D66: we hadden tegen verplichte weidegang moeten stemmen

De hele fractie van D66 is het er over eens dat ze nooit voor de verplichte weidegang hadden moeten stemmen. Deze opmerkelijke onthulling deed kandidaat-Kamerlid Arend Meijer tijdens een verkiezingsavond van LTO-Noord in Markelo.

Deel dit topic

Reacties

casev
Dan komt het in ieder geval niet door de 1e kamer. Probleem opgelost.
+5
puntertje
Probeert hij nou stemmen te winnen met het argument dat ze er geen verstand van hebben? Het wordt voor de zwevende kiezer niet gemakkelijk gemaakt door de weifelende partijen.
puntertje
@puntertje Ik moet wel oppassen met mijn kritiek op politieke partijen, straks wordt @arie.j weer boos. Of zou hij daarin selectief zijn?
+4
kanniewaarzijn
Worden alle beslissingen in de TK niet genomen zonder enige kennis van zaken?
cs-agrar
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Worden alle beslissingen in de TK wel genomen zonder enige kennis van zaken?
Todi
@cs-agrar Oeps . Rare zin.
weideboer
Typisch een gevalletje van de huidige Sorrycultuurtje , anw.inl.nl/article/sorrycultuur/
gerrie-hul
@weideboer Ik weet niet wat je kunt geloven van d66 als het om landbouw gaat
pa
Redden wat er te redden valt. ERST NADENKEN EN DAN STEMMEN! SU...EL. Van de week was er een vergelijkbare stunt op prikkebord. Ook "HERROEPEN"
arie.j
Er werd al veel langer over over verplichte weidegang gedebatteerd.
Veertien dagen voor aannemen van deze motie zelfs met een heel kamerdebat.
En daarvoor, in oktober al, was D66 met een initiatief nota voor verplichte weidegang gekomen samen met de SP en Groen-Links
Ruimschoots dus in de gelegenheid i geweest om de D66 kamerleden bij te praten of te informeren.
Dat het niet is gebeurt wijst op niet veel invloed van hem binnen D66 .
arie.j
@arie.j
Even gekeken, hij staat no. 25 op de lijst, de kans dat hij als kamerlid zijn collega's kan gaan beïnvloeden is dus niet zo groot.
dorpsrandhoeve
@arie.j Ach Arie je overschat de interesse bij D66 voor het complete verhaal. Laat staan dat ze er goed over gedacht hebben.
weideboer
Kortom, iedereen zit er voor zichzelf
+1
dorpsrandhoeve
Het is zo dat zo gauw landbouw in de kamer aan de orde komt er nog maar een beperkt aantal kamerleden blijft zitten. geen wonder dat er dan zulke dingen gebeuren. D66 moet zich schamen met zulk volk aan boord. Ze moeten zich daar zoiezo schamen, allemaal. Maar dat is weer een ander verhaal.
twente6
Ze zouden hun eigen falen alleen maar aantonen, door te stellen dat ze per ongeluk een motie hebben geaccepteerd. Het is gewoon dikke onzin, ze proberen wat boerenstemmen te krijgen. Verder moet het nog door de eerste kamer, dan kunnen ze alsnog tegen stemmen. Hopen dat volgende kabinet cda in komt met o.a. geurts, von martels. Laat dijkgraaf maar het een en ander rechtzetten. We gaan het zien

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , lto-noord , weidegang en d66 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0