Even voorstellen: gert-van-der-horst

Een enthousiaste hobby boer niet gehinderd door teveel kennis van zaken, sinds 2012 aan het klooien.
(helaas) kom ik hier vooral om dingen te vragen .
Moet een trekker kopen, waaraan ik nu al een muisarm en een beginnende maagzweer heb overgehouden (en ik heb er nog geeneens een gekocht !)

Deel dit topic

Reacties

Bleistra
Koop een renault 461 lucht gekoelde motor, met stuurbekrachteging. Onderhoudsarm kan niet kapot vriezen.
@Bleistra Ja die ken ik, geweldige moter en een lekkere ruime kabine voor die tijd (ipv die duitse kampeermiddelen die je wel op oude deutz en fendt ziet. En inderdaad, luchtgekoeld is al weer een zorg minder, bij een oude watergekoelde van 30-40 jaar is het zoeken naar de las, want er zijn strontvreters die geen antivries hoeven gebruiken omdat ze"de trekker alleen s zomers gebruiken" en dan is de vorst een keer vroeg ingevallen...
3130ls
Wat voor merk heeft je voorkeur en hoe groot moet hij wezen
Merk is niet zo belangrijk vanaf 45-50 tot 80 pk. Zo eentje die nooit kapot gaat en heeul weinig kost. Met als enige besturing wat ik met het stuurwiel doe, dus geen computer. Zal wel een mtz worden, want de onderdelen zijn zo goedkoop en goed te krijgen, alleen heb je ze zo vaak nodig.
3130ls
Iedereen heeft zijn voorkeur. Wil je met cabine of zonder. John deere 2030 oid zijn ook sterke trekkers
@3130ls Met kabine, heb er een op het oog van 1978 voor 2400 euro maar de verkoper reageert niet. Zijn de onderdelen in nl nog te krijgen voor een beetje normale prijs. Inspuitpomp voor zo een vond ik alleen in de vs voor $1400
3130ls
@gert-van-der-horst via een John deere dealer kun je de meeste onderdelen prima krijgen
3130ls
@gert-van-der-horst in Groningen Zit een sloper die heel veel gebruikte onderdelen heeft voor die types
ford3000case745
Doe een fiat. Hebben mega goede motoren
@ford3000case745 Die oude, technisch eenvoudige, trekkers gaan allemaal erg lang mee, ongeacht welk merk lijkt het wel. Er wordt vaak nog nauwelijks zwaar werk mee gedaan, dat helpt ook.
fiatfan
Voor het goedkope wordt het geen renault of fiat kan ik je alvast wel zeggen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , hobby , kopen , boer , 2012 en kennis geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0