CDA bij boeren weer de grootste partij

CDA bij boeren weer de grootste partij, blijkt uit het verkiezingsonderzoek van Nieuwe Oogst en AgriDirect,

Boeren en tuinders stemmen massaal op slechts vijf van de vele partijen die meedoen aan de verkiezingen. CDA, VVD, SGP, PVV en ChristenUnie zijn populair, andere partijen spelen een marginale rol.
Vollgende week lijkt het CDA de VVD af te lossen als partij met de grootste agrarische achterban. De tijd dat het CDA 60 tot 70 procent van de agrarische stemmen binnenhaalde, lijkt definitief voorbij.
Vier jaar oppositie tegen het VVD-PvdA-kabinet heeft de populariteit goed gedaan, maar boeren en tuinders keren niet massaal terug naar het CDA. In de intensieve veehouderij doet zich zelfs helemaal geen groei voor, blijkt uit het verkiezingsonderzoek van Nieuwe Oogst en AgriDirect.
De partij is het sterkst in West-Nederland. Daar is ruim 48 procent van de ondervraagde boeren en tuinders van plan CDA te gaan stemmen. De minste bijval is er in het Zuiden. De vanouds zeer sterke positie van het CDA keert daar niet terug. Van de ondervraagde boeren en tuinders in deze regio geeft 36 procent aan voor de christendemocraten te zullen kiezen.

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

+1
jan is hobbyboer
Dat is wel logisch lijkt mij, CDA denkt dat het vroeger beter was, en veel boeren willen ook terug naar het quotumtijdperk, dus dat past mooi.
paul1
Als ze in een coalitie met o.a. de pvda komen, komt de staatsecretaris weer terug.
newholland6640
@paul1

Mag hopen dat jaco of maurits zicht dat niet laten gebeuren.
Groen1
@paul1 Volgens de peilingen en media behaalt P.V.D.A. bij deze TKV minder zetels, komen deze zetels bij Groen Links, D66 en de SP terecht

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , oogst , pvv , cda , vvd , verkiezingen , tuinders , agridirect en sgp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0