Illustratie van:

JCB Verreiker - Laadindictatie zelf maken op een jcb verreiker met geveerde boom

Ik heb een jcb verreiker met geveerde boom. De bedoeling is om vb aan de hefcilinder een drukmeter te plaatsen zodanig dat ik een indicatie heb om te weten hoeveel gewicht ik aan het laden ben. Is dat mogelijk of zijn er andere mogelijkheden? Ik hoor het graag.

Deel dit topic

Reacties

jd4050
Er zijn gewoon weegsystemen verkrijgbaar voor wat je wilt.

golstein-weegsystemen.nl/weegsystemen/verreikers/…
smekke
@jd4050 heb je een idee van de kostprijs?
Fendt926Driver
Is goed te doen. Heb het jaren op mijn shovel gehad.
grote drukmeter kopen. Liefst glycerine gevuld. Met een kogelkraan er voor die je dicht kunt doen bij breek en sloop werk.
altijd op zelfde hoogte wegen. Dus bak een meter boven de grond dan de druk op dat moment op 0 kg zetten. ( of happer of stro prikker) dan zakgoed in de bak pakken tot 100 kg en druk weer opschrijven enz. Zakgoed verdelen door de bak. Voer of zo ligt ook niet altijd op een plek.
Fendt926Driver
Kijk even bij de fotos van @hobbyboer . Op de 4e of 5e pagina met fotos staat een mooi voorbeeld. Met 28 reakties hoe het moet
930triplemaaier
@Fendt926Driver bij een verreiker verreiker heb je een rondgaande hef beweging waardoor eerst de druk in de cilinders toe neemt en zodra je boven het draaipunt van de mast komt de druk weer af neemt. Daardoor is het heel belangrijk dat je steeds met de mast en bak ze onder dezelfde hoek weegt voor een nauwkeurige weging. Het makkelijkste is dan de bak helemaal op gekiept giek ingeschoven en een sensor met lampje voor de juiste hoogte van de giek
930triplemaaier
Met een drukmeter en een eenvoudig plctje met scherm (Siemens logo starterset) voor het vertalen van druk in gewicht ben je voor rond 500 euro klaar. Om de nauwkeurigheid te verhogen kun je nog een paar sensoren plaatsen zodat er altijd in dezelfde stand gewogen wordt.
verwijderd
jd4050
@smekke

Ik zag laatst een gebruikte set van +/- 600 euro op internet.
930triplemaaier
@jd4050 was dat niet voor vrachtwagens?
jd4050
@930triplemaaier

Welke ik gezien had niet, zat in trekkercabine op foto
930triplemaaier
@jd4050 kvroeg het me af omdat ze met de weegsystemen voor vrachtwagens heel groot zijn geworden
+1
rijkjd
Deze systemen zijn er idd ook wel te koop,
maar hoe nauw keurig zou je graag willen meten?
wat zou je willen meten?
wij hebben thuis ook een Weighlog 100 systeem.
werkt opzicht wel redelijk maar heeft vrij veel en snel een afwijking,
zoeiezo moet je zoals @930triplemaaier al zij de stand van de bak altijd t zelfde houden.
verder moet je ervoor zorgen dat je altijd de zelfde hoeveelheid olie hebt (zo pakt de koppeling van onze voorlader trekker ook een beetje olie enz) het mooiste is dat je dus ook met het zelfde aantal toeren de meting uitvoert.
wij hebben dit systeem gekocht om te kunnen wegen voor het voeren van de koeien,
maar eigenlijk werkt dat niet helemaal super, ook omdat als je goed wilt wegen eigenlijk even stil moet staan. Als je dat elke dag moet doen gaat dat wel vervelen.
+1
930triplemaaier
@rijkjd bij de professionele systemen zit er ook een sensor in het scharnierpunt van de bak zodat er alleen gewogen wordt als de bak helemaal op gekiept is
Dennis_dB
@930triplemaaier
Er wordt gewogen op een vast punt, dit kan ook een ander punt zijn als de bak helemaal op gekiept. Zelf heb ik ervaring met een systeem met een pot meter voor de kiephoek en hefhoek en een druksensor in de hefcilinder. Het systeem werkt behoorlijk nauwkeurig.
930triplemaaier
@Dennis_dB ja dat kan ook maar er komt dan meer/duurdere hardware en meer programmeer/instelwerk bij kijken. Dat systeem is ook weer duurder. Het is maar net wat voor eisen je stelt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB Verreiker en hebben de trefwoorden jcb , verreiker en gewicht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN