Illustratie van: betten

Kort geding fosfaatreductieplan vindt op 12 april plaats

Het kort geding tegen het fosfaatred.plan vindt plaats op 12 april om 11.00 uur bij de rechtbank in Den Haag. Dat meldt adv. Goumans van Hekkelman Adv., die het kort geding voorbereidt in samenwerking met Linssen Adv.. De procedure is aangespannen namens grondgeb. bedrijven, biol. bedrijven en gegroeide melkvbedrijven. De voorlopige dagvaarding die is verzonden aan de rechtbank en de landsadv. omvat 37 pag., volgens Goumans. Eind volgende week wordt de def. versie verstuurd. Volgens Goumans worden in de procedure ook de effecten voor vleesvhouders meegenomen. Over de positie van vleesvhouders en bijvoorbeeld jongveeopfokkers is nog wel overleg gaande. Deze groepen bedrijven zijn in de regeling opgenomen om te voorkomen dat het een soort ontsnappingsroute zou worden voor melkvee. Maar vooral de enkele ref.datum van 15 december 2016 pakt op veel van deze bedrijven slecht uit.

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Was te verwachten, dit beleid werkt enorm polariserend.
Pluto
Los van of het wel kan krijg ik toch het idee dat het reductie plan van de overheid de fosfaat productie niet verlaagd maar verplaatst door de vleesveehouderij er bij te betrekken .
Inmiddels vallen er zoveel dier categorieën onder dat vragen aan het RVO loket ook geen antwoorden oplevert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0