Overschrijding stoppersregeling kans voor groeiers

Het overschrijden van de stoppersregeling biedt groeiers de mogelijkheid om het teveel aan dieren toch te kunnen houden. Zij kunnen namelijk de koeien en fosfaatreferentie van de niet uitgelote stopper tegen een financiële vergoeding overnemen.

Deel dit topic

Reacties

+5
Wimblij
Heb je tegen de tijd dat de stopper weet dat hij uitgeloot is, al niet de eerste boete te pakken?
De fosfaatreferentie van de stopper moet toch voor 1 maart zijn overgeschreven naar de groeier of vergis ik me nu??
cjw73
De groeiers krijgen zo al nog maar meer koeien. Want ze moeten het bedrijf van de stopper deels of geheel overnemen anders is de referentie niet te overdragen.
En dan moet er ook nog geld voor komen, iets wat de meeste groeiers er niet voor over hebben.
bella
@cjw73 pinken afvoeren en volgend jaar weer vaarzen aanvoeren kost ook handen vol geld, dan kun je dat geld beter aan een stopper betalen voor een samenwerkingsovereenkomst.
+3
cjw73
@bella deze discussie is al veel vaker gevoerd. Maar de belangen liggen ver uit één. De stopper wil geld zien en de groeiers willen voor een dubbeltje op de eerste rang. Nooit meer in zee gaan.
Wilbert
@cjw73 ken een groeier die er zo aan onderdoor is gegaan, te veel betaald...
cjw73
@Wilbert ligt nooit aan 1 ding
de hoef
Quote Reactie van @bella:
volgend jaar weer vaarzen

dat moet je nu doen
+1
weideboer
Kortom een eenzijdig verhaal
buorman
Ach, als een adviesbureau het verschil al niet weet tussen ingeloot en uitgeloot; '' niet uitgelote'', of tussen wel of niet ?? 😃
dewittemotor
Als je het al lukt, heb je nog alleen maar het jaar 2017 afgekocht. (voor een zak geld)

En dan maar met samengeknepen billen hopen dat die rechten in 2018 niet te duur worden, anders kun je jou vee alsnog op laten laden
hans van toos
Is zo leuk ondernemer zijn momenteel!
+1
Metal ap
Het is te hopen dat er handel komt in fosfaatrechten
weurding
@Metal ap dat komt er!
+3
spotmelker
Waarom financieren we alle aangemelde stoppers boven die 10.000 koeien niet zelf? 30.000 koeien maakt 36 miljoen euro. Op 14 miljard kg melk is dat 2,5 cent/kg. Zou dat niet goedkoper zijn dan voor dat deel eerst vee en rechten voor nop te moeten inleveren en later weer duur moeten terugkopen? En je weet dan zeker dat je die 40.000 kwijt bent.
+2
J.v.G
@spotmelker Volgemd jaar komen de rechten alsnog terug wil je ze opkopen kost je dat een dubbeltje ipv 2,5 cent. Wie heeft er zin in om dit jaar voor een kwartje te melken?
+2
pieta
Quote Reactie van @spotmelker:
Zou dat niet goedkoper zijn dan voor dat deel eerst vee en rechten voor nop te moeten inleveren en later weer duur moeten terugkopen?

Voor 1.200 heb je de rechten er niet bij. En voor alleen de koeien dit jaar inleveren wil ik het niet betalen.
+1
buorman
@pieta

Er zijn er kennelijk nog steeds die net ontwaken uit de winterslaap 😃
+1
matt
@pieta misschien een ander wel geef ze de mogelijkheid om vee te behouden tegen een vergoeding van 120 euro per maand..
+2
melluk
@spotmelker voor mij toch een beetje onduidelijk waarom ik 40000 moet lappen om iemand uit te kopen en daar de groeier mee helpt wat goedkoper te groeien.
daar komt dan in elk geval een rechtzaak over
burg
@melluk precies tis wel ff
mooi geweest met financieren vanuit de sector.
spotmelker
@melluk Ik bedoelde 40.000 koeien, die we dan kwijt zijn en niet onnodig via die reductieregeling uit de eigen veestapel hoeven te ruimen.
+4
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @spotmelker:
niet onnodig via die reductieregeling

Jij wilt 2,5 ct/kg over je bedrijfsproductie doneren om het ondereind van je veestapel te mogen houden. Lijkt mij voor de gemiddelde veehouder niet aantrekkelijk. Meesten zijn enkele koeien gegroeid en dienen nog 4% te korten, dus bij 80 mk een 8 mk afvoeren. Dat kost je dan zo'n €17.500 (700.000 kg x 2,5 cent) om deze 8 koeien te mogen houden.
melluk
@spotmelker ik niet , 2.5 cent per kg is voor mij 40000 euro
jaco-cromwijk
Maar dit lost het fosfaat probleem toch niet op? bye derogatie
weideboer
@jaco-cromwijk of de overheid(of Brussel) maakt hier een dubbelslag. Zoveel kg P al uit de markt en geen derogatie, niks is zeer tot het moment daar is, daarvoor is alles zwaar speculeren
weideboer
Vraagje , diegene die stoppen in stoppersregeling en later besluiten om het land te verkopen. Verkopen die land zonder P neem ik aan. Dus je eigen P gaat hier dus niet van omhoog? Anders heeft de stoppersregeling geen enkele effect ook niet na 1/1/2018 lijkt mij
dewittemotor
@weideboer Daarom moeten grondgebonden boeren ook rechten gaan kopen bij uitbreiding (aankoop grond), anders komen er weer teveel koeien volgens het P plafond
Frans1
Quote Reactie van @weideboer:
Vraagje , diegene die stoppen in stoppersregeling en later besluiten om het land te verkopen. Verkopen die land zonder P neem ik aan.

De plaatsingsruimte staat hier vreemd genoeg helemaal buiten.We zijn hier een van de weinige landen in waar het zo geregeld is.
+2
Jannus
Kijk dit is initiatief tonen,gewoon een advertentie op marktplaats zetten met de juiste trefwoorden en kijk waar er iets te winnen valt,er zou een forum open dienen te zijn waar men elkaar op kon vinden,

bv boer zoekt frouw ..😘 ahum fosfaat !!

marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkvee , dieren en fosfaatreferentie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0