AGCO neemt de hooibouwtak van Lely over

Vertaling:
Agco, waar ook Fendt toe behoort, heeft vandaag bekend gemaakt de hooibouwtak van Lely over te nemen. Daaronder vallen onder andere persen en opraapwagens.

Tromgeroffel in de landbouwmechanisatie: AGCO heeft vandaag bekend gemaakt de hooibouwtak van Lely over te nemen. Daaronder vallen onder andere persen en opraapwagens. De overname is nog niet goedgekeurd door de overheid. AGCO verwacht, dat dit in het vierde kwartaal van 2017 afgesloten is. AGCO volgt daarmee doelbewust het programma "Route 66" en voert de fulllinestrategie verder.

Volgens het Duitse tijdschrift Agrartechnik wil AGCO het opraapwagenprogramma exclusief als het merk Fendt verkopen. De eenrijige hakselaar zou daarentegen echter beter in het wereldwijde dealernetwerk van Massey Ferguson passen. Maaiers, shudders, harken persen en wikkelaars zuiden beide kanalen ter beschikking staan. Tenminste voor de komende tijd zal ook het merk Lely gebruikt worden.

Lelymedewerkers in Duitsland worden bij AGCO aangesteld

Lely wil zich in de toekomst op de ontwikkeling van automatisering en de bereiken melk,- voeder- en staltechniek concentreren. De voorziene verkoop van de hooibouwtak zal ook uitwerkingen hebben op de arbeidsplaatsen bij Lely.

  • De hooibouwmachines, die in Maassluis, Nederland, geproduceerd worden (maaiers, schudders en zwadharken), overlappen met het gamma van de AGCO Corporation. De productie in Maassluis word na de verkoop gereduceerd en, zoals het er naar uit ziet, op 31 maart 2018 gesloten.
  • Alle medewerkers in Nederland houden hun arbeidsplaats bij Lely. Ongeveer 95 productiemedewerkers worden voorlopig overgenomen door AGCO Corporation. Daarna wordt een oplossing voor hun toekomst binnen of buiten het bedrijf gezocht.
  • De Duitse locaties in Wolfenbüttel (persen, Lely Welger) en Waldstetten (opraapwagens, Lely Tigo) worden eigendom van AGCO Corporation. De medewerkers komen in dienst bij AGCO Corporation.
  • Enige medewerkers van de internationale Lely Support Organisation - LSO, die voor de tak hooibouwtechniek verantwoordelijk zijn, worden door AGCO Corporation overgenomen

Route 66: AGCO wil met overnames fullliner worden

Sinds maart 2011 horen de Fella-Werke GmbH voor 100 procent tot het AGCO-concern. Samen breidde men voederwinningsprogramma van Fendt uit. In het kader van de integratie werden de Fella Werke GmbH in AGCO Feucht GmbH gewijzigd.

Bij Agritechnica 2015 gingen geruchten rond, dat AGCO de Scandinavische machinefabrikant Kongskilde wenste over te nemen. Daarvan kwam niets: Kongskilde werd pas sinds kort overgenomen door CNH Industrial (o.a. Case IH, New Holland).

Nu staat dus vast: Binnenkort hoort Lely Agrartechnik bij AGCO.

Lely: Eerst EuroTier afgezegd, daarna de kipperproductie gestaakt

Lely beleefde in de afgelopen jaren turbulente tijden. Na het tweejarig partnerschap vanaf 2009 met Mengele Agrartechnik, met zetel in Waldstetten, nam de Nederlandse fabrikant in 2011 het Beierse bedrijf volledig over. De producten, opraapwagens en kippers, werden sinds dan onder Lely Agrartechnik GmbH vermarkt.

In 2015 haalde Lely nog een recordomzet van 619 miljoen euro. In 2016 kreeg het bedrijf, zoals de hele landbouwmechanisatiebranche, met de uitwerkingen van de lage prijzen te kampen en zei de deelname aan de EuroTier af.

Eind 2016 kondigde Lely af, de productie van kippers in Waldstetten te staken, waarmee de merknaam Mengele Agrartechnik volledig verdwijnt. Met de vrijgekomen middelen zou Lely zich op de groenland- en oogsttechniek specialiseren, zoals de opraapwagenseries Lely Tigo XR, PR en MR

Met materiaal van Business Wire, AGCO, Lely

Deel dit topic

Reacties

ej-van-de-voort
Hebben ze daarvoor een 5 jaar terug in Maassluis nieuw gebouwd?
walker1
@ej-van-de-voort AGCO zal wel genoeg betalen, anders deden ze het niet.
SJB533
@ej-van-de-voort
Fabriek in Maassluis blijft wel draaien hè. Robots et cetera 😉 (En in eerste instantie nog gewoon de hooibouwmachines)
ej-van-de-voort
@SJB533

Klopt, maar een heel gedeelte is toen gebouwd voor de assemblage van hooibouw spul Sjoerd, vandaar dat ik hier wel van opkijk
SJB533
fendtjecis
@SJB533 Worden de schudders ook fendt of blijven deze in de rode lely kleuren en stikkers?
jordi 1455
@fendtjecis Juridisch gezien kan het niet AGCO heeft niet de merkrechten, ook al zal agco die hebben zullen ze lely niet lang voeren agco kennende, merken zoals Hesston, Agco-White, Glencoe, Farmhand en Terragator zijn al verdwenen als merk.
SJB533
Quote Reactie van @jordi 1455:
Juridisch gezien kan het niet AGCO heeft niet de merkrechten

Daar weet jij niets van!
+1
walker1
@SJB533 Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat de merkrechten gewoon bij Lely blijven, tenslotte blijft Lely gewoon doorgaan met de melkrobots e.d. Lely heeft daar ook een erg goede naam in en als je een deel van je bedrijf aan een ander verkoopt en die gaat onder jouw naam vrolijk verder en maakt vervolgens slechte producten, of levert slechte service, dan komt dat jou naam en reputatie niet ten goede.
Dus waarschijnlijk gaat het straks allemaal onder een merk van Agco verder.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @SJB533:
Daar weet jij niets van!
Reageer @SJB533 walker1 36min geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link

Lely verkoopt alleen twee fabrieken in Duitsland, als de merkrechten ook werden verkocht stond het wel in het persbericht.
Maar ja je moest weer eigenwijs zijn.
SJB533
Quote Reactie van @jordi 1455:
Lely verkoopt alleen twee fabrieken in Duitsland,

Dan kan de productie van maaiers, schudders en harken nog wel verplaatst worden. Evenals het gebruik van de merknaam Lely voor hooibouwmachines. Dat niet vermeld wordt, dat AGCO de rechten op het gebruik van de merknaam Lely te handhaven heeft gekregen bij de aankoop, betekent niets. Zijn diverse redenen aan te wijzen, waarom dergelijke informatie niet vermeld wordt. Overigens doet AGCO dat in eerste instantie wel, staat gewoon vermeld. Daarnaast hoeft merkrecht ook niet gekocht te worden.
jordi 1455
@SJB533 toen Peecon de kunstmestrooiers en akkerbouwmachines divisie kon Peecon ook niet de Lely merknaam gebruiken. Lely industries is eigenaar van de merknaam Lely, niemand mag er gebruik van die merknaam in die branche. overigens hecht ik meer waarde aan het persbericht van Lely dan die van AGCO.
Een voorbeeld uit het verleden.
Toen Allied products de landbouwdivisie van White motors kocht, werd de merknaam van white trekkers en machines veranderd in WFE omdat White motors eigenaar was de merknaam White.
walker1
Wel een opvallende stap van AGCO, ze hadden volgens mij al een redelijk complete hooibouwtak.
+3
Jasperfendt
Quote Reactie van @walker1:
redelijk complete hooibouwtak.

fella.....
+1
J-93
@walker1

Agco houdt van dubbel. 😉

4 trekkermerken, minstens twee voor graanopslag, weer een paar die ook met graan te maken hebben maar weinig van elkaar verschillen valt te lezen op mechaman. En zo gaat het doorrr...

Opvallend van Agco is een wagen ontwikkelen en voor ie op de baan is een ander overnemen.

Opvallend van Lely is wat hier boven al genoemd wordt. Nieuw pand zetten, alle Nederlandse productie naar Maassluis halen en vervolgens de productierechten van een behoorlijk deel van die machines verkopen, ook nog eens aan een concern die zover de nieuwsberichten laten blijken alleen oog lijkt te hebben voor de Duitse fabrieken en diens producten ipv het hele grut, met als gevolg behoorlijk banenverlies, net na de crisis. Nu waren er op Deere na wss weinig andere concernen die niet al deels voorzien waren maar toch...
DualPower
@walker1 Het is ze om de persen en opraapwagens te doen om het aanbod compleet te maken. Fendt was al bezig met een eigen wagen maar dat ging blijkbaar toch teveel geld kosten.
J-93
@DualPower

denk dat dit meer geld kost! 😁

Maar het zal ze inderdaad wel te doen zijn om de persen en wagens. Rest hadden ze al.
DualPower
@J-93 Dat is de vraag. Op de lange termijn zal het ze toch wat moeten opleveren, anders doen ze dit niet.

Maar heb het nog even nagetrokken; Agco wil inderdaad alleen de persen en de wagens hebben. Door de maaiers, schudders en harken van Lely wordt een streep gezet, dus wie een haaktandschudder moet hebben moet er nu bij zijn. Die worden straks niet meer gemaakt.
Ritchie
@DualPower

Lijkt me toch sterk dat ze die schudders, harken en maaiers zo'n stille dood zullen laten sterven. Denk dat dat spul toch nog wel ergens terecht komt hoor. Ben benieuwd!

Het valt ook te zien hoe de andere fabrikanten in het gat gaan springen wat Lely achter gaat laten..
walker1
@Ritchie welk gat?
Ritchie
@walker1

Al die mensen en bedrijven die nu Lely maaiers, schudders en harken hebben, moeten straks wat anders gaan kopen toch? 😉
walker1
@Ritchie genoeg andere fabrikanten toch" dan onstaat er toch geen gat?
fendtjecis
@Ritchie ik ben anders niet echt van zin om onze net nieuwe lely schudder terug in te leveren, er is geen merk dat tegen de lotus op kan in onze ogen 😉
SJB533
Quote Reactie van @Ritchie:
Het valt ook te zien hoe de andere fabrikanten in het gat gaan springen wat Lely achter gaat laten..

Vermeer kan de klanten in 1 keer overnemen 😛
DualPower
@Ritchie Hier lijkt het wel op! Agco gaat ook geen 2 merken tegelijk bouwen. Maar misschien nemen ze de Lely schuddertand wel over op de Fella schudders 😛
jordi 1455
@DualPower dat gaat lely gebruikers geen fella laten kopen.
J-93
@Ritchie

Lely dealers zullen wel balen. Groot deel zal zodra de producten die overblijven na dat Agco door het productgamma geveegd heeft en in wss voornamelijk Fendt, MF op de markt komen die niet meer kunnen of mogen verkopen. Een JD dealer gaat geen Fendt opraapwagens of persen verkopen bijvoorbeeld( al gebeurd dat wel met Claas hooibouw langs een ander trekkermerk bij diverse lmb's).

Nu heb je er ook met meerdere vestigingen( ene dealer dit merk, andere dat merk, maar hierdoor op alle vestigingen leverbaar) die twee merken voeren. Kuhn en Lely bijvoorbeeld, maar die zullen evengoed balen als het om de wagens gaat.
mf3125
Zal mij benieuwen hoe de deal met Vermeer verder gaat. Lely Maaiers , Schudders en Harken worden in Noord Amerika onder Vermeer verkocht
walker1
@mf3125 Dat zal voorlopig wel zo blijven. Dat Lely zijn hooibouwtak verkoopt betekend nog niet dat lopende contracten vervallen. Tenzij er in een contract clausules zijn opgenomen dat het contract vervalt bij een overname. Maar meestal is dat niet zo.
vedder
Wellicht passen de lely schudder en harken nu bij deutz fahr

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fella , persen , duitsland , massey ferguson , fendt , ih , ferguson , kampen , hakselaar , case , case ih , lely , harken , automatisering , melk , agco , overheid , overname , toekomst , eurotier , gezocht , merk , 2009 , 2011 en cnh industrial geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0