3.400 boerenbedrijven verwijderen asbest voor zonnepanelen

Ruim 3.400 agrarische bedrijven en particulieren in het buitengebied saneerden in de periode van 2013 tot en met 2016 met steun van de provincies bijna vier miljoen vierkante meter asbestdak.

Deel dit topic

Reacties

+1
oldhuus
Komt er ook een regeling om oude zonnepanelen af te voeren, of kunnen die gewoon in de kliko?
van Ittersum
@oldhuus ervaring? Hoezo deze negatieve gedachten?
+1
cjw73
@van Ittersum zo komt het straks wel. Zit allemaal troep in die dingen.
En er zijn al genoeg die er panelen tussen hebben die al niks meer doen.
+1
weideboer
@cjw73 komt deze reactie omdat je zelf geen zonnepanelen hebt en DAAROM slecht zijn? of kun je je stelling weerleggen?

FF googlen en ik kom op dit:

hetkanwel.net/2010/03/…
agro-nrg.nl/nieuws/cadmium-in-zonnepanelen-1/
startpagina.nl/v/wetenschap/…

beter weten is beter weergeven 😉
cjw73
@weideboer nee een maat van mij werkt bij een installatie bedrijf en die werkt er mee.
Dus hij weet er meer vanaf dan ik.
+2
oldhuus
@cjw73
Ik lees dat een kwart van de Chinese zonnepanelen defect zijn, opbrengst/optimale werking afzonderlijke panelen is ook moeilijk te controleren;
dsabeheer.nl/pages/defecte-zonnepanelen/
En kijk dan maar eens 10 jaar verder..
+2
cjw73
4 miljoen kante meter in 3 jaar! Nou dan hebben we nog wel een tijdje te gaan, las afgelopen week nog ergens dat er nog 97 miljoen ligt.
groeier
Je zou ook voor windenergie moeten kunnen kiezen, zo lopen de gasten van de zonnepanelen met de winst weg, kan veel goedkoper.
storm
Beetje jammer dat veel boeren er nog niks aan gedaan hebben! Moet je je afvragen waarop je dan wacht
+1
groeier
@storm
Jaja 😄
+1
Eikenhorst
Nooit aan beginnen op je melkvee dak op akker en werktuigen schuur geen probleem
All meer dan 5 jaar ellende met die troep op melkvee dak . Robotstoring melkstal lekstroom gezondheid schade mens en dier .Daardoor slechter saldo Gaat je winst
Kan er een boek over schrijven . HIer in de buurt staan genoeg zonnepaneelbedrijven te koop .
Beter het werktuigen berging dak verhuren geld beuren en klaar voor 10 jaar .Beter je vreemd geld in iets beters investeren.Laatste jaar vaak meegemaakt dat koeien na een zonnige dag
Savond s niet meer rustig te krijgen waren in de stal alles op een kluit .Met nodige gevolgen
Van dien .Zonnepanelen werken nog erger magnetisch veld op dan 4 G netwerk Ook al zet je het systeem uit werking magneetveld blijft doorgaan .
Zelfs de grootste broncorrectors kunnen probleem niet oplossen Hier veen op klei heeft ook invloed op aarding van het gebouw .Hoog ijzer gehalte bodem nadeel
Je komt met productie niet hoger dan 25 kg melk per koe per dag wat je ook voert
Succes met de z panelen
BSboer
@Eikenhorst we hebben dak vol panelem op ligboxstal waar de melkkoeien in zitten, herken niks in je opsomming van nadelen. Melk ook niet met robots, misschien is dat de oorzaak?
van Ittersum
@Eikenhorst Geen herkenning hierin. Best vreemd om dan direct maar te zeggen, dat ligt aan de zonnepanelen. Zou eerder zeggen aan de manier van installeren en aansluiten. Elke persoon die niet kleurenblind is kan draden aansluiten maar daar ben je er niet mee. Er lopen bij mij 2x 16 kwadraat kabels van de omvormer naar de meterkast . Noodzakelijk na berekening. Installateurs en ZZP ers die dit er zo even bijdoen zou ik mijden. Wat ik heb meegekregen is dat je vanaf het dak tot en met de meterkast alles moet bekijken of het die piekspanning wel aankan.
Er zijn al zoveel grote jongens die een veelvoud van mij paar plaatjes hebben en die hoor je ook niet in het nieuws.

Als ik u was zou ik een keuringsinstallateur opzoeken die een opleveringskeuring mag doen. Wellicht dat u dat bij de aanschaf er niet bij gekocht/ bedongen heeft.
oldhuus
@van Ittersum
Kun je ook aflezen wat de productie in KW is?
+1
van Ittersum
@oldhuus ja, op de omvormer. De meterstand op mijn slimme meter geeft minder aan qua teruglevering omdat je ook gebruikt terwijl je produceert(vrij logisch) het afgelopen jaar zat ik op 104% van de te verwachten productie. Twas een goed jaar voor mijn installatie.
Leo,s vriend
@Eikenhorst Nou eikenhorst, wij hebben ze ook al ruim 5 jaar op het dak (vol) en met golfplaten en robot ook hoog ijzergehalte in de grond.. Conclusie: geen centje pijn, helemaal niks.
J.v.G
@Leo,s vriend hier ook geen enkel probleem. Met robot jaar rond 2200 kg melk dus veel hinder zullen ze wel niet hebben. Wel koeler in de zomer doordat ze als isolatie werken.
Leo,s vriend
@J.v.G ja dat is bij ons ook een voordeel, extra isolatie.
oldhuus
@Eikenhorst
Ik las ergens dat de voedende kabel naar de omvormer een afgeschermde grondkabel moet zijn, omdat het anders als een antenne gaat werken.
Als je hier naar onderen scrollt staan er hele verhalen over problemen met omvormers enz:
fritts.nl/gezocht-3-zonne-energie-systemen-die-nie…
Eikenhorst
Dak sandwich isolatie panelen of golfplaten bij ons golfplaten bij sandwichpanelen neemt straling weg voor 99 procent Alles hangt af van ervaring leverancier zpanelen
fozzybear
Wij hadden ook geprobeerd om de zonnepanelensubsidie van brabant te krijgen. Maar hij was al vol. Teveel grote oppervlakken met de minimale terugplaatsing van zonnepanelen. Wel de volledige meters subsidie en de minimale hoeveelheid zonnepanelen. Die boer zei: ik koop de stroom zo goedkoop in dat zonnepanelensaldering bij mij niets opbrengt.
+1
weideboer
@fozzybear best wel lachwekkend, ongeacht de inkoopprijs blijft de belasting per kWh hetzelfde... dan moet je het zoeken in geen verbruik als je geen zonnepanelen wil
pieta
@weideboer Hij zal wel bedoelen dat ie zoveel stroom afneemt dat hij veel in de laagste energiebelastingsklasse heeft. En daar kun je geen zonnepanelen voor gaan kopen.
+1
van Ittersum
@pieta valt te bezien, kijk op Qurrent, bij max. 3x80 A 10 cent /Kwh ex btw teruglevergoeding. Op een investering van 1 euro ./ Kwh minus de rente (groenfonds), toch een aardig rendement vond ik.
energievergelijk.nl/energiewijzer/…
pieta
@van Ittersum Zo kom je nog eens wat aan de weet.
van Ittersum
@pieta Na enig speurwerk of als geïnterseerde had je het ook zo gevonden.

Mijn volgende speurwerk is : Zonneboilers als aanvulling/deels vervanging op mijn elektrische bedrijfsboilers, kan daar nog geen ervaringen over vinden of berekeningen, wieowie?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's asbest , melkvee , zonnepanelen en 2013 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0