Vleesimport draagt bij aan antibiotica resistentie

Een nieuw rapport van het Europees Voedselagentschap (EFSA) en het European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) waarschuwt voor het gevaar van antibiotica resistente bacteriën in mensen, dieren en voeding. Geïmporteerd vlees kan gevaarlijke bacteriën met zich meebrengen. Vermindering van antibioticagebruik in de landbouw helpt.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Dieren en of mensen verplaatsen tijdens de behandeling of wachttijd zorgt voor de snelste verspreiding van bacteriën en antibiotica resistentie. Kijk maar hoe snel de Mexicaanse griep zich over de continenten verspreide met behulp van alleen de luchtvaart.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , vlees , melkvee , efsa , resistentie , antibiotica , dieren en europees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0