Illustratie van: JohnDeerenr1

SGP: geef boeren meer subsidie voor asbestsanering

De SGP vindt dat boeren meer subsidie moeten krijgen om hun asbestdaken te saneren. Als dat niet gebeurd is het volgens de SGP onmogelijk om alle asbestdaken in Nederland voor 2024 te saneren.

Deel dit topic

Reacties

+2
weideboer
Hadden ze maar eerder moeten beginnen. of een mindere dure trekker kopen. asbestsanering kost niet veel 7,25 euro/m2 minus 4,5 euro/m2(over het gehele oppervlakte) bij minimaal 50 zonnepanelen, die ook nog binnen 10 jaar naar jezelf toe komen qua opbrengsten. Nieuwe platen kosten tussen de 10 en 30 euro /m2 afhankelijk wat je wilt. Dus je kunt bij 2000m2 (110 mk stal) klaar voor (5500 sanering +12500 panelen + 20000 nieuw dak) 38000 euro. delen door 1.000.000 melklevering = 0,04 euro extra financieringslast. En hoeveel Fendt trekker (of bmw auto 😉 ) krijg je voor 38000 euro? Een relatieve investering die wel weer 30 jaar meegaat, zonder de jaarlijkse onderhoudsbeurt die altijd meer kost dan 1140 euro aan rente (3%).

tis gewoon laksheid om het asbest niet te saneren, mede omdat het iets doods is wat maar op dak ligt
+4
dirks
@weideboer Te gemakkelijk geredeneerd. Er staat ook nog een loods en een varkensschuur.
Kom ik niet klaar voor dubbel aantal m2. Winst zonnepanelen????????. Ook nog een jongveestal.
storm
@weideboer ik weet niet of die bedragen van jou helemaal kloppen maar op zich ben ik het wel met je eens! Als je nu nog een asbestdak hebt en de jongste zijn toch bijna 30 jaar oud zal een subsidie je ook niet helpen te overleven! En idd ik zie het ook, wel een grote tractor of grond kopen maar geen geld om het bedrijf te updaten!
pieta
@weideboer D eerste paar zonnepanelen zijn niet zo rendabel bij een hoger elektraverbruik. Dus doe je er meer als een paar. Wij hebben nog een dak om te saneren. Een dak met drie verschillende dakvlakken aan een kant van de stal. Waardoor de investering nog wel wat groter wordt omdat je het gehele dak met constructie aan moet gaan pakken. En dan gaat het wat meer kosten als mijn pas gekochte Fendt.
+1
mlkvhoudr
@pieta

Ik ben tegen subsidie op asbestsanering.

Dat kan veel beter aan andere dingen besteed worden


*ben al asbestvrij 😉
groeier
@mlkvhoudr
Ja, maar de overheid moet het toch oplossen, ben voor subsidie voor schone energie bij verwijderen van asbest, niet alleen voor zonnepanelen, maar dat je ook voor windenergie of aardwarmte mag kiezen.
mlkvhoudr
@groeier wij hebben er ook gebruikt van gemaakt. Keuze is hier gevallen op zonneenergie. Maar 24 panelen. Kon mooi binnen bestaande fases. 1000 m2 asbest er af en de subsidie maakte de zonnepanelen bijna gratis.
mlkvhoudr
@groeier wij hebben er ook gebruikt van gemaakt. Keuze is hier gevallen op zonneenergie. Maar 24 panelen. Kon mooi binnen bestaande fases. 1000 m2 asbest er af en de subsidie maakte de zonnepanelen bijna gratis.
kaas
@groeier ja nu subsidie voor asbest en dan kan je met 20 of 30 jaar weer subsidie geven voor het verwijderen van zonnepanelen met het zware vergif silicium er in .
en hier ook groot verbruik is zonnepanelen niet rendabel kan je beter een kleine windmolen plaatsen is volgens mij rendabeler
fries8
@kaas zonnepanelen is het asbest van de toekomst
+1
weideboer
@fries8 sprak de onwetenden. Helaas jongens , bijna alles van een zonnepaneel is recyclebaar. Asbest gaat 100% de grond in, tot er iemand weet hoe ze dit moeten verwerken.
+4
brabo
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Ik ben tegen subsidie op asbestsanering

sluit ik me bij aan.
de tarieven voor asbestsanering lijken de laatste jaren met het tarief van de subsidie te zijn verhoogd. Dus de klant heeft er toch niks aan, alleen de saneerder zelf vult zijn zijn zakken.
arie.j
Quote Reactie van @brabo:
de tarieven voor asbestsanering lijken de laatste jaren met het tarief van de subsidie te zijn verhoogd. Dus de klant heeft er toch niks aan, alleen de saneerder zelf vult zijn zijn zakken.

Geloof er niets van, boeren zijn misschien wel eens dom, maar zo dom met het offerte vragen is ook weer te veel van ze gevraagd.
brabo
@arie.j
Wat jij allemaal wel en niet gelooft snap ik ook niet altijd. Maar hier vlakbij is onlangs toch ruim 12 euro afgetikt, terwijl dit voorheen bedragen waren tussen de 7 en 8 euro
pieta
@arie.j Waar het duurder door geworden is weet ik niet. Wel dat het duurder is geworden.
cjw73
@weideboer voor 7.25 mag je wel even melden wie zo goedkoop is want moest toch echt nogal wat meer geven.
van Ittersum
@cjw73 Klopt wel die bedragen, bij mij was dat drie jaar geleden ook zoiets en dat was ook nog incl. Demonteren en afvoeren lichtkoepel en dakgoten. Mijn tip is om alles bij 1 aannemer te laten doen. Ik had Man&Mach, in de totale asbestverhaal waren ze 300 euro duurder dan een collega, maar incl. Nieuw dak, koepel, dakgoot en mijn zonnepanelen uiteindelijk 11000 euro goedkoper dan als ik dat los van elkaar zou doen( heb nu de luxe optie qua dak, koepel en dakgoten). Mijn dak was toen ook lek, 2014 was een goed jaar dus lekker geprofiteerd van de Vamil. Dus fiscaal zijn de panelen en het dak helemaal een goede investering geweest.

Weet niet zeker, maar fryslan heeft als enige nog die subsidiepot ter beschiking...denk ergens gelezen maar weet het niet zeker. Pot met geld was overschreven.....kennelijk allemaal domme boeren😉
+1
cjw73
@van Ittersum ik heb zelf 4 jaar geleden ook een gedeelte gedaan voor 8 euro maar hoorde gister van mij zwager die ook bij man en mach had gevraagd een prijs van boven de 12 euro.
weideboer
@cjw73 valt me nog mee, toch ex die 4,5 euro aftrek voor de zonnepanelen? De Arbo eisen zijn echt streng geworden voor die gasten dus dat zal betaald moeten worden
Wilbert
@cjw73 in bepaalde regio's is er "kartelvorming". De grote aannemers weten wel wie er goedkoop is.
van Ittersum
@Wilbert dat was vroeger zo. Of je bepaalde dealerschappen bedoelen
+2
Wilbert
@van Ittersum ik bedoel dat er bijv 3 of 4 saneerders in een bepaalde regio actief zijn. Je benadert deze allemaal, offertes komen na 2-3 weken, allemaal zelfde hoge prijs (druk druk) de "goedkoopste" belt na een paar dagen zelf op en vraagt wanneer hij mag beginnen...
weideboer
@Wilbert rare wereld
+5
fries8
@weideboer domme redenatie , iedereen levert geen mln liter melk , het zijn extra kosten waar je helemaal niets aan hebt . Het dak lekt niet dus waarom zou je het er af halen. Ze hebben jaren geleden vergunning af gegeven om het te leggen dus als ze het er weer af willen hebben leggen ze maar weer nieuw en niet de kosten weer bij de boer neer leggen
+1
weideboer
@fries8 1 troost , ik lever ook geen miljoen. Maar waarom wachten als je nu al weet dat de eisen strenger worden, dus de kosten ook en nu een dubbelslag geslagen kan worden . Subsidie gecombineerd met zonnepanelen. Die ook nog in het groenfonds vallen qua financiering. Het is mooi weer daarvoor waar wacht je dan op ....regen????
+3
casev
@weideboer waar wacht je op? Ik kan niet in jou portemonee kijken, maar ik neem aan dat veel collega's net blij zijn de afgelopen periode overleefd te hebben, en om dan nu weer een ruim modaal jaarsalaris te verbrassen aan iets wat je geen eurocent gaat opleveren.......
storm
@casev en voor de melkprijsdip dan? Waar heb je toen je geld aan uitgegeven? Als je veel belasting hebt betaald dan heb je toch niet goed opgelet en te weinig verdiend om eens een dakje te vervangen dan is er toch iets mis😳
pieta
@storm Volgens mij prikte jij hier pas nog dat je nog wel wat nodig had om alle rekeningen te voldoen. En dat was geen schande volgens jou.
+2
mlkvhoudr
@casev

Laat de macho s maar lullen kees.........
weideboer
@casev niet zo gefrustreerd achterom kijken, vooruit kijken. Het verleden kun je niet meer beïnvloeden, het heden en de toekomst wel, nu zaaien is straks oogsten. Maar als je niet zaait zal je nooit niet oogsten, Alleen maar achteraf zeuren. Prettige zondag verder😉
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weideboer:
het heden en de toekomst wel,

Droom verder. Maakbare wereld bestaat echt niet, leven hangt van toevalligheden aan elkaar.
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Succes is een keuze......😊
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Succes is een keuze.

Jij leest ook iets teveel van die managementboeken. Allereerst succes maar eens definiëren. Mijn definitie van succes is dat je je beetje vermaakt gedurende de korte tijd dat je op deze planeet rondloopt, maar veel echte ondernemers hebben vaak meer materialistische definities van succes. Veel en groot staan vaak in hun definitie, maakt niet uit welke business ze ondernemen. Soort van neurose waarbij het altijd extremer moet.
weurding
@jan is hobbyboer we moeten meer klaverblad gaan denken jan 😂
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Succes is het gene waar maken waar anderen denken dat je dat toch niet gaat redden. Er uit halen wat er in zit.

En vooral je eigen tekortkomingen en kwaliteiten kennen.

En vooral veel goede ideeen jatten van collegas met meer kwaliteit.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Succes is het gene waar maken waar anderen denken dat je dat toch niet gaat redden.

Als je succes afhankelijk maakt van de mening/overtuiging van anderen ben je volgens mij eigenlijk wel beetje zielig bezig.
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Heerlijk bot weer jan 😏 ik denk als je mijn stageboeren zou vragen of ze t destijds in me zagen zitten als zelfstandig ondernemer dat de meerderheid nee zou antwoorden 😀 dat bedoelde ik er mee. Dat ik mezelf zo veel heb weten te verbeteren dat het er nu soms een beetje op begint te lijken. Maar nog steeds veel te verbeteren.......... om dan nog rechtstreeks antwoord te geven ik accepteer mijn zielig zijn dan maar met verve........
+4
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Heerlijk bot weer jan

Dat was niet de bedoeliing, ik ben mild tegenwoordig 😄. Wat ik bedoelde was dat je dingen moet doen die je zelf leuk en belangrijk vind, dan ben je in mijn ogen al redelijk succesvol. Iedereen heeft mij voor gek verklaard dat ik hier met deze ouwe rommel op een prehistorische manier nog een beetje boer, maar wat maakt mij dat uit. Ik wordt door de rest van de boeren absoluut niet voor vol aangezien, maar ik vermaak me prima hiero, da's toch veel belangrijker. Voor jouw geldt dat toch ook, je wilt graag boer worden en gaat achter je droom aan, wat kan jouw het schelen wat de buitenwereld er van vindt.
+2
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Succes is het gene waar maken waar anderen denken dat je dat toch niet gaat redden. Er uit halen wat er in zit.En vooral je eigen tekortkomingen en kwaliteiten kennen.En vooral veel goede ideeen jatten van collegas met meer kwaliteit.

Nondedju , zijn dat echt jouw woorden Mlkvhoudr?
Wat doe je jezelf toch aan? Relax man wat geef jij erom wat andere van je denken. En ik heb de laatste jaren veel niet al te beste ideeën voorbij zien komen , vooral als ik van die succesvolle reportages zag die nu af en toe voor de tweede maal als te koop voorbij komen. Ga lekker wat kuilplastic op ruimen en maak je hoofdje leeg. Ik hoop dat het verder goed met je gaat!
+1
mlkvhoudr
@George

Daar hebben we de rolcontainer voor tegenwoordig george 😉

Maar kan er niks anders van maken. Wil mezelf altijd verbeteren. Zal ook wel moeten met die pachtverhogingen 😎

Maar het gaat me vooral om ideeen van mensen/collega s om me heen die ik hoog heb zitten. Daar trek ik me wel wat van aan
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Maar het gaat me vooral om ideeen van mensen/collega s om me heen die ik hoog heb zitten. Daar trek ik me wel wat van aan

Eindelijk iemand die naar ons luistert George 😄 😄
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer op het gebied van maisteelt heeft george veel kennis.

Het zou dus dom zijn om er niet voor open te staan.
+2
pieta
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
p het gebied van maisteelt heeft george veel kennis

Ik heb op het gebied van maisteelt pas echt veel kennissen. 😁
+4
fozzybear
Meer subsidie!! Dan zouden de afwachters weer beter af zijn.
+6
arie.j
Quote Reactie van @fozzybear:
Meer subsidie!! Dan zouden de afwachters weer beter af zijn.

Dat vind ik nou typisch een reactie met afgunst voor iemand die het wel eens beter zo kunnen hebben.
Niemand is tot heden verplicht geweest om zijn asbestdaken te saneren.
En er zijn ook mensen geweest die het voordat er subsidie kwam al hebben gedaan
weideboer
@arie.j zwaar k-verwekkend voor jezelf en je omgeving en dan nog schrooien om nog meer subsidie....kenmerk van een...
+8
ej-van-de-voort
@weideboer

Zwaar kankerverwekkend? Daarom mag een particulier zeker zelf 35m2 weghalen....dat hele verhaal van het gevaar met golfplaten is zwaar overtrokken, en enkel goed voor de knip van de saneerders. Zolang je het spul netjes weghaalt zonder breekwerk is er niets aan de hand
weideboer
@ej-van-de-voort kreeg je er morgen kanker van gaf het meer indruk. Nu is de incubatietijd op je longen rond de 30 jaar. Maar ik daag je uit om een willekeurige site van asbestpatienten te bezoeken en je verhaal opnieuw te doen
sorry
Dat wordt uit de sloot drinken voortaan

mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/…
jelleB
@sorry Daar komt het regenwater van het dak nou net in
+2
ej-van-de-voort
@weideboer en wat jij nu benoemd heeft met name met het verwerken tijdens de bouw, waaronder het doorsliepen van platen te maken, de microdeeltjes daaruit waren de grootste boosdoener. Vrijwel elke mvk of hvk'er die rondloopt zal je vertellen dat het gevaar bij platen demonteren klein is ivm met slijpen. Dan heb ik het wel enkel over golfplaat, niet over de oude brandwerende isolatie met asbest, dat is wel gevaarlijk
+1
pieta
@weideboer Er zijn zoveel dingen die schijnbaar/zeker kankerverwekkend zijn. Ik loop al 40 jaar tussen asbestdaken en kan me er nog niet direct druk om maken.
+3
de hoef
Quote Reactie van @ej-van-de-voort:
Daarom mag een particulier zeker z

op boeren zijn ze zuiniger die zijn er al nie zo veel
+3
arie.j
Quote Reactie van @weideboer:
zwaar k-verwekkend voor jezelf en je omgeving en dan nog schrooien om nog meer subsidie....kenmerk van ee

Inderdaad zonder meer kankerverwekkend, maar alleen als je de vezels in de longen krijgt.
Hier op het dorp is pas no:2 van een bedrijf wat vroeger wel met asbest werkte er aan overleden,. Het is ook één van de kankersoorten waar tot heden vrijwel niets aan te doen is.
Maar als de platen gewoon op je dak liggen, dan is er weinig aan de hand.
Wat ook blijkt er geen verhoogd aantal gevallen met asbestkanker onder boerenfamilies met platen op de stal. is.
Anders was het helemaal zaak om ze er onmiddellijk af te laten halen.
weideboer
@arie.j de mijne begon al zo te bladeren dat het volgens het rapport al een gevaar was voor de omgeving en een ander punt wat dreigt aan te komen is de grond rond een stal met asbest....heb het ook niet bedacht maar op knieën ging die beste man langs mijn stal toen op zoek naar schilfers, gelukkig had ik dakgoten en hadden de kabouters die kennelijk zomaar voor mij , zonder mijn kennisgeving al schoon gemaakt , gelukkig maar. #weesvoorbereid
fozzybear
Ik bedoel het andersom. Blijven wachten moet geeeen voordeel zijn. Wij hebben de zonnepanelensubsidie gemist. Omdat brabant op 1 april al genoeg m2 asbest aangemeld had. We hebben ze wel gelegd . @arie.j
fries8
@fozzybear mooi toch. iets anders de boeren die niet zijn uitgebreid moeten toch nu ook koeien inleveren en hebben het overschot mest niet veroorzaakt
milkman2
Gelukkig trekt de melkprijs weer aan, maar zo als afgelopen jaar met een melkprijs van 25 cent en der totaal geen rendement is liggen de plannen om asbest te gaan saneren ver weg.
puntertje
Alles voor de stemmen.
groeier
@fozzybear
Het is een probleem v/d overheid, net als de energie doelen die de landen moeten halen.
+2
janv
Moet hier ook nog een resterende 1500 m3 saneren,combinatie zonne panelen lijkt me wel wat,maar bij grootverbruiker stroom is het niet rendabel te rekenen.
Wacht voorlopig af tot overheid betere regeling heeft.
weideboer
@janv grootverbruiker? Das boven de 3x 80 A, dan zou je voor die andere subsidie in aan kunnen vragen ... Uhm... sde of dse ofzo... kan even niet op de afkorting komen, help me even collega prikkers, hoe heet dat?
janv
Quote Reactie van @weideboer:
grootverbruiker? Das boven de 3x 80 A, dan zou je voor die andere subsidie in aan kunnen vragen ... Uhm... sde of dse ofzo... kan even niet op de afkorting komen, help me even collega prikkers, hoe heet dat?

Bedoel daar ook mee dat inkoop van stroom goedkoper is als de aankoop van panelen inkl al de subsidies ,maar dat kan ook een x veranderen.
weideboer
@janv nee, een andere subsidie voor grootverbruikers in combinatie met zonnepanelen. Gegarandeerde subsidie.

Voor alle pessimisten onder ons over zonnepanelen in combinatie met het rendement. Denken jullie nu echt dat deze onderstaande bedrijf .... ach lees zelf maar

e-pages.dk/lc/2050/…
+1
Pluto
Het gaat echt niet meer over of het nu kankerverwekkend is of nog erger het gaat om het verdien model . Een reportage op sbs over malafide saneerders met als gevolg nog meer regels om de sanering te saboteren . De opmerking ; het kan niet zo zijn dat ; betekend dat het al zover is.
Als het alleen nog van binnen mag moet alles eerst worden gesloopt ;; waterleiding -- elektriciteit-- isolatie . Door opeen stapeling van stommiteiten en leugens door onze vertegenwoordigers is de enige oplossing voor asbest problematiek het zelf verwijderen van de daken !!!.
+2
komelker 2
Een jaar vrijstelling geven om de asbest zelf van de daken te verwijderen. Dan is heel Nederland asbest vrij binnen een jaar.
cjw73
@komelker 2 dan is niet heel Nederland vrij hoor. We verplaatsen het probleem alleen een stukje. Want ze verwerken het niet hoor.
J.v.G
@cjw73 als je op een hoop gooien verwerken noemt kun je er vast veel meer geld voor vragen!
cjw73
@J.v.G net wat jezegt ja. Op een hoop gooien en verder doen ze er niks mee.
+2
jan is hobbyboer
Ik heb bij de SGP altijd het idee dat er een vaste groep mensen is die op deze partij stemt, ik ben wel benieuwd of er ooit iemand is die bijvoorbeeld vroeger CDA, PVV of VVD stemde die nu SGP gaat stemmen. Vanuit andere partijen lijkt me de stap om naar SGP over te stappen sowieso veel te groot. Ik heb eigenlijk meer het idee dat zolang hun achterban maar bovengemiddeld veel kinderen krijgt ze wel 3 zeteltjes blijven houden, maar als dat ooit richting het landelijk gemiddelde gaat het snel met deze partij gebeurd is.
arie.j
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Ik heb bij de SGP altijd het idee dat er een vaste groep mensen is die op deze partij stemt, ik ben wel benieuwd of er ooit iemand is die bijvoorbeeld vroeger CDA, PVV of VVD stemde die nu SGP gaat stemmen. Vanuit andere partijen lijkt me de stap om naar SGP over te stappen sowieso veel te groot. Ik heb eigenlijk meer het idee dat zolang hun achterban maar bovengemiddeld veel kinderen krijgt ze wel 3 zeteltjes blijven houden, maar als dat ooit richting het landelijk gemiddelde gaat het snel met deze partij gebeurd is.

Bij iedere partij is er grensverkeer met ander partijen, bij de ene alleen wat meer bij de andere.
En óók bij die partij die jij niet mag
De SGP had bij de 2e Kamer verkiezingen van 2012 ruim 20% meer stemmen dan bij die van 2010.
Dat verklaren uit een hoger geboorte cijfer is lachwekkend, maar Jan denkt wel eens meer vreemde dingen.
+2
cjw73
@arie.j nou volgens mij zit jan met het geboortecijfer niet ver mis. Hier in het dorp staat ook zo'n kerk met SGP aanhangers maar als ik de stoet zondags naar de kerk zie gaan, lopen er achter pa en ma toch aanmerkelijk meer kinderen aan dan een "jan modaal" gezin.
+1
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
nou volgens mij zit jan met het geboortecijfer niet ver mis. Hier in het dorp staat ook zo'n kerk met SGP aanhangers maar als ik de stoet zondags naar de kerk zie gaan, lopen er achter pa en ma toch aanmerkelijk meer kinderen aan dan een "jan modaal" gezin.

Blijkbaar woon je ergens waar jij aan gezichten kunt zien wat iemand stemt en met kerken waar de predikant mee gaat naar de stembus en toezicht op het stembiljet houdt 😉
Ongelofelijk wat een vooroordelen zeg.
Zelf zit ik met 500 á 600 man in de kerk en daar zit zitten zowel raadsleden van de SGP , (fractieleider)als ook diverse raadsleden van andere partijen die zeker niet minder trouw kerkganger zijn.
De CDA burgemeester is met zijn vrouw ook trouw kerkganger, terwijl de kinderen van hem ook elders in de kerk zitten.
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
e CDA burgemeester is met zijn vrouw ook trouw kerkganger, terwijl de kinderen van hem ook elders in de ker

kijk, arie bevestigd het zojuist 😁
brabo
Quote Reactie van @arie.j:
Zelf zit ik met 500 á 600 man in de kerk

dat is dan een grote kerk.
die kunnen er hier nog niet eens in al zouden ze willen. De laatste keer dat ik er was heb ik ze even geteld. Ik kwam niet verder dan 23.
arie.j
Quote Reactie van @brabo:
dat is dan een grote kerk.die kunnen er hier nog niet eens in al zouden ze willen. De laatste keer dat ik er was heb ik ze even geteld. Ik kwam niet verder dan 23.

Jammer, maar wat bedoel je, de RK bij jullie? Want dat protestanten spaarzaam zijn in Brabant is bekend, dat is omgekeerd hier met de RK zo.
brabo
@arie.j
Inderdaad een katholiek kerk. Ik was daar vanwege een mis voor mijn moeder, maar het loopt hier echt niet meer storm. Een dorp verderop zitten nog wel behoorlijk wat protestanten, maar of het daar wel druk is in de kerk, ik zou het niet weten
+1
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
protestanten spaarzaam zijn

Ja en de katholieken zijn bourgondiers en maken alles op. 😁
+2
kanniewaarzijn
@pieta Verstandig toch? Leef iedere dag alsof het je laatste is.....
janv
Quote Reactie van @brabo:
dat is dan een grote kerk.die kunnen er hier nog niet eens in al zouden ze willen. De laatste keer dat ik er was heb ik ze even geteld. Ik kwam niet verder dan 23.

Dan ben je niet met carnaval ter kerke geweest:😀
+2
de hoef
@janv denk het juist wel kon nie verder meer tellen
weurding
@cjw73 misschien gaan de relschoppertjes van de buren ook wel mee 😂
cjw73
@weurding hier kan iedereen elkaar. Dus weet wel wie van wie hoor. Valt nog te overzien met een goeie 1000 inwoners. Maar zal maar niet verder gaan anders wordt arie kwaad, en wordt ik verbannen van het prikbord!!
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
anders wordt arie kwaad, en wordt ik verbannen van het prikbord!!

Oei, maar aan dat inzicht van jou over mijn zeggenschap op dit prikkebord mankeert in ieder geval nog wel wat aan.
wotan2
Die € 7,25 per m2 is nog steeds de prijs ze het voor doen. Heb een offerte liggen voor die prijs, maar ze moeten gewoon de dag kunnen vullen; als ze om 14.30 uur klaar zijn betaal je toch voor een hele dag omdat ze geen ander werk kunnen beginnnen.
koeboer
@wotan2 Hier ook prijs rond de 7 euro ,maar meerder offertes blijft belangrijk. De saneerder die bij mij 4 jaar terug bij andere klus goedkoper was,was nu de duurste. Wel gaven de saneerders aan dat in het zuiden de prijzen hoger liggen dan in het noorden.daarom gaan de noordelijke saneerders wel richting zuiden en andersom niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , subsidie en sgp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
86
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN