werkelijk voor staan
pa
Quote Reactie van @weideboer:
Ach, na morgen of anders volgende week weten we waar alle partijen werkelijk voor staan
Allereerst de formatie met allerlei prachtige gedachten en afspraken. Daarna de uitvoering van een en ander. En pas over meerdere jaren kunnen we zien wat "ze"er van gemaakt hebben
+5
storm
Stemmingmakerij, hieruit blijkt dat na Elbert Dijkgraaf er verder niemand is die iets van de veehouderij afweet! Er zijn al 50000 GVE's minder als op 1 januari bleek gisteren en die zijn "verdwenen" door natuurlijk verloop!
De stoppersregeling biedt de mogelijkheid om te ruilen met gust vee of te exporteren dus ook daar geen tranentrekker.
De overige 50000 GVE verdwijnen ook via natuurlijk verloop bij de veehouders net als de dieren tussen 1 januari en 1 maart.
Kortom we kunnen er heel dramatisch over doen maar alles komt goed
+2
josl
@storm We doen er vooral zelf dramatisch over gezien de vele persoonlijke verhalen op facebook telegraaf etc. En het is ook dramatisch. En dat komt omdat je niet zelf bepaalt wanneer welke koe vertrekt maar dat een ander het afdwingt. Het is alleen de vraag of het beter wordt dat je dit vervolgens in de media etaleert. En laten we wel wezen, gemiddeld vervangen we 35% van de veestapel per jaar en staan we daar niet bij te slikken of snikken. Je hoeft je lievelingskoe of hoogdrachtige koe ook niet te slachten, het zijn de euro's die bepalen welke koe vertrekt. Als je zoveel hart voor je dieren hebt als wat sommigen schrijven dan voer je die potentiële honderduizendliter koe gewoon niet af, maar verkoop je vaarzen voor export.
Noorderling
Quote Reactie van @josl:
maar verkoop je vaarzen voor export.

En wat doe je als je al krap in het jongvee zit, of geen jongvee hebt en dus geen wisselgeld hebt?
Voor 90% van de boeren kan het wel een werkbare regeling zijn. Dat die overige 10% alle kansen aanpakt om de hele GVE regeling en fosfaatrechten onderuit probeert te schoffelen is niets meer dan logisch.
Deze 10% van de veehouders is afgelopen jaar op het punt beland dat het sectorbelang 0,0 meer kan schelen, het is zelf overleven en wat voor invloed dit op anderen heeft maakt niet meer uit.

Hetzelfde geld voor de grondgebondenheid, als de "belangenbehartigers" niet meer voor je belangen op komen moeten principes maar overboord gezet worden en ga je met links in zee. Kan de overige 90% wel gaan piepen maar ook daar wordt niets mee bereikt.
J.v.G
@josl Wat hebben stoppers dan te bepalen? ruilen mag toch niet meer?Ze krijgen een schop na en zullen straks aan worden gekeken als geldwolven die alle goede koeien laten slachten!
pieta
@J.v.G Ze krijgen een schop na??? Wat bedoel je hier nou weer mee? Ik ken een paar stoppers en die zijn ontzettend blij met de regeling en hebben zeker niet het gevoel een schop na te krijgen. Die zijn gewoon blij met de regeling.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @josl:
En laten we wel wezen, gemiddeld vervangen we 35% van de veestapel per jaar en staan we daar niet bij te slikken of snikken. Je hoeft je lievelingskoe of hoogdrachtige koe ook niet te slachten, het zijn de euro's die bepalen welke koe vertrekt.

Als LTO-er maak je met deze zinnekes wel weer reklame voor de sector. Vergeet niet dat het morgen verkiezingen zijn en dat er wel eens een linksere regering kan komen. Een goede belangenbehartiger, maar maak je geen zorgen, daar schaar ik LTO niet onder, zou daarop al wat anticiperen en niet van dit soort onzin de wereld in slingeren. Die zou eens wat samenwerking met de milieu- en dierenliefhebbers zoeken om de schade te beperken. Maar nee, LTO is liever verbaasd, boos en vooral teleurgesteld omdat er volledig onverwacht weer wat regels over ons worden heen gestort. Als Jesse Klaver of Pechtold na morgen minister president wordt zijn de rapen gaan voor de doelgroep van LTO, de industriële melkveehouders.
+2
Twentsch Land
@jan is hobbyboer

Met Jesse klaver en zijn plannen om nog meer open arm gebaar te hebben richting vluchtelingen moet binnen afzienbare tijd alle stallen vol om allen van voedsel te voorzien ... 🙃
+2
Wilbert
@jan is hobbyboer blijf maar dromen jan, linkse rakkers zijn rupsje nooitgenoeg. Als het aan hen ligt, kun je na een leven hard werken alsnog op een houtje bijten op je oude dag...
Ps. Ze worden beide morgen niet premier 😄
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Wilbert:
zijn rupsje nooitgenoeg

Volgens mij is het aantal witte boorden criminelen nergens zo groot als bij de VVD, niet bepaald linkse rakkers.
+2
pieta
@jan is hobbyboer Je moet eerst witte boorden criminelen definiëren in deze Jan. Als die linkse rakkers via de wet het geld van de rijkere gaan "afromen" op allerhande manieren om het vervolgens cadeau te doen aan wie niets heeft en/of doet is dat voor mij de ultieme vorm van witteboordencriminaliteit.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @pieta:
Als die linkse rakkers via de wet het geld van de rijkere gaan "afromen" op allerhande manieren om het vervolgens cadeau te doen aan wie niets heeft en/of doet is dat voor mij de ultieme vorm van witteboordencriminaliteit.

Zo zit ons hele belastingsysteem, wat volgens mij nog steeds redelijk breed draagvlak heeft, in elkaar. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. In Amerika werkt het andersom, misschien is emigratie dan een optie.
+1
pieta
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Zo zit ons hele belastingsysteem, wat volgens mij nog steeds redelijk breed draagvlak heeft, in elkaar. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.

Daar ben ik het ook wel mee eens alleen moet je het ook weer niet al te gek maken. Alsof iemand die wel wat heeft en/of verdiend het alleen maar gekregen heeft en dus feitelijk klaar ligt om af te pakken/romen.
+2
arie.j
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Zo zit ons hele belastingsysteem, wat volgens mij nog steeds redelijk breed draagvlak heeft, in elkaar. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. In Amerika werkt het andersom, misschien is emigratie dan een optie.

Een toptarief van 72% in de IB is gelukkig wel verdwenen.
Belastingheffing is op zich niets tegen, en wat verschil met een belastingvrije voet ook niet
Maar het moet geen soort van ontmoedigen voor hard werken en je best doen worden.
Gekke topinkomens van bankiers en ander dergelijk pak je er meestal toch niet mee, die hebben wel hun adviseur voor de sluip en duik wegen. Dat moet je op een andere manier tegengaan.
Er zijn in de loop der tijd wel meer indirecte belastingen gekomen.
De vermogensrendementsbelasting is soms overigens nog wel een rare onrechtvaardige zaak.
Terwijl het daarbij ook nog veelal over geld gaat waar al belasting voor is betaald
Een Partij als Groen Links wil vele belastingen omhoog of nieuw instellen om daar vervolgens mooi weer mee te gaan spelen. Typisch links, als het je zelf niet raakt goed diep in de zakken van anderen graaien en dat sociaal noemen.
Maar ja, een oom van me noemde de PvdA vroeger al de Portemonnee van de Ander.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @arie.j:
Een toptarief van 72% in de IB is gelukkig wel verdwenen.

Meeste boeren zullen hier tegenwoordig ook niet meer mee te maken hebben, om bij melkprijs van 32 cent een tonnetje te verdienen moet je nogal wat koeien melken. Ook even bijvertellen trouwens dat er ook in het aantal aftrekposten voor bedrijven flink gesnoeid is. Mijn vader zei altijd dat je van een nul-inkomen prima kon leven.
+1
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Een Partij als Groen Links wil vele belastingen omhoog of nieuw instellen om daar vervolgens mooi weer mee te gaan spelen. Typisch links, als het je zelf niet raakt goed diep in de zakken van anderen graaien en dat sociaal noemen.Maar ja, een oom van me noemde de PvdA vroeger al de Portemonnee van de Ander.

Ik vat het graag samen als de hoogste vorm van witteboordencriminaliteit. 😁
pieta
Quote Reactie van @josl:
Als je zoveel hart voor je dieren hebt als wat sommigen schrijven dan voer je die potentiële honderduizendliter koe gewoon niet af, maar verkoop je vaarzen voor export.

Dat noemen ze wensdenken.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @storm:
na Elbert Dijkgraaf er verder niemand is die iets van de veehouderij

Elbertje had ook al het onzalige plan opgevat om ons RFC geld af te pakken en dat aan de grote groeiers te geven, over het algemeen zijn die grote groeiers nou niet bepaald de mensen die dicht bij Gods schepping staan, waar Elbertje in andere gevallen nogal hoog van opgeeft, maar meer industriële melkveehouders die veel uitvindingen van de schepping toch maar verrekte onhandig vinden. Bio industrie en streng gelovig zijn heb ik eigenlijk ook nooit zo met elkaar kunnen rijmen, maar het is wel een veel voorkomende combinatie.

Dus Elbertje is net zo'n opportunist als al die anderen, als er wat stemmen te graaien zijn dan doen we popie jopie, verder zit ie vooral voor in de kerk, ook niet echt een plek waar je doorkrijgt wat er werkelijk in de samenleving speelt buten je fundamentalistische genootschapje.
+1
arie.j
@jan is hobbyboer Rustig Jan, dat jij misser van een ander, die hij na 1 dag corrigeert, eindeloos blijft nadragen zegt vooral iets over jezelf.
Bovendien klopt het niet wat jij schrijft, en dat weet jezelf natuurlijk ook,
Als hij echt op die manier boeren geld had willen afpakken was hij niet er niet op terug gekomen zodra hem duidelijk werd wat het effect was.
Hem is nu goed duidelijk dat FC een ander soort coöperatie is dan bv. de Rabo, dat is weer een voordeel.
Verder is het onzin dat knelgevallen alleen maar grote groeiers zijn, ik citeer even de omschrijving van die categorie uit d Boerderij: "
Wie zijn de knelgevallen?
Om welke boeren gaat het? Het gaat sec om ondernemers die door ziekte, brand of als gevolg van een dierziekte aantoonbaar minder melkvee hielden op peildatum 2 juli 2015. Ook in aanmerking komen recent gestarte bedrijven en jonge boeren.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…
Daar is haast geen fosfaatruimte voor gereserveerd, dus of zijn er een stel flink de dupe, of mag de rest van de boeren extra inleveren.
Voor dat probleem aandacht vragen is helemaal niets mis mee.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @arie.j:
eindeloos blijft nadragen zegt vooral iets over jezelf.

Iemand die goed ingevoerd in de landbouw zegt te zijn en niet eens weet hoe het in basis werkt bij de grootste coöperatie van alle melkveehouders overtuigd mij niet van z'n kennis van zaken. De structuur van RFC vergelijken met de Rabobank is natuurlijk een lachertje, maar die geloofsgenoten van jouw hebben in jouw ogen toch altijd gelijk, dus daar valt niet tegen te praten.

En over die knelgevallen, iedereen wist dat, hoe oneerlijk ook, juli 2015 een peildatum zou worden. Iedereen die daarna gegroeid is heeft een bewust risico genomen, veelal zijn het grote groeiers geweest die zichzelf nu een calimero knelgeval vinden. Zeurpietjes. Voor de paar echte knelgevallen zal best een oplossing gevonden worden, met of zonder Elbert. Maar die paar echte knelgevallen zijn hoogstens een paar 10-tallen boeren, niet 10.000 zoals het nu soms lijkt. De rest moet het er maar mee doen, ik ook. Heb part nog deel aan deze shit.

Verder ontwijk je mijn opmerking hoe het geloof te verenigen valt met de bio industrie, maar dat zal wel komen omdat je daar geen antwoord op weet.
+1
arie.j
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Verder ontwijk je mijn opmerking hoe het geloof te verenigen valt met de bio industrie, maar dat zal wel komen omdat je daar geen antwoord op weet.

Bio-industrie? De één vind het alleen maar een scheldwoord en andere verstaan er ieder weer iets anders onder.
Volgens Marianne, die er het er letterlijk altijd over heeft in de 2ekamer, zijn het alle hokdieren.
En reden om dat in Nederland te gaan verbieden zoals zij wil, die zie ik niet.
En jij wekt sterk de indruk dat je, omdat je geen volwaardig bedrijf voor elkaar kunt krijgen, van chagrijn maar uiterst links bent geworden . Nou ja, dat doe je je zelf aan.
Pluto
Beetje laat om daar nu een probleem van te maken!. Beoordeel een partij om hun verleden want in de toekomst moeten ze overleggen en dan gaat er heel veel water bij de wijn .
jan is hobbyboer
De Erdogan partij Denk wordt volgens de peilingen net zo groot als de SGP 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , kalveren , melkvee , slachterij , vion , slacht en sgp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0