Illustratie van: JohnDeerenr1

Weinig kans op ruimere stoppersregeling

De grote overtekening van de eerste tranche van de stoppersregeling is voor staatssecretaris Van Dam geen reden om meer geld beschikbaar te stellen. De loting om te bepalen wie de subsidie krijgt, gaat dus door.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Hier geeft Van Dam zelf ook al aan dat de stoppersregeling in het leven is geroepen om bedrijven in financiële nood eruit te werken. Als het werkelijk om fosfaat ging, dan zou het niet uitmaken welke bedrijven er zouden stoppen. Geen loting dus, maar wel degelijk selectie. En wel door de RABO!
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
bedrijven in financiële nood eruit te werken.

Reken mij nou eens voor hoe de stopperregeling iemand kan helpen met financielenood ?
+2
burg
@MTSTAMMINGA precies tuurlijk is het mooi meegenomen bedrag die je mee krijgt maar een gezonken schip krijg je er niet mee boven
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
iemand kan helpen
Die "iemand" is de RABO, de boeren wordt gewoon de nek omgedraaid. Die bedrijven hebben die 1200 van de overheid nodig om te KUNNEN stoppen en vervolgens lokt de RABO met een krediet van maximaal(!) 1200 euro als financiering van de restschuld. Pure liquidatie.
Metal ap
Wat een gezeur als je wil stoppen stop dan,maar dan ga je toch niet op de overheid wachten voor een beetje geld.als je de boel verkoopt hou je toch genoeg over om van te leven anders is er toch wat fout gegaan
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Metal ap:
anders is er toch wat fout gegaan
Natuurlijk is er wat fout gegaan. Waarom denk je anders dat die stoppersregeling er is!
koetje 33
@kanniewaarzijn
En hoe kan dat de veestapels de laatste 2 jaar nog hebben kunnen groeien??
kanniewaarzijn
@koetje 33 De "echte ondernemers" zitten nog steeds op hun luchtbel. Banken hebben ook zitten slapen. Feit is dat het klotsende geld niet van het melken kwam, maar van de grondprijsstijging. Die grondprijsstijging werd omgezet in investeringen die op hun beurt weer zorgden voor aftrekposten. Dus: geen/nauwelijks belasting betalen. Nu zijn we op een punt aangeland dat er afgelost moet worden. Nu is het i.p.v. (bijna) onbeperkt geld bijhalen en geen belasting betalen: aflossen en wel belasting betalen, een draai dus van 180 graden. De "echte ondernemers" hebben geen andere keus dan zoveel mogelijk koeien houden. De bank heeft inmiddels al één oog open.
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
De "echte ondernemers" zitten nog steeds op hun luchtbel

Die doen mee met de stoppers regeling ,en gaan volgende jaar als de derogatie er af is weer ,goedkoope koeien kopen en beginnen weer te melken
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
en beginnen weer te melken
Grapje, die worden door de bank volledig kaalgeplukt, met een beetje geluk blijven ze niet met een al te grote restschuld achter. Hoezo koeien kopen?
MTSTAMMINGA
@kanniewaarzijn
Wat is een veebedrijf nou waardt zonder fosfaat rechten ?
Kun je toch niets mee zou bedrijf ?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
is een veebedrijf nou waardt zonder fosfaat rechten ?Kun je toch niets mee zou bedrijf ?
Nee klopt. Maar het bedrijf, de grond, de koeien én de fosfaatrechten zijn weg dan. Lening aflossen, weet je wel?
MTSTAMMINGA
@kanniewaarzijn
Zulke boeren mochten vroeger het melkqoutem niet verkopen zonder toestemming van de bank
En nou zal de bank druk zetten om in de stoppersregeling te gaan ,geloof er niets van
+1
George
@MTSTAMMINGA
Tis wat als je alles altijd aan de bank moet vragen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
,geloof er niets van
De tijden zijn nu anders. De hele melkveehouderij staat op instorten. Men is volslagen in paniek en is alles op alles aan het zetten om te redden wat er te redden valt. Helaas nemen ze nog steeds de verkeerde maatregelen.
Pluto
Ik begrijp in mijn omgeving dat stoppers die worden uitgeloot niet meer meedoen met de volgende regeling ze laten zich niet nog een keer naaien!.
+1
Grasbaal
Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) sluit niet uit dat er extra overheidsgeld wordt ingezet voor de stoppersregeling voor melkveehouders.
Dat bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer. Kamerleden van VVD, SGP, CDA en ChristenUnie willen dat boeren die zich aangemeld hebben zo snel mogelijk en zoveel mogelijk in aanmerking komen voor de regeling. Van Dam benadrukt dat de regeling wel in perspectief moet worden gezien. “Het is een forse subsidie voor beddrijfsbeëindiging die je anders niet had gekregen. Maar je bent als ondernemer geen slachtoffer als je de subsidie niet krijgt”, zei Van Dam.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , subsidie en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN