Balenwagen zonder verlichting bedradingschema

Beste tf'ers
Ik ben bezig met een balenwagen bouwen uit helemaal niks. Het frame en de as zijn zo goed als af, ik heb 1 probleem ik wil graag de wagen verlichten ik zou graag achter 1 lamp minimaal aan elke kant en achter een breedtelampje aan elke kant. hoe moet ik dit aansluiten en moet ik kabel voor kabel aansluiten of zijn er kabelbundels voor? Het betreft een wagen van 6 meter lang bij 2.50 en de dissel steekt 1.20 uit.

Deel dit topic

Reacties

paulusmahandel
Zo te verkrijgen op internet.
even de google gebruiken.
vb: allesvoordeautotechnicus.nl/nl-be/catalog/…

kabels kun je natuurlijk ook zelf aanleggen.
Fordje4600
@paulusmahandel sorry deze set is te kort ik heb zelf wel gezocht maar kreeg alleen maar autoaanhangers... en deze set is overcompleet ik kijk even verder
Fordje4600
@paulusmahandel maar welke draden kan ik het beste gebruiken voor verlichting?
Koiter
@Fordje4600 draden met diameter van 2.5mm^2 of dunner, dikker hoeft niet
assink
Trailers and tools in hengelo heeft alles te koop buurman.
Zit aan de diamantstraat, laatste afslag links.
Anders kun je hier ook komen kijken, zo ingewikkeld is het allemaal niet.
Mark.
Fordje4600
@assink ja klopt het is schroefje los draadje erin schroefje vast maar weet niet hoe ik aan 8 a 9 meter kabel kom en wat waar aan moet
+2
Bleistra
7 adrige kabel, dan heb je al kleuren ook direct goed, geel knipL, groen knipR, zwart en bruin verlichting, wit massa, rood rem, en dan blauw constante stroom. Slim om een kabel van voor tot achter te trekken en dan een kabel doos onder de wagen achterop.
Landini 6500
@Bleistra ik heb geleerd geel remlicht.rood en zwart knipperlichten
bruin en groen verlichting,blauw massa en wit constante stooom
jkoster
@Landini 6500 dat heb je dan niet goed.. Officieel is het zoals wat er bovenstaat
Fordje4600
@jkoster elk merk is weer anders helaas
+2
MulderDeutz1
hofstra-tijnje.nl/product/…

Ben je in één keer klaar.
hoest
@MulderDeutz1
neem dan voor die twee tientjes meer de ledvariant, deze van jou zijn nou niet bepaald kwaliteits-bakjes. Dezelfden kun je er ook los kopen voor €2,10 p/s en heb ik achterop de opraapwagen maar het binnenwerk is nogal gevoelig voor trillingen al zal dat op een balenwagen meevallen.
+1
jannie2001
Bij btn dehaas kan je wel zn magneetset kopen vooor 2 tientjes.heb de magneten er af gehaald en ze vast gemaakt op mijn karretje. voor dat geld kan je zelf geen stekkers,lampen en snoer kopen. er zijn wel schema's waarop te zien is hoe de draden lopen op de stekker
hoest
Nog even een aanvulling
Aangezien je hem helemaal zelf maakt neem ik aan dat je er aardigheid aan hebt. Dan zou ik niet een (magneet)set kopen maar gewoon helemaal van voor af beginnen en dan net zoals boven al is opgemerkt , draad naar achteren en daar in een kabeldoos splitsen. Zou trouwens voorop ook breedteverlichting maken en achterop dubbel, kost weinig meer en geeft een stuk meer zekerheid.
Fordje4600
@hoest ja wilde achter dubbel hebben en zowieso een breedtelamp maar als ik maar weet hoe ik het moet aansluiten dan kom ik al een stuk verder 😀
Fordje4600
Bedankt voor alle info het is nu een stuk duidelijker maar waar moet ik de breedtelampjes op aansluiten ik wil graag dat als ik de verlichting inschakel dat ze aan gaan. Dus de - aan de massa en de + aan de??????
Bleistra
@Fordje4600 Op de bruine en zwarte draad waar je ook de achterverlichting op aansluit.
Fordje4600
@Bleistra oke bedankt voor de info alles is me nu duidelijk
Bleistra
@Fordje4600 Je kan ook de min- van het breedte licht op de plus+ zetten van het knipperlicht, dan knippert je breedte lamp om en om met het knipperlicht.
Fordje4600
@Bleistra ik wil dat ze constant branden
hoest
@Fordje4600
Zoals beistra zegt dan branden ze ook continu alleen op het moment dat je het knipperlicht aanzet gaan ze ook knipperen
Fordje4600
@hoest ik wil de breedtelampen op de verlichting van de trekker als ij op de trekker aan doe dat ze op de wagen ook aan gaan maar geen knippergebeuren
nhmonteur
@Fordje4600 en vergeet ook niet 2 rode driehoek reflectoren en een afgeknotte driehoek achterop de wagen te monteren.
Ook zou ik aan aan elke zijkant 2 gele lampjes monteren om de lengte van de wagen te markeren.
Fordje4600
@nhmonteur die lampjes aan de zijkant moet ik gewoon op het stadslicht aansluiten?
Bleistra
@Fordje4600 Als je je achter lampen breedte lampjes en zijmarkeering aansluit op de zwarte en bruine draad en de massa van de lampjes op de witte draad gaat het helemaal goed komen. Zodra je licht aanzet gaan die ook aan.
Fordje4600
@Bleistra oke, bedankt allen. Nu verlichtinf uitzoeken en ik pruts wel even 😀
assink
Dan pak je de constant stroom en massa. Dus 2 en 7. Dan zouden ze continu moeten branden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden zelfbouw , verlichting , as , aansluiten en lamp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0