Illustratie van:

John Deere 6820 - A.p schiet in vrij onder het rijden

Hallo

Onze johndeere 6820 autopower met command arm heeft al een tijdje dat die soms onder het rijden hem zo in de vrij gooit. De rijhendel blijft wel staan. Onder het rijden betekent dit dat je snel stil staat. Zeg maar dat de motor rem er op springt. Lastig uit te leggen. De storings code geeft aan dat er te weinig stroom bij het autopower pookje komt en hem er daarom uitgooit.

Mensen bekend met dit probleem. ? Breuk in de kabel boom, breuk in de stekker?

Mvg,

Deel dit topic

Reacties

AVA
Transmissie toe aan revisie, kwaal van deze serie jammer genoeg, kost 17000 eurie, ex inruil oude bak, hoe hard rijd je als hij m eruit gooit?
JD 6110
@AVA bij alle snelheden. 50 km maar ook wel bii 15 km uur.
AVA
Ik zou toch maar is een druktest laten doen door een jd dealer
JD 6110
@AVA trekker heeft 8500 uur. Al veel geprobeerd. Ook met olie druk. En temperatuur. Voor de water rem.
Het zit in de kabel boom denk ik.?
radium45
@JD 6110 Als je dat al weet, waarom stel je dan deze vraag?
JD 6110
@radium45

Als je goed leest. Staat er ook bij dat ik wil weten of er meer zijn die dit herkennen..? Of dit al eens gehad hebben. Zonder eerst alles los te trekkend
radium45
@JD 6110 JdW heeft hier geen verklaring voor?
JD 6110
@radium45

Wij zijn bij wolterink beltrum. Die dit antwoord gaven. Misschien heeft jdw het probleem wel eens verholpen door de hele kabel boom te vernieuwen ofzo. Maar was benieuwd of er mensen hier waren die dit ook hadden.
radium45
@JD 6110 Woltrink is JdW, maar dat maakt voor de oplossing ook niet uit. Maar snap je doelstelling.
JD 6110
@radium45

Ik heb informatie gekregen wat eerst niet ter sprake was. Dat ga ik nu proberen
AVA
Oké nou als het de bak niet is zal het een hele speurtocht worden. Me buurman had dezelfde soort kwaal alleen was dat uiteindelijk de bak, zal is vragen wat die aangaf op het dashboard.
JD 6110
@AVA code is uic 305129.12 en er staat bij.

potentiometer versnellings pook, spanning bij kanaal 1 en kanaal 2 niet in de juiste verhouding.
Siete
@JD 6110 Heb je ook bij een dealer geïnformeerd met die gegevens? Heb zelf 8jaar met een 6920 gereden en daar is een aantal keer een nieuwe potentiometer voor t gaspedaal in gekomen... Zou dat hierbij misschien ook de oorzaak van de storing kunnen zijn?

Mvg,

Siete
+2
930triplemaaier
@JD 6110 kzou eerst die potmeter eens laten vervangen dat is een heel stuk goedkoper dan de bak reviseren/vervangen. Waarom zou je het in beginsel heel ergens anders gaan zoeken dan dat de storingscode aan geeft?
JD 6110
@930triplemaaier

Ik heb even overal rond geïnformeerd. En het komt er misschien op neer dat er 2 kabeltjes die naar de pot meter gaan. Dat daar misschien een breukje in zit of los zit bij de stekker, waardoor er te weinig stroom komt en hij hem er uit gooit.

Potmeter is al vervangen. Maar de juiste code kwam er niet voor. Maar dit ga ik eerst proberen 😀
930triplemaaier
@JD 6110 potmeter heeft normaal 3 aansluitingen. als je weet hoe een potmeter werkt dan is bovenstaande storingscode met beschrijving goed mogelijk bij een kapotte potmeter. kabelbreuk is ook een mogelijkheid maar die kans acht ik minder groot dan de kapotte potmeter.
RobinBos
@930triplemaaier deze potmeters bevatten in principe een dubbel circuit zodat de computer kan controleren of alles in orde is, waardes van beide circuits mogen niet teveel afwijken van elkaar. zo wordt onder andere ook een kabelbreuk gedetecteerd.
930triplemaaier
@RobinBos wordt dan de gemiddelde waarde van die bijde circuits gebruikt om de stand te bepalen?
+2
RobinBos
@930triplemaaier goeie vraag, dat verschilt denk ik. Er zijn sensoren die een exact gelijk signaal uit sturen, ander sturen weer een omgekeerd evenredig signaal uit en er zijn ook varianten die precies de helft uitsturen (0-5v op kanaal 1 en 0-2.5v op kanaal 2). Tegenwoordig zijn het allemaal contactloze digitale potmeters. Meten waar de loper zit kan niet meer. Sensoren hebben voeding en massa nodig en hebben een signaal uitgang. Zonder voeding of massa doen ze niets.
JD 6110
@RobinBos omdat de potmeter al vervangen is moet het haast in de kabels zitten. Slechte massa of slechte voedings naar de potmeter .?
930triplemaaier
@JD 6110 ja is mogelijk
Check dan ook de kabelboom naar de command arm
+1
Geert-Jan Rauw
Al opgelost?
JD 6110
@Joservice

Potentie meter in het pookje is al eens vervangen.... nadat hij onderweg gewoon uit de groep sprong.. Dus trekker remde af. Even in de p of n zetten en je kon weer rijden.

Tijd later een soort van / schuifje klepje die de olie niet goed door laat in de bak. Dan bouwt hij druk op en gooit hem uit de groep.

En sinds vorig jaar is de automaat bak vernieuwd met 10.000 uur... toen kwam die helemaal niet meer van de plek.
angelo-nabben
@JD 6110 wat kosten dat grapje die bak vernieuwen?
+1
JD 6110
@angelo-nabben prijs weet ik niet. Wel duur grapje...
Joservice
@JD 6110

Bij mij zou het aan de uitgangstoerentalsensor liggen volgens de foutcode. Maar ik heb geen idee waar deze zit en kan er maar weinig informatie over vinden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6820 en hebben de trefwoorden john deere , johndeere , motor , rem en stroom geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0