Illustratie van: Thijs-4620

Jan Dijkstra on Twitter

Dit is al een heel ander geluid

Originele beschrijving

“NL broeikasgasuitstoot verkeer en vervoer in 2015 2.5 maal groter dan die van landbouw.
In 2050 oplopend naar zelfs 3.5 maal groter.”

Deel dit topic

Reacties

koetje 33
Dierlijk voedsel past juist prima in de kringloop.
jan is hobbyboer
Procentueel doen die paar boertjes natuurlijk nog steeds flink hun best. Die andere groepen (industrie en verkeer) zijn qua aantallen natuurlijk veel groter. De blijvers mogen nog even doorspartelen, ook voor deze onzin zal wel weer beperkende wetgeving bedacht worden.
arjankok
@jan is hobbyboer waarom denk je dat vvd boeren laten vallen ?, de andere ondernemers inclusief Rijkswaterstaat willen meer emissie ruimte, overigens houd Dijkstra geen rekening met de verduurzaming van vervoer[ meer elektrisch, meer natuurlijke energie bronnen ]
pieta
@arjankok Elektrisch is een technische oplossing en dus waardeloos. Tenminste als ik het vrij mag vertalen richting landbouw. Wij moeten terug naar Ot en Sien. Dus ik zou zeggen het verkeer terug naar het karrespoor. Dat was toch zo mooi. 😁
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @pieta:
Dat was toch zo mooi.

Jammer dat waterstof vaak ook electrisch gemaakt wordt, anders was dat een prima oplossing om van veel gezeik af te komen.
pieta
@jan is hobbyboer Het is toch gewoon van de zotte dat wij geen technologische oplossingen mogen gebruiken voor problemen terwijl het bij alle andere dingen wel mag.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @pieta:
Het is toch gewoon van de zotte

Er is heel veel van de zotte in de landbouw tegenwoordig als je dat met 30 tot 40 jaar geleden vergelijkt. Naast alle regeltjes is vooral ook het verdienmodel van de zotte.
kleitokkers
Hoeveel % van verkeer transport is voor de 11% landbouw?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , Vervoer en twitter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN