Rekenmodel zuivel.nl

Zat net nog weer even te rekenen in dit rekenmodel, nu staat er alleen voor de periodes 3,4 en 5 een mindering van 10% op volgens mij stonden er eerst ook de periodes1 en 2 op, die kan ik niet weer vinden? Wie weet wat ik fout doe?

Deel dit topic

Reacties

sjoerd de melker
Ik heb wat zitten tellen op het rekenmodel van Agrifirm (zal wel een copie zijn van zuivel en rfc). Ik kom tot de vervelende conclusie dat de GVE taakstelling het gemiddelde is van de maanden maart/april ipv het moeten halen op 30 april. In mijn geval nu nog "slechts" 3 GVE teveel. Met nog een stuk of 10 vaarzen die de komende 2 maanden kalven moeten er rap koeien weg.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
de GVE taakstelling het gemiddelde is van de maanden maart/april ipv het moeten halen op 30 april.

Dit is onjuist. Artikel 4.5 van de regeling zuivelnl.org/wp-content/uploads/… :
Quote:
5. Indien in de tweede maand van een periode het gemiddeld aantal runderen overeenkomt met of lager is dan het doelstellingsaantal voor die maand, is de geldsom die op grond van het eerste lid in voorkomend geval verschuldigd is over de voorafgaande maand alsnog niet verschuldigd.

Het gaat dus steeds over het gemiddelde in de tweede maand in de periode. Ook inde eerste periode maart/april.
+1
sjoerd de melker
@Jack Rijlaarsdam je hebt gelijk. Rekentool Agrifirm klopt wel, ik had in beide maanden de (te) hoge gve/s ingetikt. Excuus aan Agrifirm

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN