Niet melkproducerend: maand om maand vee?!

Volgens Countus mag een nietmelkproducerend bedrijf elke 2e maand gemiddeld niet meer vee hebben dan op 15-12-2016. De 1e maand zou je vrij dieren mogen houden. Dus als jongveeweider: weiland voor de helft verpachten aan melkveehouder. 1 mei het dubbele aantal van 2-7-2015 op het eigen gedeelte en 31-5 alles naar het gedeelte van de melkveehouder?? (of "gewoon" iedere maand alles van het ene bedrijf naar het andere verhuizen.....)
countus.nl/veereductie-niet-melk-producerende-bedr…

Deel dit topic

Reacties

+4
Todi
Countus beginnen jullie ook al p tekort verschijnselen te krijgen.??????
+2
dorpsrandhoeve
Zucht, ik ga er niet op klikken.
+3
casev
Wij hebben vorig jaar ook 10 pinken uitgeschaart bij een gestopte melkveehouder. Hij heeft (als het goed is) nog wel zijn fosfaatrechten, maar in dec2016 geen vee op zijn naam. Zover wij het begrepen kon hij dit jaar wel weer jongvee inscharen omdat hij dit vorig jaar ook deed, maar na het lezen van dit verhaal begin ik weer te twijfelen...... wat een gezeik allemaal, deze houtje-touwtje-wet
arjankok
@casev hij moet gewoon met rvo in contact treden om aan te tonen dat hij vee heeft gehouden , en daar referentie voor vragen
+1
casev
@arjankok het probleem is die datum in december. Hij had op 2-7-15 nog 30 melkkoeien, dus ook die fosfaatrechten (neem ik aan), maar in december 16 had hij mijn uitgeschaarde jongvee niet meer op zijn naam, wel nog 3 eigen pinken.

Volgens hem was het mogelijk... (immers anders zal er ook niemand meer vetweiders kunnen nemen dit jaar want die hebben swinters ook geen/weinig vee).

Ik zal morgen dat rvo zelf eens bellen. Zoals george hier ook zegt: wat een gehoerenzak al dit gezeik...
+1
pieta
@casev Misschien dat ie één koe moet gaan melken. 😁 Aan fabriek leveren en je valt onder regeling melkleveranciers.
George
Quote Reactie van @pieta:
fabriek leveren en je valt onder regeling melkleveranciers.

Tegenwoordig weet je niet meer waar je het beste onder kunt vallen.
+1
buorman
@casev
Art 11-5

5. In het geval de inschaarder, bedoeld in het derde of vierde lid, een houder is als bedoeld in artikel 5, eerste lid, kan de minister op zijn verzoek voor de perioden 2 tot en met 4 het gemiddeld aantal runderen als bedoeld in artikel 5, tweede lid, verhogen met het aantal runderen dat bij die inschaarder op 1 oktober 2016 was ingeschaard, mits de uitschaarder aantoonbaar instemt met verlaging van zijn referentie- en doelstellingsaantal in die perioden.
+1
George
@buorman
Gelukkig heb ik een dochter op de Juridische Hoge School. 😄
casev
@buorman ik probeer het te begrijpen..... maar hij mag ze dus inscharen, maar het gaat van mijn referentie af???? En over welke referentie hebben we het nu. 2 juli15 oktober16 december 16......... wat een gedrocht deze maatregelen ongeloofelijk!

Misschien is het dan het beste om ze op mijn naam te houden, en de hoeveelheid mest die ze in die 6 maanden zouden produceren maar als mest (op papier)naar hem af te zetten?
buorman
@casev

Idd, je kan op die referentie zelf ook een paar koeien melken ipv een koppeltje pinken weiden bij een ander
voortman
@buorman die uitschaarder kijkt wel lekker uit! die wil die rechten natuurlijk zelf houden!
buorman
@voortman

Je moet de rechten [2/7/15 en vanaf 1/1/18] niet verwarren met de referentie.
+1
achterhoeker2
@buorman volgens mij is het aantal gve op 2-7-2015 gelijk aan de fosfaatrechten op 1-1-2018 (met eventuele korting)
Maar ik vind het een diep trieste regeling met veel onschuldige slachtoffers, laat de ombudsman er eens naar kijken.
+4
George
Het is een onnozel gedrocht wat ze verzonnen hebben. Slaat helemaal , maar dan ook helemaal nergens op. Nu plotseling weer 15 december peildatum . Nondedju , ik heb geen derogatie en ook geen belang bij derogatie , ik ben meer dan grondgebonden en kan nog een heleboel mest aanvoeren ieder jaar en heb stallen en vergunningen . Bovendien heb ik wat aantallen niet meer dan 2 juli 2015 alleen kan er wat verschuiving in de diercategorie zitten. Dus laat mij hier nondeju buiten en los die zooi zelf op. Ik was voor quotumbehoud dan had het zover niet gekomen! Ik vind het ook nogal moeilijk zo'n peildatum voor jongvee. Ik heb altijd hetzelfde aantal stuks jongvee , maar het wil wel eens gebeuren dat je een tijdje iets meer van categorie 102 dan 101 hebt en andersom. Is niet zo heel veel verschil in maar toch. Een gehoerzak op niks en da ist!
😃
+1
vaak
@George Er wordt hier regelmatig geadviseerd om te gaan Sjorsen, maar dat Is ook niet stressloos.
+2
weurding
@vaak schijnbaar wordt voor iets simpels zo'n ongelofelijk moeilijke constructie bedacht om maar puur aan te tonen: kijk eens, wij zijn hoger opgeleid , deal with it 😉
George
Ik heb het eens wat nagekeken op CRV , nu blijkt dat ik 0,57 GVE hoger zit dan op 15 december. Ik heb niet meer stuks vee maar er zijn er ondertussen enkele jarig geweest denk ik 😄 , krijg ik nu een boete?
+2
christo
@George Als eerste waarschijnlijk.
+3
fokker
De meeste Zoogkoeienhouders verkopen in de herfst overtollige koeien en stiertjes dus in december is er minder vee nu in het voorjaar kalven er veel koeien pinken worden koe dus meer gve s dan in december dus er moeten ook hier dieren afgevoerd worden en de handel in gebruiksvleesvee is nu al ziek door deze regels.
PIONIER
@fokker nee dat is niet zo want je mag zonder problemen groeien uit eigen aanwas. (Geboorte)
Todi
@PIONIER Voorbeeld: Boer haalt 30 pinken bij op fokker op voor 15 dec. Ze kalven na 15 dec. dus ze mogen de vaars kalveren weer terug brengen naar de op fokker?
PIONIER
@Todi nee want op moment van kalven staan ze bij de fokker op naam.
Grasbaal
Berekening eerste periode GVE-reductieregeling

De GVE-reductieregeling is gisteren in gegaan. De eerste periode van de regeling betreft de maanden maart en april. In de nieuwsbrief van gisteren werd ten onrechte gesuggereerd dat de GVE's in de maand maart ook invloed hebben op de hoogte van de eventuele boete over de eerste periode.

Voor deze eerste periode geldt dat alleen over de tweede maand van deze periode (dus april) een boete kan worden opgelegd als het gemiddeld aantal GVE's in die maand te hoog is.

Dit is overigens een uitzondering, voor de andere periodes geldt wel dat de eventuele boetes over beide maanden uit een periode worden berekend.

Belangrijk: in ons GVE-rekenprogramma en op onze website was de berekening wel op de juiste manier toegepast / beschreven.

Bron: forfarmers.nl/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weiland , dieren , vee , melkveehouder , countus en verhuizen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0