Zitmaaier luchtfilter nakijken/ bougie etc :-)

Hallo allemaal,

als ietwat handige vrouw op boerderij wonend, wil ik, buiten het verversen van olie van mijn zitmaaiertje, graag leren hoe een luchtfilter te verversen/ bougie na te kijken en wat nodig is als 'beurtje' ?
Ik heb een vrij stevige oude lawn boy zitmaaier met de geijkte briggs & stratton motor erin, 12 pk. Ik gebruik het om een kleine pallet achter te hangen om weitje te slepen of de kleine paddock voor de paarden, er zit geen maaidek onder.
Als iemand een goede link heeft ( evt. engels of duits ook geen probleem) of een handige tutorial heeft hoe onderhoud te kunnen plegen?
Ooit overstapje naar een oud ford trekkertje oid maken 😄 een miditractortje maar mijn man wil er nog niet aan 😉 , voor de oppervlakte zou ik het zonde vinden maar om evt. mestaanhangertje weg te brengen of groot pak hooi/stro te halen.

alvast hartelijk dank voor de moeite van antwoorden 😄, hopelijk kan ik beetje 'technisch' worden zo 😄.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Wimsumar
Beste SanchosAngel: Er zijn manuals/handleidingen te vinden op internet. Vraag daarbij is welk serienummer de motor heeft.

Link serienummer vinden:

ppe-pressure-washer-parts.com/briggs-&-stratton-mo…

Afgaande op de afbeelding, dan denk ik een 280000.

In onderstaande link een technische handleiding van B & S.
Storingen die hier op het forum ter sprake komen zijn vaak te wijten aan een vervuild brandstofsysteem.
De boegie is op zich niet zo spannend, niet zo onderhoudsbehoeftig. Wel is de electrode-afstand van de boegie zeer belangrijk! Volgens onderstaande link zou deze bij de 280000-serie 0,76 mm bedragen (Let op: dit moet inderdaad op enkele hondersten van een mm nauwkeurig!). Bij gebrek aan meetgereedschap mag je uitgaan van duimnageldikte, dus als deze tussen de electroden past is de afstand redelijk goed (jaarlijks controleren = voldoende).
Het luchtfilter kun je voorzichtig uitkloppen en/of met de stofzuiger uitzuigen.
Gebruik dezelfde olie als in de auto ( iets van 5 W 40 of 10 W 40). Dit is misschien handig om zo nu en dan de auto ook bij te vullen en dan maar 1 soort olie voorradig te hoeven hebben.

Voor alle andere onderhoud/afstellingen is meer kennis/ervaring nodig.

B & S service manual:

drive.google.com/file/d/…
JohnDeere5720
Quote Reactie van @Wimsumar:
De boegie is op zich niet zo spannend

En voor het geld wat een boegie kost (Tussen de 5 en 10 euro) zou je hem zelfs nog kunnen vervangen en dan gaat die je leven lang mee 😄
Maar meestal is er niks mis met een boegie.

(Zo ja, koop dan eentje waar racevonkjes zijn inbegrepen 😉 )
Wimsumar
Beste JohnDeere5720:

Quote Reactie van @JohnDeere5720:
vervangen

Een bougie vervangen wordt je inderdaad niet arm van, maar ook een nieuwe moet voor het monteren op de electrode-afstand worden gecontroleerd/aangepast.
Fordje4600
@JohnDeere5720 nou ik vertrouw bougies niet meer, 2 jaar terug een gloednieuwe zitmaaier aangeschaft en nu al beide bougies slecht.... ook hebben we al 3 pakkingen lek gehad en zat er enorm veel benzine in de olie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , ford , slepen , onderhoud , motor , zitmaaier , paarden , boerderij , vrouw , engels en luchtfilter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0