Melkveehoudsters in fel debat met Marianne thieme tijdens libelle nieuwscafe

Gisteren hebben we Marianne Thieme met een bezoekje vereerd tijdens het Libelle Nieuwscafe.

Gelukkig kregen we de kans om ons verhaal te vertellen en haar gewezen op de afwezigheid van de waarheid in haar verkiezingspropaganda ten koste van de boeren. Ze kwam daarna met een heel verhaal over weidegang en dat de koeien nog maar weinig te zien waren in de wei...Had ze zich wat meer hierin verdiept dan had ze geweten dat in de winter de meeste koeien op stal staan

Deel dit topic

Reacties

delavalboer
Het is mij niet gelukt om het filmpje te downloaden op deze pagina..Maar het filmpje is veel te vinden op social media en Libelle nieuwscafe live ...voor wie het even wil bekijken.!
delavalboer
@mlkvhoudr bedankt!!
sorry
1-0 voor thiemme....lekker der verhaal kunnen doen......gefeliciteerd...
sorry
Allemaal goed bedoeld en heel lief van je.....maar zoek een andere manier om af te reageren.....fietsen ,hardlopen of voor mij part yoga om je hoofd leeg te maken en laat het van je afglijden..... als water op een eend
sorry
Neem een voorbeeld aan de brabo's, lopen nooit te vragen om medelijden
+10
Boerderie
@sorry Lopen te vragen om medelijden? Als het imago van de sector van jou afhankelijk zou zijn dan zal er waarschijnlijk nooit iets veranderen. Wij proberen gewoonweg ons steentje bij te dragen om de extreme polarisatie tegengas te bieden! Op de structurele indoctrinatie van dergelijke partijen moet een antwoord komen, het positieve geluid uitdragen, laten zien wat we doen. En als boerinnen denken wij ons steentje bij te kunnen dragen, de boerin staat als geen ander tussen agrarisch en samenleving in!

Misschien kun jij ook over je verzuring heen stappen en in actie komen. Levert ongetwijfeld meer op dan slechts kritiek uiten op je collega's hier. Gewoon sorry zeggen mag ook trouwens 😉 .

Wat Daniëlle ook zegt: Marianne kreeg echt niet de meeste bijval, dat kregen wij.
kuilhapper
Quote Reactie van @Boerderie:
Als het imago van de sector

Dat imago gezever heb ik nu helemaal niks mee, ook nog nooit gehad. LTO had het er 20 jaar geleden al druk mee, de tijd van Jan Cees en Gradje Doornbos. License to produce.., als je dat vertelde hoorde je er helemaal bij!
Of het is niet goed uitgevoerd, of de theorie werkt niet...

Laten we 20 jaar later gewoon eerlijk zijn, dat hele gezwets heeft niks opgeleverd! Waarom moet iedereen je geweldig vinden of waarderen? Wij produceren jullie voedsel, ja leuk.., heeft iemand je gevraagd dat te doen??
+2
arie.j
Quote Reactie van @kuilhapper:
Dat imago gezever heb ik nu helemaal niks mee, ook nog nooit gehad. L

Kan best dat jij er niets me hebt, maar een slecht imago geeft wel dat de politiek in meerderheid over je heen walst, verplichting op legt en decimeert zonder dat er serieus naar je geluisterd wordt.
Misschien denk je dat zoiets nu ook al het geval is. Maar dat kan vele malen erger.
Denk maar eens aan de nertsenboeren, argumenten tellen dan nauwelijks meer.
Ook is imago heel belangrijk bij afzet in binnen en buitenland, denk maar aan onze babyvoeding naar China en andere landen.
Multinationals koesteren allemaal hun imago, zij weten wel dat het goud waard is.
+1
kuilhapper
Quote Reactie van @arie.j:
Ook is imago heel belangrijk bij afzet in binnen en buitenland
Volgens mij is dat weer heel iets anders als waar de libelle boerinnen aandacht voor vragen.., Ik zal het wel niet hardop mogen zeggen, maar argumenten als "wij werken 80 uur per week voor jullie voedsel" wat wil je daarmee bereiken?

Als je leven je niet aanstaat, ga wat anders doen...
+2
arie.j
Quote Reactie van @kuilhapper:
Volgens mij is dat weer heel iets anders als waar de libelle boerinnen aandacht voor vragen.., Ik zal het wel niet hardop mogen zeggen, maar argumenten als "wij werken 80 uur per week voor jullie voedsel" wat wil je daarmee bereiken?

Dat boeren harde werkers zijn mag gerust gezegd worden.
En dat elke extra Haagse regel of voorschrift een grote impact heeft, zeker als er geen cent tegenover staat en zelfs het gezinsleven soms onder druk zet, eveneens.
Daarbij is de rest van de samenleving natuurlijk niet overtuigd dat boeren het ook goed doen met dat harde werken, dat klopt
Daarvoor is weer een ander verhaal nodig.
+1
melluk
@sorry als we het allemaal zo kinderachtig oppakken als jij komt er zeker niks van
sorry
Je denkt dat marianne naar huis is gegaan met hoofdpijn?
+4
familie pelle
@sorry
Wat zit je nu te zemelen. Ze wijst op een discussie die plaats heeft gevonden tussen een populiste en een aantal boerinnen. Wat is daar mis mee. Tis juist te prijzen dat er nog mensen zijn die proberen bepaalde onwaarheden van deze populisten te weerleggen.
sorry
Kon thiemme niet betrappen van onwaarheden
+3
danielle-hekman
@sorry heb je niet goed geluisterd..ze mist de koeien in de wei...t is winter... ze was even vergeten dat ze op stal staan ..was hilarisch moment..
+1
weurding
@danielle-hekman laatst op facebook ook zo'n discussie dat men haast geen koeien in de wei zag, niet verwonderlijk, overal zelfs in de auto en de trein zit men continue met de snuffert op een tablet,laptop of smartphone te koekeloeren, het is ook maar net wat men wil zien 😉
Wilbert
@weurding als je in de zomer van nijmegen naar rdam over de A15 rijdt, zie je welgeteld 7 koppels koeien. De rest is verscholen achter de Betuwelijn of geluidsschermen...
+4
familie pelle
@sorry
Als jij haar relaas en haar ideeën als waarheid bestempeld dan ben je toch behoorlijk van het padje af.
sorry
Snuit je neus maar ff en lekker buiten genieten van het gras wat weer begint te groeien
familie pelle
@sorry
Ga ik zeker doen alleen denk ik dat jij het meer nodig hebt als ik.
+30
danielle-hekman
Van sommige mensen had ik deze reactie al verwacht. Maar wij kregen veel steun en bijval van de andere politica en publiek..het was daar echt geen 1-0 voor marianne hoor. Maar wij hebben tenminste wat gedaan..
Ik ben geen goede spreker in het openbaar maar heb wel duidelijk kunnen maken het gebrek aan respekt normen en waarden en waarheden in hun partijprogramma! Femke kwam daarna nog met een goed neergezet inhoudelijk betoog!!
robbies
@danielle-hekman niks mis mee. Goed gedaan op het podium van Libelle. Dat is geen politieke arena
+21
JanCees
@danielle-hekman top gedaan moesten meer mensen doen gewoon dat soort bijeenkomsten bezoeken en hun zegje doen dat is beter als thuis blijven zitten en anoniem kritiek heben op hen die wel hun nek uitsteken.
+2
matt
@danielle-hekman Femke had inderdaad goed verhaal wat ze ook goed kan presenteren alleen wel jammer dat thieme vervolgens doodleuk doorgaat met polariseren
+1
de hoef
@danielle-hekman hier hou ik dus wel van precies de juiste aan pakken [super
+3
Wilbert
Netjes! Heel mooi dat jullie er zoveel tijd en passie instoppen 😄
Aan de zeurpietjes, het gaat er niet om Marianne te overtuigen, die is al verloren. Het gaat om het grote publiek!
sorry
Quote Reactie van @Wilbert:
Het gaat om het grote publiek!

waarom dan die overjarige koeienstront op melkbekers,waarom gaat een mega bedrijf met een half miljard aan promotie ...... medewerking verlenen aan knip/plak tv.... zonder voorbehoud...
RTSR97
Wat een zwak debat, als die mensen nou eens tegenover elkaar aan tafel gaan zitten, en alle argumenten onder elkaar opschrijven, en die stuk voor stuk ontkrachten dan bereik je snel meer als nu
+9
arie.j
Debat niet gezien, je kunt alles niet volgen.
Wel vind ik dat de emotie in dergelijke debatten nogal (te)snel de overhand krijgt, ook bij melkveehouders.
Als het gewoon over feiten gaat heb ik nog wel wat.
Bij de Partij voor de Dieren wordt,zeker door Marianne Thieme zelf,vreselijk op de koeien en daarnaast op de hele vleesconsumptie afgeven als zijnde dé grote veroorzaker van broeikasgassen.
Niet duurzaam dus staat ze dan te betogen.
Maar de nuchtere feiten geven aan dat de hele melkveehouderij keten, dus vanaf kunstmest-veevoer enz. tot e met de melkverwerking 3 tot 3,5% bijdraagt.
En de hele veehouderij met alle varkens kippen, paarden enz. ongeveer 14%

Een halvering van de melkveehouderij wereldwijd heeft dus marginaal effect van ergens 1,5% op het totaal
En een halvering van de totale vlees en zuivelconsumptie wereldwijd heeft dus een effect van 7%
Iets wat een vreselijke cultuuromslag vergt en alleen iets van de erg lange termijn zou kunnen zijn.
Omdat er hoogwaardige eiwitrijke ander voeding voor in de plaats moet komen zal het netto effect zeker nog duidelijk kleiner zijn.
Daar worden dus geen klimaat doelstellingen mee worden gehaald.En op korte termijn vrijwel helemaal niets
Maar de Partij voor de Dieren gaat vrolijk door met de zuivel en vleesconsumptie als de grootste klimaatvervuilers aan te wijzen.
Terwijl alleen al de kolencentrales wereldwijd voor 25% van alle broeikassen zorgen.

Wie ze dus nog een spreekt wrijf ze het maar onder de neus, de dubbele agenda blijkt er voldoende uit.
"Wetenschappers bevestigen desastreuze invloed veehouderij op broeikaseffect" zo is op hun site te lezen. Ja, ja , maar geen feiten noemen .
Zie ce.nl/art/uploads/…

en
fluxenergie.nl/kwart-uitstoot-broeikasgassen-kolen…
+4
delavalboer
@arie.j Bedankt nog voor je toelichting.!!
We hadden het er ook samen over gehad hoe dit aan te pakken. Maar als je teveel op haar ingaat dan heeft ze gelijk een tegenaanval klaar. Ik dacht ik pak haar gewoon op de man/vrouw en op mijn beleving ..daar kan ze niets over zeggen.
Ze heeft haar verhaal toch wel , en ik ben niet zo welbespraakt dat ik daar direct op kan reageren..Maar we hebben wel een punt gemaakt.
De presentatrice was overigens een goede bekende van haar ....vandaar kreeg ze ook veel aandacht en tijd om haar verhaal te doen...
En het mooie was dat Femke inhoudelijk haar nog even terecht heeft gesteld.. Mooie aanvulling toch?
arie.j
@delavalboer
Snap ik helemaal, voor de politiek moet je tegenwoordig, zeker landelijk, nogal goed gebekt en vrij glad zijn.
En zo iemand adrem voor de vuist weg tegengas geven is niet zo eenvoudig.
+1
melluk
@delavalboer gelukkig snappen de meeste normale mensen best dat je wat zenuwachtig bent.
hoeft zelfs helemaal niet negatief uit te pakken
mijn steun heb je hoor , eindelijk eens iemand die iets zegt
+4
matt
@delavalboerje had haar moeten vragen,hoe ze dat probleem van de lege weilanden op gaat lossen,als zij haar zin krijgt gaat hier een groot gedeelte van de veestapel verdwijnen.
+2
jordi 1455
Boeren moeten vaker naar buiten komen en zeggen hoe het werkelijk gaat, en niet pas zeggen hoe het gaat als de PVDD of een ander groepje weer een leugen de wereld in heeft geholpen. Leugens zijn lastig te ontkrachten ook al zijn ze ontkracht blijven er mensen in geloven, het is beter om de leugens voor te zijn.
+3
delavalboer
Zowel Femke als ik hadden zoveel wat we wel hadden willen zeggen. Maar het is echt lastig hoor. We mochten bijvoorbeeld zelf de microfoon niet vasthouden...ook zoiets. Zij bepaalden hiermee ook wanneer wij klaar waren met ons verhaal. Voor het debat begon was er al iemand die ons vroeg of wij vragen hadden voor marianne....nee dat hadden we niet. Hadden we ja gezegd dan hadden we ws geen kans gekregen om wat te zeggen..
Todi
@delavalboer Die situaties wordt je gewoon murf en dan kun je het beste de rug toe keren. Is kijken hoe de media daar op reageert.
+3
J.v.G
@delavalboer Jullie hebben het uitstekend gedaan!!! Jullie verdienen veeeel meer waardering hier. Met een groepje dames zoals jullie bereik je wel degelijk wat bij de grote middenmoot en de zeg maar zwevende politici ! Al zal het natuurlijk niet altijd even zichtbaar zijn.De thiemes Heksenbergen en andere sekteleden zijn niet te overtuigen, maar dat hoeft ook niet!
succes vanavond en bedankt!
+1
de hoef
Quote Reactie van @delavalboer:
om wat te zeggen..

carola schouten vulde jullie mooi aan
danielle-hekman
@de hoef ze kwam na het debat nog even bij ons . Vond het mooi dat we ons zegje hadden gedaan. Carola en Mona Keijzer maakten zich ook sterk voor de landbouw!!
+1
garriet vant pad
Hier wat feiten @arie.j
danielle-hekman
Wie is er vanavond in Deurne?
Boerderie
@danielle-hekman
Uhm... Ik! 😉
pieta
@Boerderie Succes.
j h p
@Boerderie De zeer gekleurde Ignas van Bebber is ook aanwezig, zag ik, misschien kun je hem vragen waarom boeren, als ze zich niet eerst dood werken, zo oud worden.
Voor PvdD en Groen Links misschien de vraag hoe ze het willen uitleggen aan de kiezer met een laag inkomen dat door hun landbouwprogramma hun voedsel pakket 20 tot 30% duurder wordt?
Een paar ideeen , misschien kun je er wat mee, succes.
familie pelle
@Boerderie
Als de linkse partijen zo begaan zijn met het milieu en klimaatverandering moeten ze juist zorgen dat er zoveel mogelijk boeren blijven in Nederland, aangezien zij juist het beste scoren op verschillende facetten.

(klik om te vergroten)

familie pelle
De landbouw is ook een zeer grote producent van "groene energie " hierdoor kunnen vieze kolencentrales op een lager pitje gezet worden.

(klik om te vergroten)

familie pelle
Zomaar een paar aspecten wie door de huidige politiek en belangenbehartigers te weinig naar voren worden gebracht. En zo zijn er nog meer "lijstjes" waar de Nederlandse landbouw zeer goed scoort.
sorry
Ierland scoort slechter dan nederland en usa en israel ........beter......
familie pelle
@sorry
Dat geeft o.a. Aan dat efficiënt niet altijd een slecht iets is. Het lijkt wel "not done" om effiecient te zijn terwijl het klimaat er geholpen mee kan zijn.
sorry
Ik zou verwachten ,ierland waar de koeien bijna het hele jaar door buiten lopen met weinig krachtvoer beter scoort met de co2 footprint maar nee, israel scoort het best
+3
HansBa
Goed gedaan van die mooie blonde boerinnen! Lijkt wel of je met een robot de discussie aangaat; elke keer hetzelfde praatje; er stoppen elke dag 5 boeren, onhoudbaar systeem, iedereen biologisch.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , stal , koeien , weidegang en wei geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
52
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0