Natuurvriendelijk boeren moet de norm worden

Als het aan Henk Leenders, Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid ligt, wordt "de definitieve weg naar natuurinclusieve landbouw" ingezet. Veel melkveehouders maken - volgens Leenders - graag de overgang naar een vorm van landbouw die hand in hand gaat met de natuur. De politiek moet ze daarbij helpen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

zeppmann
We hebben normen voor bemesting en hij praat ( zoals vele natuurfreaks) over 'overbemesting'. Hoeveel mest gaat er dan op?
+4
brabo
Gangbaar is heel natuurvriendelijk
+1
Natuurvriendelijk is natuurlijk vaste mest.
Drijfmest is vergif voor natuur
dwers
Quote Reactie van @bernard-roozendaal:
Natuurvriendelijk is natuurlijk vaste mest.Drijfmest is vergif voor natuur

Dan zit ik dus goed met stromest en gier.
janv
Quote Reactie van @bernard-roozendaal:
Natuurvriendelijk is natuurlijk vaste mest.Drijfmest is vergif voor natuur

Weer zo,n one liner.
vrije boeren
@bernard-roozendaal beetje erg op je achterhoofd gevallen zeker ?
Ties6210
Haha en mais toch ook
jan is hobbyboer
Tel even de zetels van de linkse(re) partijen (D66, GL, SP, PvdA, PVV samen met CU, PvdD en 50Plus) op en dan weet je beetje wat voor beleid je kunt gaan verwachten vanaf komende zomer., VVD, CDA en SGP lijken redelijk alleen te staan met hun industriematige manier van boeren. Het was misschien handiger geweest om ipv boos te worden je bedrijf alvast wat voor te bereiden op de komende beleidswijziging, het komt nl. niet uit de lucht vallen, het is al jaren aan de gang, deze move richting ot-en-sien beleving van de landbouw door stadsmensen, onze klanten.
twente6
@jan is hobbyboer
uit respect voor cu en 50plus zou ik ze niet in een adem willen noemen met de rest. Cu en 50plus stemmen bijv. nog tegen verplichte weidegang. Verder ben ik het er wel mee eens dat het er niet goed uitziet voor gangbare boeren
pieta
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
ot-en-sien beleving

Ot en Sien zijn overleden. 😁
+3
janv
Wordt vooral over boeren gepraat en niet met boeren.

natuurinclusievelandbouw.nl/
+3
Titus de Wolff
Natuurvriendelijk of natuurinclusief boeren willen promoten wordt eigenlijk alleen maar gebruikt om zichzelf te promoten. Zij willen verandering en zij weten hoe het moet. Het maakt verder niet zo veel of natuur en landbouw gescheiden zijn of gemengd.
Als de politiek meer natuur bij de boer wil stellen ze geld beschikbaar en het is er.
En ze moeten beginnen bij de natuur; eten uit het natuurgebied. Geen eten weggooien. Ik ben zelf altijd natuurboer geweest en heb vanaf het begin het idee ook altijd verdedigd. Als wij als boeren de natuur zelf er bij verzorgen, ontstaan er geen natuurorganisaties en heb je daar ook geen last van. Maar de andere boeren vonden het maar niets; zij zagen het natuur verwijderen als een prestatie.
Die politiek wil nu weer meer natuurvriendelijk boeren en dan haal ik mijn oude voorstel maar weer uit het museum.
Beloon de boer gewoon voor de natuurwaarde op zijn bedrijf. Breng dat gewoon onder in een stelsel van klassen van 1 tot 10. Een keuring is dan voldoende.
En houd op met het stellen van eisen en voorwaarden, en projecten en pilots. Complete onzin en geldverknoeierij.
vrije boeren
@Titus de Wolff Boeren weten zelf heel goed wat het beste voor hun land is Hebben ze geen keuring voor nodig
Titus de Wolff
@vrije boeren
Vrijer kan het niet.
ronny 2
@Titus de Wolff dat mag niet van EU is concurrentie vervalsing
Titus de Wolff
@ronny 2

De samenleving vraagt natuur op de vrije markt en jij biedt het aan. Dat zal de EU niet keren.
Leo,s vriend
@Titus de Wolff Ophouden met eisen en voorwaarden stellen, en dan wel een stelsel met klassen optuigen waar je aan kan/moet voldoen? Heb je je hoofd gestoten aan een tak ?
paul1
Wij moeten veel, en mogen weinig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , natuur , politiek , melkveehouders en milkstory geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0