Volgens art. in Nieuwe Oogst zou Driekwart aanmelders stoppen om leeftijd

Driekwart aanmelders stopt om leeftijd

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

weideboer
Lijkt mij ook. Als je om financiële redenen moest stoppen, heb je daarna misschien nog wel een grotere probleem. Je had al niks en dat zal daarna ook zo blijven, kortom bijstandsboer. Vooral psychisch val je daarna in een zwart gat lijkt me.
weurding
@weideboer zwart vierkant? 😉 maar zonder gekheid, valt denk ik wel mee, zijn er genoeg die met de opbrengst van het land of verhuur of verkoop meer overhouden dan nu doorploeteren in de min
weideboer
@weurding maar wat ga je daarna doen... verheerlijking van iets wat totaal ondoorzichtelijk is geeft naderhand nog meer teleurstelling lijkt mij
weurding
@weideboer als je geen keus hebt......... doorgaan en interen geeft meer stress denk ik
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weideboer:
maar wat ga je daarna doen

Wat een sneu leven als boeren echt het enige is dat je leuk vindt. Erg wankel in deze tijd, zou snel een hobby buiten de landbouw gaan bedenken.
twente6
Had ook niet anders verwacht. 55-plussers die geen opvolger hebben, die hebben over het algemeen (per situatie verschillend) groot gelijk dat ze de stoppersregeling benutten en dat zal ook de grootste groep zijn.
mlkvhoudr
Heus niet alleen oudjes......

boerderij.nl/Boerenleven/Artikelen/…
weideboer
@mlkvhoudr Elk geval is anders en uniek maar ik blijf erbij dat iedere aangemelde niet een "gedwongen" stopper is, ik gok het niet, ik weet het zeker(bron: accountant). Er zijn heel wat gevallen die eerst zwart op wit willen zien, wat levert het op, hoe kom ik uit, wat is beter en dan pas de knoop doorhakken ik doe mee of ik gok straks op de fosfaatrechten verhaal. Afmelden kan altijd nog!!!!! Na de (ver)koop- en leasespeculanten van weleer is er weer zo'n groep.

Als ik het goed heb vernomen wordt er pas op zijn vroegst in september/oktober uitbetaald. Dan is er waarschijnlijk ook al meer duidelijkheid over de fosfaatrechten etc. Oftewel 3 maand voordat er wat nieuws begint met nieuwe geldelijke kansen. En nu stoppen is ook direct geen maandelijkse inkomsten meer, dat net voor de zomer!

Nog een feitje die mij ten oren is gekomen(graag bevestiging horen). In de stoppersregeling wordt je als beëindiger gezien door de melkfabriek. Dus opnieuw beginnen......wie wil je dan nog....durf iemand zo blind de gok aan...

Nog opmerkelijker:

Ik ben nog geen prikker tegen gekomen die zich (naar mijn weten) ingeschreven heeft voor de stoppersregeling, dus alle enorme negatieve verhalen van de afgelopen winter die op deze site gespuugd werden maar met een korreltje zout nemen?
mlkvhoudr
@weideboer

Weet er 3 bij mij in de regio. Frank van de film een 40 er die stopt en een 40 er die overname toch niet meer ziet zitten waardoor bedrijf stopt
kuilhapper
Quote Reactie van @weideboer:
(bron: accountant).

Was je vrouw geen boekhouder? alle 500 stoppers klant bij haar? ook geen reclame lijkt me...
groeier
De meeste zijn wel wat meer op leeftijd.
weideboer
@kuilhapper nee ze zit bij een commercieel bedrijf in die papieren niet bij een agrarisch. Weet niet waar jij die info vandaan hebt of dat ik ergens die suggestie gewekt heb. Maar evengoed wel makkelijk, ze neemt veel fiscale info mee naar huis
kuilhapper
Quote Reactie van @weideboer:
Weet niet waar jij die info vandaan hebt
Je melde hier zelf iets dergelijks...
+3
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Heus niet alleen oudjes

Wat is oud, toen ik 16 was vond ik iemand van 30 ook oud, tegenwoordig denk ik daar anders over 😄.
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Mijn planning loopt tot 51 daarna zien we wel weer verder of we nog leven en op welke manier we verder gaan.

Heb op t moment wel weer goede zin.....
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Heb op t moment wel weer goede zin.....

Had je dat dan niet meer?
51 ? Waarom 51? En niet gewoon 50?
mlkvhoudr
@George

Mn vader is 51 geworden dus ik wil alles wat ik wil bereiken bereiken binnen nu en 11 jaar daarna zien we wel weer verder.

Maar eerst maar eens ouder als 51 zien te worden
+2
duitser
@mlkvhoudr Heb op t moment wel weer goede zin.....
je bent altijd nog welkom 😉
cs-agrar
Wie geeft dat boekje ook weer uit?
+5
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @cs-agrar:
Wie geeft dat boekje ook weer uit

Mijn vriendenclub, de enige belangenbehartiger waarbij de voorzitter vindt dat ie teveel leden heeft 😄.
Frits1
Voor iemand die zwaar gefinancierd zit is de € 1200 per koe gauw op aan de vaste kosten. (als het bedrijf niet verkocht wordt) En is de stoppers regeling niet aantrekkelijk. Een stopper die de schaapjes al op het droge heeft is het natuurlijk een mooie bonus.
Albert
Een gedeelte heeft spijt dat ze niet gestopt zijn toen het melkquotum nog geld waard was en zien nu een mogelijkheid. Of ze vinden de wetgever dermate onbetrouwbaar dat ze denken 1200 pakken en gaan er vanuit dat er niets veranderd en ze gewoon door kunnen.
J.v.G
@Albert Doorgaan kan ik niet recht rekenen je mist 2500 aan melkgeld moet tzt koeien kopen wat kosten ze dan? €1000, €2000 of €3000?
En al het voer wat je dit jaar wint, moet je dan 5 jaar of langer voeren voor je weer aan bent? Alleen als alles meezit kun je er misschien iets beter van worden als iemand je melk weer wil afnemen voor normale prijs!
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @J.v.G:
als iemand je melk weer wil afnemen

Dat zeg je vaker. De meerderheid van de melkveehouders is lid van RFC. In de reglementen, hieronder toegevoegd, staat dat de melk weer wordt afgenomen wanneer de melkleverantie wordt hervat binnen drie kalenderjaren nadat deze is gestopt. Voor de meeste speculerende stoppers zal dit dus geen belemmering zijn.

Melkweb, Ledenaannamebeleid:
Quote:
"3 Hervatten melkveehouderijbedrijf voormalige leden en hun Opvolgers

Voormalige leden van de Coöperatie die (i) op hun melkveehouderijbedrijf de melkwinning hadden beëindigd, en (ii) waarbij in samenhang daarmee het lidmaatschap is beëindigd, of hun Opvolgers op het betreffende melkveehouderijbedrijf, kunnen (weer) als lid worden toegelaten, mits:
a. het voormalige lid minimaal vijf (5) aaneengesloten jaren vanaf de betreffende locatie onder het lidmaatschap aan de Coöperatie heeft geleverd;
b. binnen een periode van drie (3) jaren na het tijdstip van beëindiging van het lidmaatschap de melkwinning op de betreffende locatie is hervat; en
c. niet aan een andere koper melk is geleverd
Opvolgers die een melkveehouderijbedrijf door koop of pacht hebben verkregen van een voormalig lid – niet zijnde zijn/haar echtgeno(o)t(e), geregistreerd partner of één of meer bloedverwanten in de rechte nederdalende linie – dienen voorts een overeenkomst met FrieslandCampina af te sluiten als bedoeld in artikel 3.2 sub a.
In dit geval is geen entreegeld verschuldigd, als bepaald in artikel 6.1, tenzij artikel 6.2 sub b van toepassing wordt."

Zo, weer een broodje aap uit de wereld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's oogst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN