Melkveesector toon meer ambitie !


donderdag, 9 maart, 2017
De melkveehouderijsector stelt zich te voorzichtig op in de maatschappelijke discussie over voedselproductie, vindt Roald van Noort, directievoorzitter van CRV. 
‘De melkveesector mag hierin meer ambitie tonen. Er wordt vooral gezocht naar manieren om net aan de randvoorwaarden van de wetgever te kunnen. Maar de sector zou echt verder vooruit moeten kijken’, zo stelde Van Noort tijdens de lancering van de vernieuwde Veeteelt op een melkveebedrijf in Hedel.
16.000 veehouders versus 16 miljoen burgers
‘Je ziet nu hoe we binnen de sector kijken naar maatregelen als het uitbesteden van jongveeopfok in België of Duitsland, om aan de fosfaatreductieregeling te kunnen voldoen. Maar daar straalt geen ambitie van uit naar de maatschappij. Want als er iets belangrijk is geworden afgelopen jaren, dan is het dat we wel de gunfactor van de maatschappij moeten krijgen om voedsel te produceren.’
Volgens Van Noort moet de melkveesector haar eigen kracht niet overschatten. 'De ‘license to produce’ komt niet vanzelf. ‘Er zijn nog zo’n 16.000 melkveehouders. Maar daar tegenover staan wel 16 miljoen burgers. De sector vormt een minderheid en moet zijn plek dus verdienen door de maatschappij met eigen ambitieuze doelen te verrassen.
bron Veeteelt

Deel dit topic

Reacties

+5
robbies
Wat een onzin. 1,7 miljoen koeien of 1,86 miljoen koeien maakt voor de burger niet uit. In de jaren '80 liepen er nog een miljoen meer. Het fosfaatreductieplan ondermijnt eerder onze license to produce dan de manieren om het plan te ontwijken doen. Dit is meehuilen met de wolven in het bos.

Als Dhr. Van Noort zo graag de moraalridder wil uithangen, dan had hij alarm moeten slaan toen het aantal inseminaties skyhigh gingen. Toen hoorden we hem niet. Nu ga ik niet naar hem luisteren.
Pluto
16 miljoen hallo zeg , de wereld is onze afzet en crv heeft niet het monopoly .
+1
janv
Volgens mij hebben we al een duurzaamheids progamma via de melkfabrieken,staan ook al maatschappelijke wensen in.Of moeten de boeren dit land als een speer verlaten...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , voedselproductie , crv , burgers , veehouders , melkveehouders , melkveebedrijf , voedsel , verdienen en gezocht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0