Illustratie van: deutz661

Akkerbouwers vinden drijfmest waardevol

Drijfmest is waardevol voor een ruime meerderheid van de akkerbouwbedrijven. Dat blijkt uit een poll op Akkerwijzer.nl. Daarin geeft ruim tweederde van de respondenten aan drijfmest in te zetten op zijn bedrijf.

Deel dit topic

Reacties

+1
Noorderling
Het is ook een waardevol goedje wat betreft inkomsten. Of het qua bemestingswaarde ook zo serieus wordt genomen vraag ik me af
+2
cornelissen
Wil ik vlot aannemen,zal overigens ook wel wat te maken hebben met geld toe krijgen en hoe meer geld toe hoe waardevoller en dat is ook zo
+6
KuikenenKoe
Kan best zo wezen
maar als het aan die grondgebonden rakkers ligt moeten ze in de toekomst zelf maar koeien gaan melken die akkerbouwers om aan drijf mest te komen

die zijn namelijk van mening dat er op grond alleen maar mest mag van koeien die je zelf melkt
Pluto
@KuikenenKoe Het huidige beleid is daar hoofdzakelijk wel op gericht!!. De overheid heeft niet voor niets de marge tussen de werkelijke fosfaat productie en haar eigen fictieve productie op 20% gesteld!. De normen van dit moment zijn de grootste aanslag op volksgezondheid , als het gewas van het land is houd de fauna op te bestaan en dan vooral ondergronds!!.
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
die [grondgebonden rakkers] zijn namelijk van mening dat er op grond alleen maar mest mag van koeien die je zelf melk

@KuikenenKoe Nee, dat begrijp je verkeerd. De grondgebonden bedrijven willen in staat zijn hun latente ruimte op grond te benutten zonder rechten te hoeven aankopen. Met andere woorden: ze willen zelf de keuze hebben of ze zelf de dieren houden (zonder rechten te hoeven kopen) of dat ze mest van anderen aanvoeren. Het gaat dus om de keuzevrijheid.
pieta
@Ян де веехоудер Er zijn genoeg diersoorten in NL die nog niet begrensd zijn. Te weten oa vleeskalveren, geiten, paarden etc. Met vleeskalveren maak je als grondgebonden boer de kringloop wel mooi rond ipv dat "probleem" af te schuiven op een intensief bedrijf en ook nog te zeuren dat die te weinig geven voor je kalfjes. 😁
Quote Reactie van @pieta:
Er zijn genoeg diersoorten in NL die nog niet begrensd zijn. Te weten oa vleeskalveren, geiten, paarden etc

@pieta En wat of wie geeft jou het recht om te bepalen welke dieren ik in mijn stal en op mijn land wel of niet mag houden, de LTO? Rot lekker op naar je eigen erf en hou je bezig met je eigen zooi! Volgens jouw redenatie is het toegestaan om andermans bedrijf af te breken zogenaamd voor het eigen belang. Die redenatie volgend mag ik dan ook het bedrijf van de buren in brand steken? Het is toch maar communistisch tuig van de LTO. Kees Romijn is een paar dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis, het is jammer dat ze in de tussentijd niet even zijn hele bedrijf hebben leeggeroofd! De kans was nu mooi aanwezig aangezien hij niet thuis was!
pieta
@Ян де веехоудер Geeft dit je een goed gevoel? 😁
+3
brabo
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
En wat of wie geeft jou het recht om te bepalen welke dieren ik in mijn stal en op mijn land wel of niet mag houden, de LTO? Rot lekker op naar je eigen erf en hou je bezig met je eigen zooi! Volgens jouw redenatie is het toegestaan om andermans bedrijf af te breken zogenaamd voor het eigen belang. Die redenatie volgend mag ik dan ook het bedrijf van de buren in brand steken? Het is toch maar communistisch tuig van de LTO. Kees Romijn is een paar dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis, het is jammer dat ze in de tussentijd niet even zijn hele bedrijf hebben leeggeroofd! De kans was nu mooi aanwezig aangezien hij niet thuis was!

soms snap je echt niet dat zulke berichten niet verwijderd worden.
wat een diep trieste opmerkingen zeg
pieta
@brabo Ik vond het niet de moeite om inhoudelijk te reageren. Ik hoop van harte dat het voor deze prikker een opluchting is/was om dit van zich/haar af te kunnen schrijven. 😁
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
De grondgebonden bedrijven willen in staat zijn hun latente ruimte op grond te benutten zonder rechten te hoeven aankopen.

o je bedoelt dat een akkerbouwer dan recht heeft om varkens , kippen of koeien te houden op zijn grond ?
+1
Noorderling
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
heeft om varkens , kippen of koeien te houden op zijn grond ?

Tja, waarom zou hij dat niet mogen eigenlijk?
Het is toch geen voorrecht voor mensen zonder grond, dat zij wel dieren mogen houden?

Het is net als met koeien, voor akkerbouwers met varkens of kippen te idioot voor woorden dat ze eigen voer telen, mest op de eigen grond plaatsen, maar iemand zonder grond van het voer alleen stront mag maken voor in het verleden gekregen "rechten".

Koppeling met grond mag van mij in alle sectoren gemaakt worden. Je tekent bij de GDI de percelen in waar je van plan bent mest op te plaatsen binnen de gebruiksnormen en weet daarna exact hoeveel dieren je kunt houden.
+2
George
Quote Reactie van @Noorderling:
Tja, waarom zou hij dat niet mogen eigenlijk?Het is toch geen voorrecht voor mensen zonder grond, dat zij wel dieren mogen houden?

Inderdaad en een melkveehouder met grond mag toch ook aardappelen, wortelen , etc telen zonder de aanschaf van rechten.
KuikenenKoe
Quote Reactie van @George:
zonder de aanschaf van rechten.

en suikerbieten dan ?
Noorderling
@KuikenenKoe
Mag je zoveel van telen en zelf verwerken als je wilt.
Alleen om ze aan de cosun te verkopen ben je leveringsrechten nodig.
George
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
Het is toch geen voorrecht voor mensen zonder grond, dat zij wel dieren mogen houden?

Klopt, het is een recht voor iemand die in een bepaalde tijdsperiode in het verleden vee hield of er rechten voor gekocht heeft. Zo is het in NL eenmaal geregeld.
+2
George
Quote Reactie van @pieta:
Zo is het in NL eenmaal geregeld

Ja wat moeten we daar nu weer mee , zo is het nu eenmaal? Omdat het zo nu eenmaal is wil het nog niet zeggen dat het goed is.
melluk
@pieta blijft wel te gek voor woorden toch?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , drijfmest en poll geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN